Rechtstreeks berichten naar bedrijven sturen

U kunt rechtstreeks met bedrijven communiceren via hun vermeldingen op Google Maps.

Wanneer u een bericht naar het bedrijf stuurt, gebeurt er het volgende:

• Het bedrijf ziet mogelijk uw naam en profielfoto zoals deze worden weergegeven op uw pagina 'Over mij'.
  • Een bedrijf kan meerdere eigenaren of vertegenwoordigers hebben die uw berichten kunnen zien, waardoor u antwoorden van verschillende werknemers kunt krijgen.
  • U bepaalt wat u wilt delen met bedrijven die u een bericht stuurt. Denk goed na voordat u gevoelige informatie deelt, zoals:
    • creditcardnummers,
    • bankgegevens,
    • burgerservicenummers, paspoortnummers of andere door de overheid uitgegeven identificatienummers,
    • wachtwoorden en andere inloggegevens,
    • medische dossiers en
    • alle privé- of persoonlijke informatie waarvan u niet wilt dat meerdere mensen bij het bedrijf die zien.

Opmerking: Het bedrijf moet 'Berichten' hebben ingeschakeld, anders werkt deze functie niet en wordt de knop 'Bericht' niet in de vermelding weergegeven.

Uw gesprekken met bedrijven beheren

1. Open de Google Maps-app Maps op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Verkennen Verkennen en dan selecteer een categorie, zoals Restaurants of Bars. Als u meer categorieën, zoals Services of Winkelen wilt bekijken, tikt u op Meer Meer.
  3. Selecteer een bedrijf. Als het bedrijf Berichten heeft ingeschakeld, tikt u op Bericht in de vermelding. Niet alle bedrijven kunnen berichten versturen en ontvangen.
    • Met de zoekbalk in Google Maps kunt u andere bedrijven vinden om berichten naar te sturen.
  4. Typ uw bericht en tik op Verzenden Verzenden. Reacties van het bedrijf worden weergegeven in hetzelfde gesprek.
  5. Als u uw berichten in Google Maps wilt bekijken, tikt u op Updates Updates en dan Berichten. Er verschijnt een rode stip op het pictogram wanneer u nieuwe berichten heeft.
  6. Als u berichten van een bedrijf wilt blokkeren of het wilt melden, opent u een gesprek en vervolgens tik op Meer Meeren vervolgens Blokkeren/spam melden. U kunt het gesprek blokkeren en dit eventueel als spam melden.

Uw gesprekken met bedrijven verwijderen

1. Open de Google Maps-app Maps op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik onderaan op Updates en dan Berichten.
  3. Tik op het bedrijf dat u een bericht heeft gestuurd.
  4. Tik rechtsboven op Meer Meer en dan Verwijderen.
  5. Tik op Verwijderen om te bevestigen.

Tip: Als u een gesprek verwijdert, wordt alleen uw versie van het gesprek van uw apparaat verwijderd. Het bedrijf ziet het gesprek mogelijk nog steeds op het eigen apparaat en kan erop reageren.

Een back-up maken van uw gesprekken met bedrijven

Belangrijk: Met ingang van 2 maart 2020 of daarna worden uw gesprekken opgeslagen in uw Google-account.

• U kunt uw gesprekken bekijken op elk apparaat dat aan uw account is gekoppeld.
  • Als u een gesprek van een van uw apparaten verwijdert, wordt het definitief van al uw gekoppelde apparaten verwijderd. U heeft dan geen toegang meer tot het gesprek. Houd er rekening mee dat de versie op het apparaat van de ontvanger niet wordt verwijderd.
  • U kunt gesprekken exporteren en downloaden als u ze voor uw administratie wilt bewaren of ze wilt gebruiken in andere Google-producten.