Kontrollera hastigheten

Hastighetsmätaren i din navigering visar hur snabbt du kör.

Viktigt! Hastighetsmätarna som visas i Google Maps-appen är endast avsedda för information. Använd ditt fordons hastighetsmätare för att bekräfta din verkliga körhastighet.

Hämta varningar för hastighetsbegränsning

Om hastighetsbegränsningsfunktionen finns tillgänglig där du befinner dig visar hastighetsmätaren i appen om du kör för fort. Hastighetsindikatorn ändrar färg om du går över hastighetsgränsen.

Obs! Yttre faktorer kan göra att hastigheten som visas i Maps hastighetsmätare skiljer sig från din verkliga hastighet.

Slå på eller av hastighetsmätaren

1. Öppna Google Maps-appen Maps på din Android-enhet.
  2. Tryck på din profilbild eller initial Kontocirkel och sedan Inställningar och sedan Navigeringsinställningar
  3. Slå på eller av Hastighetsmätaren under Köralternativ.

Tips: Om hastighetsbegränsningsfunktionen finns tillgänglig där du befinner dig kan du slå på eller hastighetsmätaren genom att trycka på hastighetsbegränsning Cirkel_hastighetsgräns/Ruta_hastighetsgräns medan du navigerar.

Läs om navigering i Google Maps