Använd Google Maps i inkognitoläge

Nu har du fler sätt att skydda din integritet på Google Maps. Använd inkognitoläget när du inte vill att din aktivitet, till exempel platserna du söker efter eller navigerar till, ska sparas i ditt Google-konto.

Viktigt: När inkognitoläge är aktiverat kommer Maps på enheten inte att

• spara din surf- eller sökhistorik i ditt konto eller skicka aviseringar
  • uppdatera din eventuella platshistorik eller delade plats
  • använda din aktivitet för att anpassa Maps.

Om du aktiverar inkognitoläge i Maps påverkar det inte hur din aktivitet används eller sparas av internetleverantörer, andra appar, röstsökning eller andra Google-tjänster.

Aktivera inkognitoläge för Google Maps

1. Öppna Google Maps-appen Maps på din telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på profilbilden högst upp till höger.
  3. Tryck på Aktivera inkognitoläge.

Inaktivera inkognitoläge för Google Maps

1. Öppna Google Maps-appen Maps på din telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på profilbilden högst upp till höger.
  3. Tryck på Inaktivera inkognitoläge .

Följande funktioner är inte tillgängliga i inkognitoläge:

• Pendling
  • Följer
  • Platshistorik
    • Tips! Platshistorik pausas för hela enheten, inte bara för Maps.
  • Platsdelning
  • Aviseringar och meddelanden
  • Sökhistorik
  • Sökförslag
  • Google Maps-bidrag
  • Google Assistent-mikrofonen i Navigering
  • Offlinekartor
  • Sparad Spara plats
  • Medieintegrering

Tips! I inkognitoläget i Maps är Google Assistent-mikrofonen inte tillgänglig i navigeringsfunktionen, men kommandot ”Ok Google” fortsätter fungera som förväntat. Google Assistent är en systemfunktion som inte ingår i inkognitoläget i Maps, så all information du delar med den funktionen sparas som vanligt.