Aan de slag met de geüpdatete Google Maps-app

De Google Maps-app is geüpdatet zodat je functies sneller kunt gebruiken.

• We hebben Menu Menu verwijderd. Functies die je eerst onder Menu Menu kon vinden, zijn nu zo toegankelijk:
    • Op het startscherm via de tabbladen onderaan
    • Rechtsboven via je profielfoto of initiaal Accounticoon
  • Als je de Google Maps-app opent, zie je onderaan het startscherm 5 tabbladen:
    • Verkennen Verkennen: Hier kies je waar je naartoe wilt gaan.
    • Ga Go: Hier zie je wat je kunt verwachten tijdens je frequente reizen.
    • Opgeslagen Plaats opslaan: Hier kun je lijsten maken en plaatsen opnieuw bekijken.
    • Bijdragen Bijdragenhier kunt u ervaringen delen, informatie en reviews toevoegen, en problemen oplossen.
    • Updates Updates: hier krijg je meldingen met relevante informatie.
  • Functies zoals 'Locatie delen', 'Tijdlijn' en 'Offline kaarten' zijn rechtsboven beschikbaar via je profielfoto of initiaal Accounticoon.

Google Maps-functies gebruiken

Verkennen

Hier vind je uitgebreide reviews en beschrijvingen van de populairste restaurants en hotspots in de omgeving. Zoek in Google Maps naar populaire locaties, lokale evenementen, trendy restaurants en leuke activiteiten.

Lees Zoeken naar plaatsen in de buurt en de omgeving verkennen voor meer informatie over hoe je het tabblad Verkennen gebruikt.

Ga

Vind al je frequente reizen met één tik. Je ziet informatie over je verwachte aankomsttijd, hoeveel verkeersdrukte je kunt verwachten en of je rekening moet houden met ongevallen onderweg.

Meer informatie over hoe je het tabblad Ga gebruikt.

Opgeslagen

U kunt het tabblad 'Opgeslagen' gebruiken om gepersonaliseerde content te vinden, zoals:

• Recent opgeslagen plaatsen
  • Je lijsten
  • Tijdlijn
  • My Maps
  • Reserveringen

Meer informatie over hoe je het tabblad Opgeslagen gebruikt.

Bijdragen

Je hebt nu via Bijdragen Bijdragen toegang tot functies die je eerst in Menu Menu onder je profiel of 'Mijn bijdragen' kon vinden.

Als je plaatsen wilt toevoegen, reviews wilt schrijven, foto's wilt uploaden of een bewerking wilt voorstellen, tik je onderaan op Bijdragen Bijdragen.

• Je kunt ook correcties voor wegen en plaatsen indienen, je Maps-profiel beheren, en het aantal weergaven en de impact van je bijdragen bekijken.

Meer informatie over hoe je kunt bijdragen aan Google Maps.

Updates

In het gedeelte Updates Updates kunt u het volgende:

Profielfoto

Enkele functies die zich voorheen in verschillende delen van de interface bevonden, zijn verplaatst naar de accountcirkel Accounticoon.

Functies die niet zijn gewijzigd

Functies die naar de accountcirkel zijn verplaatst

• Je bedrijfsprofiel
  • Tijdlijn: Hier kun je de items uit je locatiegeschiedenis vinden en beheren.
  • Locatie delen: Hier kies je wie je locatie kan vinden en van wie jij de locatie kunt vinden op Google Maps.
  • Offline kaarten: hier vindt en beheert u uw offline kaarten.
  • Instellingen: hier beheert u de instellingen voor wifi, afstandseenheden, meldingen en woon-werkverkeer in Google Maps.
  • Hulp en feedback: hier kunt u vanaf hetzelfde scherm Help-artikelen openen en feedback sturen, bijvoorbeeld over een weg of plaats die moet worden gecorrigeerd.

Uw privacyinstellingen beheren

Tik op je profielfoto of initiaal Accounticoon om de volgende privacyinstellingen te bekijken en te beheren:

• Tijdlijn: hier kunt u de items uit uw locatiegeschiedenis bekijken en beheren.
  • Locatie delen: hier kiest u wie uw locatie kan zien en van wie u de locatie kunt bekijken in Google Maps.
  • Mijn gegevens in Maps: Hier beheer je je privacyopties.
    Tip: Je kunt je locatiegeschiedenis bekijken en verwijderen, en je Maps-gegevens downloaden.