Live View'n käyttö Google Mapsissa

Live View'n avulla voit tutustua paikkoihin ja navigoida määränpäähäsi todellisessa ympäristössä.

Live View'n saatavuus

Live View Mapsin lisätty todellisuus on käytettävissä Street View'n jo kattamilla alueilla.

Vinkki: Kun kokeilet Live View'ta ensimmäisen kerran, näytölle tulee ponnahdusviesti, jossa pyydetään kamerasi käyttöoikeutta.

Navigointi Live View'n avulla

Kävelyreittiohjeita voi käyttää Google Mapsissa kahdessa eri näkymässä: 2D-karttanäkymässä ja Live View ‑näkymässä. Live View'ta käytettäessä reittiohjeet lisätään todellisen maailman päälle, minkä lisäksi ne näkyvät näytön alareunassa pienellä kartalla.

1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Lisää määränpää hakukenttään tai napauta sitä kartalta.
  3. Napauta Reittiohjeet Sininen reittiohjekuvake.
  4. Napauta kartan yläpuolella olevalta matkustustavan työkaluriviltä Kävellen Kävellen.
  5. Napauta näytön alareunasta keskeltä Live View Mapsin lisätty todellisuus.
  6. Seuraa näytöllä olevia ohjeita, jotta Maps voi selvittää sijaintisi.
    Vinkki: Suuntaa puhelimen kamera puiden ja ihmisten sijasta kadun varrella oleviin rakennuksiin ja opasteisiin.
  7. Kun Maps on saanut selville sijaintisi, näet reittiohjeet näytöllä kameranäkymässä.
    Vinkki: Vältä turvallisuussyistä ja akun säästämiseksi puhelimen katsomista silloin, kun tiedät, mihin olet matkalla.
  8. Kun navigoinnin seuraava vaihe tai määränpää lähestyy, puhelin värisee.
  9. Kun haluat palata Live View ‑näkymään, käännä puhelin pystyasentoon tai paina Live View ‑painiketta.

Tärkeää: Live View'ta ei ole tarkoitus käyttää liikkuvassa ajoneuvossa.

2D-karttanäkymään siirtyminen

Voit siirtyä Live View'sta 2D-karttanäkymään kääntämällä puhelimesi pystyasennosta vaaka-asentoon. Kallistusominaisuus on käytössä oletuksena, mutta voit halutessasi muuttaa asetusta näin:

1. Napauta oikeasta yläkulmasta profiilikuva tai nimikirjaimet Tiliympyrä ja sitten Asetukset ja sitten Navigointiasetukset.
  2. Siirry "Kävelyreittiohjeiden asetukset" ‑kohtaan ja poista Live View Mapsin lisätty todellisuus käytöstä.
  3. Poista kallistusominaisuus käytöstä.

Suunnan löytäminen Live View'n avulla

Voit löytää oikean suunnan Live View'n ja maamerkkien avulla kahdella eri tavalla:

• Hae paikkaa tai napauta sitä kartalta ja napauta sitten Live View Mapsin lisätty todellisuus.
  • Hae kategoriaa, kuten "ravintolat" tai "ostoskeskukset", ja napauta sitten Näytä kartta.
    • Selaa paikkoja ja valitse niistä haluamasi.
    • Napauta Live View Mapsin lisätty todellisuus.

Kun olet Live View ‑näkymässä, tee näin:

1. Seuraa näytöllä olevia ohjeita, jotta Maps voi selvittää sijaintisi.
    Vinkki: Suuntaa puhelimen kamera puiden ja ihmisten sijasta kadun varrella oleviin rakennuksiin ja opasteisiin.
  2. Kun Maps on saanut selville sijaintisi, näet etäisyyden määränpäähäsi. Voit myös ottaa käyttöön Live View'n kävelyreittiohjeet.
Vinkki: Paikan tietokortista saattaa käydä ilmi, onko määränpääsi jossakin rakennuksen ylemmistä kerroksista.

Henkilöiden löytäminen Live View'n avulla

Tärkeää: Tämä ominaisuus on betavaiheessa ja käytettävissä vain Pixel-puhelimilla.
Kun joku jakaa sijaintinsa sinulle, voit visualisoida sen todellisessa ympäristössä Live View'n avulla.
  1. Avaa Google Maps ‑sovellus Google Maps puhelimellasi.
  2. Napauta profiilikuvaasi tai nimesi alkukirjainta Account circle and then Sijainnin jakaminen.
  3. Napauta sijaintinsa sinulle jakaneiden henkilöiden luettelosta henkilöä, jonka sijainnin haluat selvittää.
  4. Napauta Live View Mapsin lisätty todellisuus.
  5. Seuraa näytöllä olevia ohjeita, jotta Maps voi selvittää sijaintisi.
  6. Suuntaa puhelimen kamera puiden ja ihmisten sijasta kadun varrella oleviin rakennuksiin ja opasteisiin.
  7. Kun Maps on saanut selville sijaintisi, voit kääntyä sen henkilön suuntaan, joka on jakanut sijaintinsa sinulle. Näet merkin, joka osoittaa henkilön sijainnin, sekä lisätietoa etäisyydestä ja reittivinkkejä.
    • Voit myös ottaa käyttöön Live View'n kävelyreittiohjeet.

Mistä tiedät, että Live View toimii?

Kun napautat Live View ‑kuvaketta Mapsin lisätty todellisuus, näytölle tulee ponnahdusviesti. Viestissä sinua pyydetään suuntaamaan puhelimen kamera rakennuksiin, katuopasteisiin tai muihin kohteisiin, jotka Google Maps voi tunnistaa alueen Street View ‑datan perusteella. Kun Google Maps on tunnistanut sijaintisi, näet navigointiohjeet puhelimen näytöllä.

Entä jos Live View ei toimi?

Varmista, että käytät Live View'ta

• hyvin valaistussa paikassa
  • ulkona
  • paikoissa, joissa voit suunnata puhelimen kameran kadun varrella oleviin rakennuksiin ja opasteisiin
  • paikoissa, joissa Street View on saatavilla.

Live View'n turvallinen käyttö

Suosittelemme, että käytät Live View'ta vain silloin, kun todella tarvitset sitä, kuten matkan alussa, risteyksissä tai lähestyessäsi määränpäätä.

Tärkeää: Puhelimen katsominen kannattaa lopettaa, kun et enää tarvitse ohjeita.

Palautteen antaminen Live View'sta

Kerro meille, mitä mieltä olet Live View'n käytöstä kävelyreittiohjeiden kanssa.
  1. Napauta Palaute Sininen palautekuvake.
  2. Vastaa kohtaamasi ongelman tyyppiä koskevaan kysymykseen.
  3. Lisää palautteesi.