Een Google Maps-profiel volgen

Je kunt geselecteerde Maps-bijdragers en geverifieerde accounts ontdekken en volgen.

Belangrijk: Tenzij je profiel is ingesteld op beperkte toegang, kunnen andere Google Maps-gebruikers in je profiel zien welke mensen je volgt en door wie jij wordt gevolgd. Als je profiel is ingesteld op beperkte toegang, kunnen alleen je volgers de lijst bekijken van mensen die je volgt en door wie jij wordt gevolgd.

Een Maps-bijdrager of geverifieerd account volgen

1. Open de Google Maps-app Maps op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Updates Updates en dan Volgend.
  3. Scroll naar de kaart waarop mensen worden voorgesteld die je misschien wilt volgen. Tik op Volgen.

Tip: Je kunt een Maps-bijdrager op veel manieren rechtstreeks volgen. Je kunt bijvoorbeeld op Volgen tikken bij de posts van die bijdrager op het tabblad Verkennen.

Als je een Maps-bijdrager of geverifieerd account volgt, vind je op het tabblad Volgend de reviews, beoordelingen, foto's en andere openbare bijdragen die de betreffende persoon aan Google Maps heeft toegevoegd. Je kunt maximaal 10.000 bijdragers of accounts volgen.

Je aanbevelingen wijzigen

We stellen mensen voor in de aanbevelingscarrousel op basis van je gebiedsvoorkeuren en voorgestelde contacten. Lees meer informatie over hoe je kunt wijzigen welke contacten worden opgeslagen en voorgesteld.

Als je aanbevelingen uit een ander gebied wilt krijgen, update je zo je gebiedsvoorkeuren:

1. Open de Google Maps-app Maps op je Android-telefoon.
  2. Tik onderaan op Updates Updates.
  3. Scroll omlaag naar de kaart Aanbevelingen en tik op Meer Meer en dan Je gebieden beheren.
    Tip: Je kunt een lijst maken van gebieden waarin je wel en niet bent geïnteresseerd.
  4. Kies een optie:
    • Als je een gebied uit deze lijst wilt verwijderen, tik je op Verwijderen Verwijderen.
    • Als je een gebied wilt toevoegen, tik je op Gebied toevoegen en verplaats je de kaart.
    • Tik op Gebied selecteren.
Belangrijk: Onze suggesties voor mensen die je misschien kent, zijn gebaseerd op mensen op wie je hebt gereageerd in Google-services zoals Gmail en Foto's. Lees meer informatie over voorgestelde contacten.

Wijzigen of je wordt aanbevolen aan anderen

We stellen mensen ook voor in de aanbevelingscarrousel op basis van interacties. Wijzig de zichtbaarheid van je profiel om te beperken door wie je kunt worden gevolgd en aan welke mensen je wordt aanbevolen. Als je je profiel instelt op beperkte toegang, wordt je profiel niet aanbevolen voor anderen en kunnen mensen niet zien wie je volgt. Lees meer informatie over hoe je de zichtbaarheid van je profiel wijzigt.

Updates krijgen van de mensen die je volgt

1. Open de Google Maps-app Maps.
  2. Tik rechtsonder op Updates.

Tip: Het tabblad Volgend is al geselecteerd en je ziet updates van de mensen die je volgt.

Belangrijk: Google kan content verwijderen als we constateren dat deze ons contentbeleid of de toepasselijke wetgeving schendt. Aanbevelingen worden niet beïnvloed door betalingen van andere bedrijven. Betaalde content in Google Maps is gelabeld.

Een profiel ontvolgen in Google Maps

1. Open de Google Maps-app Maps op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op je profielfoto of initiaal Accounticoon en dan Je profiel.
  3. Tik op Volgend.
  4. Tik op Volgend naast het profiel dat je wilt ontvolgen.

Een bedrijf niet meer volgen op Google Maps

1. Open de Google Maps-app Maps op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Opgeslagen Plaats opslaan
  3. Tik onderaan op Volgend. Je ziet de hele lijst met plaatsen die je volgt.
  4. Tik in de lijst op de plaats die je niet meer wilt volgen en vink het selectievakje uit.