Bruk Live View på Google Maps

Oppdag og naviger til steder i den virkelige verdenen via Live View.

Tilgjengelighet av Live View

Du kan finne Live View AR i Maps i områder vi allerede dekker via Street View.

Tips: Når du prøver Live View for første gang, blir du bedt om å gi tilgang til kameraet ditt via en melding som vises på telefonen.

Naviger med Live View

Google Maps har to visninger for fotgjengernavigering: 2D-kart og Live View. I Live View ser du retningspiler i et bilde av den virkelige verden samt på et minikart nederst på skjermen. Du kan bruke Live View-navigering på de delene av turer som skal gjennomføres til fots.

1. Åpne Google Maps-appen Kart på Android-enheten din.
  2. Skriv inn en destinasjon i søkefeltet, eller trykk på destinasjonen på kartet.
  3. Trykk på Veibeskrivelse Blått ikon for veibeskrivelse.
  4. Trykk på Til fots Går på verktøyraden for reisemodus ovenfor kartet.
  5. Trykk på Live View AR i Maps nederst i midten.
  6. Følg veiledningen på skjermen for å gjøre det enklere for Maps å finne posisjonen din.
    Tips: Rett kameraet på telefonen mot skilt og bygninger på den andre siden av gaten – ikke mot trær og mennesker.
  7. Når Maps vet hvor du er, ser du retningspiler i kameravisningen på skjermen.
    Tips: Av hensyn til sikkerheten og batterikapasiteten bør du slutte å se på telefonen så fort du vet hvor du skal.
  8. Telefonen begynner å vibrere når du kommer til det neste navigeringstrinnet eller til destinasjonen.
  9. Når du vil gå tilbake til Live View, kan du vippe telefonen i vertikal posisjon eller trykke på Live View-knappen.

Viktig: Det er ikke meningen at Live View skal brukes i kjøretøy som er i bevegelse.

Bytt til 2D-kartvisningen

Du kan veksle mellom Live View-visningen og 2D-kartvisningen ved å vippe telefonen fra vertikal til vannrett posisjon. Vippefunksjonen er som standard slått på, men du kan endre innstillingen på denne måten:

1. Trykk på profilbildet ditt eller forbokstaven din Kontosirkelen og så Innstillinger og så Navigasjonsinnstillinger øverst til høyre.
  2. Slå av Live View AR i Maps under «Alternativer for fotgjengernavigering».
  3. Slå av vippefunksjonen.

Orienter deg med Live View

Få et raskt overblikk over omgivelsene og nærliggende landemerker i Live View. Du kan også se hvor langt unna du er visse landemerker, og hvordan du kommer deg dit. Disse landemerkene kan være ikoniske steder som Holmenkollen i Oslo eller steder de fleste kjenner til, som lokale parker og turistattraksjoner.

I Live View kan du bruke landemerker til å finne ut hvor du er, på to ulike måter:

• Søk etter et sted, eller trykk på stedet på kartet. Deretter trykker du på Live AR i Maps nederst til høyre.
  • Søk etter en kategori, for eksempel «restauranter» eller «kjøpesentre», og trykk på Se kartet.
    • Sveip gjennom utvalget av steder, og velg ønsket sted.
    • Trykk på Live AR i Maps.

Gjør følgende når du bruker Live View:

1. Følg veiledningen på skjermen for å gjøre det enklere for Maps å finne posisjonen din.
    Tips: Rett kameraet på telefonen mot skilt og bygninger på den andre siden av gaten – ikke mot trær og mennesker.
  2. Når Maps vet hvor du er, ser du avstanden til destinasjonen din. Du kan også åpne Live View-fotgjengernavigeringen.
Tips: På informasjonskortet for destinasjonen din kan det hende det står noe om hvilken etasje du skal til.

Oppnå en mer nøyaktig posisjon ved hjelp av Live View

1. Åpne Google Maps-appen Google Maps på Android-enheten mens du er utendørs.
  2. Trykk på den blå prikken Sted/posisjon og så Kalibrer AR i Maps.
  3. Følg veiledningen på skjermen.

Tips:

• Rett kameraet på telefonen mot skilt og bygninger i omgivelsene, ikke mot trær og mennesker.
  • Avhengig av om Street View er tilgjengelig, kan det hende at Maps ikke åpner Live View-kalibratoren.
  • Posisjonen din på Maps blir mer presis når det er samlet inn flere data om den.

Finn folk med Live View

Viktig: Denne funksjonen finnes foreløpig bare i betaversjon og er bare tilgjengelig på Pixel-telefoner.
Når folk deler posisjonen sin med deg, kan du bruke Live View til å visualisere posisjonen deres i den virkelige verdenen.
  1. Åpne Google Maps-appen Google Maps på telefonen.
  2. Trykk på profilbildet ditt eller initialen din Account circle and then Posisjonsdeling.
  3. Trykk på den personen du vil se posisjonen til, i listen over folk som har delt posisjonen sin med deg.
  4. Trykk på Live View AR i Maps.
    • Følg veiledningen på skjermen for å gjøre det enklere for Maps å finne posisjonen din.
  5. Rett kameraet på telefonen mot skilt og bygninger på den andre siden av gaten – ikke mot trær og mennesker.
  6. Når Maps vet hvor du er, kan du vende deg i retning mot personen som delte posisjonen sin med deg. Nå skal du se en knappenål som representerer posisjonen til denne personen, samt tilleggsinformasjon om avstand og retningshint.
    • Du kan også åpne Live View-fotgjengernavigeringen.

Søk etter steder i Live View etter kategori

Denne funksjonen er bare tilgjengelig i London, Los Angeles, New York City, Paris, San Francisco og Tokyo.

1. Åpne Google Maps-appen Kart på en Android-enhet.
  2. Trykk på Kamera i søkefeltet.
  3. Panorer og pek telefonen mot bygninger eller skilt til du ser «Klar!»-teksten.
    • Annoteringer om steder i nærheten vises.
  4. Hold markøren over eller trykk på en annotering for å få mer informasjon om stedet.

Tips: Du kan også bruke søkealternativene nederst på skjermen. Trykk for å se en bestemt kategori.

Sånn kan du sjekke om Live View fungerer

Det vises en melding på skjermen etter at du har trykket på Live View AR i Maps. I meldingen blir du bedt om å rette kameraet på telefonen mot gateskilt, bygninger eller noe i omgivelsene som Google Maps – med utgangspunkt i Street View-data om det aktuelle området – kan gjenkjenne. Når Google Maps vet hvor du er, vises det en navigeringsveiledning på telefonen.

Live View fungerer fortsatt ikke

Sørg for at du bruker Live View

• på godt opplyste steder
  • utendørs
  • på steder du kan rette kameraet på telefonen mot skilt og bygninger på den andre siden av gaten
  • på steder som er dokumentert med Street View

Sikkerhet ved bruk av Live View

Vi anbefaler at du bruker Live View når du virkelig har behov for det, for eksempel når du starter reisen, når du kommer til en sving, eller når du er i ferd med å nå destinasjonen.

Viktig: Vi anbefaler at du legger ned telefonen når du vet hvor du skal.

Gi tilbakemelding om Live View

Fortell oss om erfaringene du har gjort deg med Live View i forbindelse med fotgjengernavigering.
  1. Trykk på Tilbakemelding Blått ikon for tilbakemeldinger.
  2. Svar på spørsmålet om hvilken type problemer du eventuelt har opplevd.
  3. Skriv inn tilbakemeldingen.