Utilitzar Google Sky Map

Google Sky Map és un mapa celestial que mostra els cossos celestes, com ara estrelles, constel·lacions, galàxies, planetes i la lluna de la Terra. Per utilitzar Google Sky Map, aneu a www.google.com/sky.

Cercar cossos celestes

Per cercar llocs i cossos celestes, escriviu un terme de cerca i feu clic a Search (Cerca). A continuació es mostren alguns exemples:

• Crab Nebula (Nebulosa del Cranc)
  • Orion (Orió)
  • NGC 2437
  • 5:34:32.01, 32:00:45.96

Moure's pel cel

La visualització del cel es pot canviar de dues maneres diferents:

Desplaçar

Per desplaçar o moure el mapa, dueu a terme una de les accions següents:

• Arrossegueu la visualització en qualsevol direcció.
  • Per anar en direcció nord, premeu la fletxa cap amunt.
  • Per anar en direcció sud, premeu la fletxa cap avall.
  • Per anar en direcció est, premeu la fletxa cap a la dreta.
  • Per anar en direcció oest, premeu la fletxa cap a l'esquerra.

Ampliar o allunyar

El cel es pot ampliar o allunyar de diferents maneres:

• Premeu les tecles + o -.
  • Moveu el cursor per sobre d'un lloc del mapa i amplieu-lo o allunyeu-lo amb la rodeta del ratolí.
  • Arrossegueu el lliscador del zoom cap amunt o cap avall.

Consell: per centrar i ampliar un lloc, feu-hi doble clic.

Nota: a l'extrem inferior esquerre es mostren les coordenades del cursor. Aquestes coordenades s'actualitzen en moure'l.

Veure les diferents visualitzacions

Per veure les diferents visualitzacions de Google Sky Map, aneu a l'extrem superior dret i trieu-ne una. Torneu a fer clic en una visualització per deixar de veure-la.

Nota: podeu utilitzar diverses visualitzacions alhora.

• Infrared (Infrarojos): aquesta visualització mostra imatges infraroges de la visualització actual. Per ajustar-ne l'opacitat, moveu el lliscador.
  • Microwave (Microones): aquesta visualització mostra imatges de microones de la visualització actual. Per ajustar-ne l'opacitat, moveu el lliscador.
  • Historical (Històric): aquesta visualització mostra mapes històrics del cel. Per ajustar-ne l'opacitat, moveu el control lliscant. Per veure millor els mapes, allunyeu-los.

Veure les col·leccions d'imatges

Per veure col·leccions d'imatges interessants, feu clic a les miniatures del final de la pàgina, com ara Hubble Showcase (Galeria de Hubble). Per ajustar-ne l'opacitat, moveu el lliscador (si n'hi ha).

Compartir un enllaç

Podeu compartir un enllaç de la vostra visualització actual i publicar-lo en un lloc web o passar-lo a altres persones. Per compartir un enllaç, seguiu aquests passos.

1. A l'extrem superior esquerre, feu clic a Link to this page (Enllaç d'aquesta pàgina).
  2. Copieu l'adreça web que es mostra a la barra d'adreces.
  3. Enganxeu l'adreça en un correu electrònic o al camp de missatge i envieu-la a algú.

Imprimir una imatge

Per imprimir una imatge, aneu a l'extrem superior dret i feu clic a Print (Imprimeix).

Nota: només es poden imprimir les imatges de base, però no les imatges de visualitzacions com ara la d'infrarojos o la històrica.

Veure el contingut de fitxers KML

Quan hàgiu creat un mapa, podreu veure el contingut de fitxers KML. Per fer-ho, introduïu l'URL del vostre fitxer KML al quadre de cerca i feu clic a Search (Cerca).

Nota: només podeu veure un fitxer KML alhora. Actualment, els marcadors no es mostren a Google Sky Map.