Brug Live View i Google Maps

Find og naviger til steder i den virkelige verden ved hjælp af Live View.

Tilgængelighed af Live View

Du kan finde Live View Maps – AR i de områder, der allerede er dækket af Street View.

Tip! Første gang du prøver Live View, vises der en meddelelse på din telefon, hvor du bliver bedt om at give funktionen adgang til dit kamera.

Naviger med Live View

Når du bruger navigation til fods i Google Maps, kan du vælge mellem to typer visninger: Den traditionelle, todimensionelle kortvisning og Live View. Hvis du vælger Live View, kan du både se rutevejledningen "i virkeligheden" og på et minikort nederst på skærmen. Du kan bruge Live View-navigation, når du bevæger dig til fods, uanset hvilken type rejse der er tale om.

1. Åbn Google Maps-appen Maps på din Android-telefon eller -tablet.
  2. Indtast en destination i søgefeltet, eller tryk på den på kortet.
  3. Tryk på Rutevejledning Rutevejledning – blå.
  4. Tryk på Til fods Til fods på værktøjslinjen for rejsetype oven for kortet.
  5. Tryk på Live View Maps – AR nederst i midten.
  6. Følg vejledningen på skærmen for at gøre det lettere for Maps at registrere din placering.
    Tip! Vend telefonens kamera mod bygninger og skilte på den anden side af gaden, ikke mod træer og mennesker.
  7. Når Maps har registreret din geografiske placering, kan du se rutevejledning via kameravisningen på skærmen.
    Tip! Af hensyn til sikkerheden og for at spare på batteriet anbefaler vi, at du lægger telefonen væk, når du ved, hvor du skal hen.
  8. Telefonen vibrerer, når det næste navigationstrin eller destinationen er nået.
  9. Når du vil gå tilbage til Live View, skal du bare vippe telefonen til lodret position eller trykke på knappen Live View.

Vigtigt! Live View er ikke beregnet til brug i et køretøj i bevægelse.

Skift til den todimensionelle kortvisning

Du kan skifte mellem Live View og den todimensionelle kortvisning ved at flytte telefonen fra lodret til vandret position. Vippefunktionen er som standard slået til, men du kan skifte indstilling ved at følge denne fremgangsmåde:

1. Tryk på dit profilbillede eller dine initialer Kontocirkel og derefter Indstillinger øverst til højre, og tryk derefter på og derefter Navigationsindstillinger.
  2. Slå Live View Maps – AR fra under "Muligheder for navigation til fods".
  3. Slå vippefunktionen fra.

Orientér dig med Live View

Brug Live View til hurtigt at orientere dig om dine omgivelser og vartegn i nærheden. Du kan også finde ud af, hvor langt der er til bestemte vartegn, og hvordan du kommer derhen. Disse vartegn kan omfatte ikoniske steder såsom Empire State Building i New York eller letgenkendelige steder såsom lokale parker og turistattraktioner.

Der er to måder, du kan orientere dig på i Live View ved hjælp af vartegn:

• Søg efter et sted, eller tryk på det på kortet. Tryk derefter på Live Maps – AR nederst til højre.
  • Søg efter en kategori, f.eks. "restauranter" eller "indkøbscentre", og tryk derefter på Se kort.
    • Rul ned gennem listen over steder, og vælg et af dem.
    • Tryk på Live Maps – AR.

Når du er i Live View:

1. Følg vejledningen på skærmen for at gøre det lettere for Maps at registrere din placering.
    Tip! Vend telefonens kamera mod bygninger og skilte på den anden side af gaden, ikke mod træer og mennesker.
  2. Når Maps har registreret din geografiske placering, kan du se afstanden til din destination. Du kan også åbne navigation til fods i Live View.
Tip! Du kan muligvis se på infokortet for dit sted, om din destination ligger på en bestemt etage i en bygning.

Øg nøjagtigheden af din placering med Live View

1. Åbn Google Maps-appen Google Maps på din Android-telefon eller -tablet, mens du er udenfor.
  2. Tryk på den blå prik Placering og derefter Kalibrer Maps – AR.
  3. Følg vejledningen på skærmen.

Tips!

• Vend telefonens kamera mod bygninger og skilte omkring dig, ikke mod træer og mennesker.
  • Afhængigt af tilgængeligheden af Street View kan Maps muligvis ikke åbne Live View-kalibreringen.
  • Din placering på Maps bliver mere nøjagtig, når der er indsamlet flere data om din placering.

Find personer med Live View

Vigtigt! Denne funktion er i beta og er kun tilgængelig på Pixel-telefoner.
Når en person deler sin placering med dig, kan du bruge Live View til at visualisere placeringen i den virkelige verden.
  1. Åbn Google Maps-appen Google Maps på din telefon.
  2. Tryk på dit profilbillede eller dit forbogstav Account circle and then Placeringsdeling.
  3. På listen over personer, der har delt deres placering med dig, skal du trykke på den person, hvis placering du vil finde.
  4. Tryk på Live View Maps – AR.
    • Følg vejledningen på skærmen for at gøre det lettere for Maps at registrere din placering.
  5. Vend telefonens kamera mod bygninger og skilte på den anden side af gaden, ikke mod træer og mennesker.
  6. Når Maps ved, hvor du er, kan du vende dig i retning af den person, der har delt sin placering med dig. Der vises en markør, der angiver placeringen, samt yderligere oplysninger om afstand og retning.
    • Du kan også åbne navigation til fods i Live View.

Søg efter steder i Live View efter kategori

Denne funktion er kun tilgængelig i London, Los Angeles, New York, Paris, San Francisco og Tokyo.

1. Åbn Google Maps-appen Maps på din Android-telefon eller -tablet.
  2. Tryk på Kamera i søgefeltet.
  3. Panorer og peg din telefon mod bygninger eller skilte, indtil du ser "Klar!" teksten.
    • Annoteringer for steder i nærheden vises.
  4. Hold markøren over eller tryk på en annotering for at få flere oplysninger om stedet.

Tip! Du kan også bruge søgeindstillingerne nederst på skærmen. Tryk for at få en bestemt kategori.

Sådan kan du se, om Live View fungerer

Når du trykker på Live View Maps – AR, vises der en meddelelse på skærmen. Meddelelsen fortæller dig, at du skal vende din telefons kamera mod bygninger, gadeskilte eller lignende, som Google Maps kan genkende ud fra Street View-data om det aktuelle område. Når Google Maps har registreret, hvor du befinder dig, vises navigationsvejledningen på telefonen.

Hvis Live View stadig ikke fungerer

Sørg for at bruge Live View:

• I godt oplyste områder
  • Udendørs
  • På steder, hvor du kan vende telefonens kamera mod bygninger og skilte på den anden side af gaden
  • På steder, hvor Street View er tilgængelig

Af hensyn til din sikkerhed, mens du bruger Live View

Vi anbefaler, at du kun bruger Live View, når du har mest brug for det, f.eks. ved turens start, når du kommer til et vejkryds eller lignende, eller når du er lige ved at være ved din destination.

Vigtigt! Vi anbefaler, at du lægger telefonen væk, når du ikke længere har brug for rutevejledning.

Giv os feedback vedrørende Live View

Fortæl os, hvad du synes om at bruge Live View til navigation til fods.
  1. Tryk på Feedback Feedbackikon – blåt.
  2. Svar på spørgsmålet om, hvilken type problem du er stødt på.
  3. Giv feedback.