Bruk Google Maps i inkognitomodus

Du har nå flere måter å kontrollere personvernet ditt i Google Maps på. Bruk inkognitomodus når du ikke vil at aktiviteten din – som stedene du søker etter eller navigerer til – skal lagres på Google-kontoen din.

Viktig: Når inkognitomodus er på, kan ikke Maps gjøre følgende på den aktuelle enheten:

• lagre nettleser- eller søkeloggen i kontoen din, eller sende varsler
  • oppdatere posisjonsloggen din eller en posisjon du eventuelt måtte dele
  • bruke aktiviteten din for å tilpasse hva du ser i Maps

Aktivering av inkognitomodus i Maps påvirker ikke måten aktiviteten din brukes eller lagres på av internettleverandører, andre apper, talesøk og andre Google-tjenester.

Slå på inkognitomodus for Google Maps

1. Åpne Google Maps-appen Kart på Android-enheten.
  2. Trykk på profilbildet ditt øverst til høyre.
  3. Trykk på Slå på inkognitomodus.

Slå av inkognitomodus for Google Maps

1. Åpne Google Maps-appen Kart på Android-enheten.
  2. Trykk på profilbildet ditt øverst til høyre.
  3. Trykk på Slå av inkognitomodus.

Her er noen funksjoner som ikke er tilgjengelige i inkognitomodus:

• Pendlerute
  • Følger
  • Posisjonslogg
    • Tips: Posisjonsloggen blir satt på pause for hele enheten din, ikke bare for Maps.
  • Posisjonsdeling
  • Varsler og meldinger
  • Søkelogg
  • Forslag til fullføring av søk
  • Google Maps-bidrag
  • Google Assistent-mikrofon i Navigasjon
  • Kart for bruk uten nett
  • Lagret Lagre stedet
  • Medieintegrering

Tips: Når Maps er i inkognitomodus, er ikke Google Assistent-mikrofonen tilgjengelig i navigasjonen, men «Ok Google» fortsetter å fungere som forventet. Google Assistent er en systemfunksjon som ikke er en del av inkognitomodus for Maps. All informasjon du deler med den, blir dermed lagret som vanlig.