Rechtstreeks berichten naar bedrijven sturen

Je kunt rechtstreeks met bedrijven communiceren via hun bedrijfsprofielen op Google Maps.

Als je een bericht naar het bedrijf stuurt, gebeurt er het volgende:

• Het bedrijf ziet mogelijk uw naam en profielfoto zoals deze worden weergegeven op uw pagina 'Over mij'.
  • Mogelijk kunnen meerdere eigenaren of vertegenwoordigers van het bedrijf je berichten zien, waardoor je antwoorden van verschillende werknemers kunt krijgen.
  • Jij bepaalt wat je wilt delen met de bedrijven waarmee je chat. Denk goed na voordat je gevoelige informatie deelt, zoals:
    • creditcardnummers,
    • bankgegevens,
    • burgerservicenummers, paspoortnummers of andere door de overheid uitgegeven identificatienummers,
    • wachtwoorden en andere inloggegevens,
    • medische dossiers en
    • alle privé- of persoonlijke informatie waarvan je niet wilt dat meerdere mensen bij het bedrijf die hebben.

Tip: De knop Chat wordt alleen weergegeven in een bedrijfsprofiel als het bedrijf de berichtenfunctie heeft aangezet.

Uw gesprekken met bedrijven beheren

1. Open de Google Maps-app Maps op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Verkennen Verkennen en dan selecteer een categorie, zoals Restaurants of Bars. Als je meer categorieën wilt bekijken, zoals Services of Winkelen, tik dan op Meer Meer.
  3. Selecteer een bedrijf. Als het bedrijf de berichtenfunctie heeft aangezet, tik je in het bedrijfsprofiel op Chat. Niet alle bedrijven kunnen berichten versturen en ontvangen.
    • Met de zoekbalk in Google Maps kun je andere bedrijven vinden om berichten naar te sturen.
  4. Typ je bericht en tik op Verzenden Sturen. Reacties van het bedrijf worden weergegeven in het gesprek.
  5. Als je je berichten in Google Maps wilt bekijken, tik dan op Updates Updates en dan Berichten. Nieuwe berichten worden aangegeven met een rode stip op het icoon.
  6. Als je berichten van een bedrijf wilt blokkeren of een bedrijf wilt melden, open dan een gesprek en dan tik op Meer Meeren dan Blokkeren/spam melden.
    • Je kunt het gesprek blokkeren en dit eventueel als spam melden.

Uw gesprekken met bedrijven verwijderen

1. Open de Google Maps-app Maps op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik onderaan op Updates en dan Berichten.
  3. Tik op het bedrijf dat u een bericht heeft gestuurd.
  4. Tik rechtsboven op Meer Meer en dan Verwijderen.
  5. Tik op Verwijderen om te bevestigen.

Tip: Als je een gesprek verwijdert, wordt alleen jouw kopie van het gesprek van het apparaat verwijderd. Het bedrijf ziet het gesprek mogelijk nog steeds op het eigen apparaat en kan erop reageren.

Een back-up maken van je gesprekken met bedrijven

Belangrijk: Gesprekken worden opgeslagen in je Google-account.

• Je kunt je gesprekken bekijken op elk apparaat dat aan je account is gekoppeld.
  • Als u een gesprek van een van uw apparaten verwijdert, wordt het definitief van al uw gekoppelde apparaten verwijderd. U heeft dan geen toegang meer tot het gesprek. Houd er rekening mee dat de versie op het apparaat van de ontvanger niet wordt verwijderd.
  • U kunt gesprekken exporteren en downloaden als u ze voor uw administratie wilt bewaren of ze wilt gebruiken in andere Google-producten.

Uw taal wijzigen

Als u een bericht naar een bedrijf stuurt, delen we de taal van uw apparaat met het bedrijf, zodat dit indien mogelijk kan reageren in uw voorkeurstaal. We delen uw taalvoorkeur pas met een bedrijf wanneer u een bericht stuurt.

U kunt uw taalvoorkeuren wijzigen in de apparaatinstellingen. Het kan 24 uur duren voordat taalwijzigingen zijn doorgevoerd.

Belangrijk: Als je de taalinstellingen van je telefoon wijzigt, wordt de taal van alle apps op je telefoon gewijzigd.

1. Open de app Instellingen op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Algemeen beheer en dan Taal en invoer en dan Taal.
  3. Tik op Taal toevoegen en kies de taal die u wilt toevoegen.
  4. Tik op Standaard instellen.De bovenste taal in uw lijst wordt gebruikt als je standaardtaal.