Brug Google Sky Maps

Google Sky Maps er et himmelkort, der viser dig himmellegemer som f.eks. stjerner, stjernebilleder, galakser, planeter eller Månen. Gå til www.google.dk/sky for at bruge Google Sky Maps.

Søg på himlen

Hvis du vil søge efter himmellegemer og steder, skal du indtaste en søgeterm og klikke på Søg. Her er nogle eksempler.

• Krabbetågen
  • Orion
  • NGC 2437
  • 5:34:32.01, 32:00:45.96

Bevægelse henover himlen

Der er to måder, du kan ændre visningen af himlen på.

Panorer

Hvis du vil panorere eller flytte kortet, skal du gøre en af følgende ting:

• Trække visningen i den ønskede retning.
  • Trykke på pil op for at rykke mod nord.
  • Tryk på pil ned for at rykke mod syd.
  • Tryk på højre pil for at rykke mod øst.
  • Tryk på venstre pil for at rykke mod vest.

Zoom ind og ud

Sådan kan du zoome ind og ud på himlen:

• Trykke på tasterne + eller -.
  • Flyt markøren til et sted på kortet, og brug musens rulleknap.
  • Træk zoomskyderen opad eller nedad.

Tip! Du kan centrere og zoome ind på et sted ved at dobbeltklikke på det.

Bemærk! Nederst til venstre kan du se markørens koordinater. Koordinaterne opdateres, når markøren flyttes.

Se forskellige visninger

Du kan se forskellige visninger i Google Sky Maps ved at vælge en visning i det øverste højre hjørne. Du kan stoppe med at se en visning ved at klikke på den igen.

Bemærk! Du kan bruge mere end én visning ad gangen.

• Infrarød: Se infrarøde billeder af den aktuelle visning. Juster gennemsigtigheden ved at flytte skyderen.
  • Mikrobølge: Se mikrobølgebilleder af den aktuelle visning. Juster gennemsigtigheden ved at flytte skyderen.
  • Historisk: Se historiske kort over himlen. Juster gennemsigtigheden ved at flytte skyderen. Du kan få en bedre visning ved at zoome ud.

Se billedsamlinger

Du kan se interessante billedsamlinger ved at klikke på de miniaturebilleder, der vises nederst på siden, f.eks. billeder fra Hubble. Juster gennemsigtigheden ved at flytte skyderen (hvis den er tilgængelig).

Del et link

Du kan dele et link til din aktuelle visning og indsætte det på et website eller give det til andre. Følg nedenstående trin for at dele et link.

1. Klik på Link til denne side øverst til venstre.
  2. Kopiér webadressen i adresselinjen.
  3. Indsæt adressen i en mail eller et beskedfelt, og send det til en.

Udskriv et billede

Udskriv et billede ved at klikke på Udskriv øverst til højre.

Bemærk! Du kan kun udskrive basisbilledet, ikke billeder fra f.eks. infrarøde eller historiske visninger.

Se KML-indhold

Når du har oprettet et kort, kan du se KML-baseret indhold. Hvis du vil se KML-baseret indhold, skal du indtaste webadressen på din KML-fil i søgefeltet og klikke på Søg.

Bemærk! Du kan kun vise én KML-fil ad gangen. På nuværende tidspunkt vises stedmarkeringer ikke i Google Sky Maps.