Google Maps personaliseren

Met Google Maps ontdekt u nieuwe plaatsen op basis van uw interesses. We gebruiken uw opgeslagen voorkeuren, locatiegeschiedenis en web- en app-activiteit om locaties en content voor te stellen die u mogelijk interessant vindt. We gebruiken deze informatie ook om een score voor 'Je match' te berekenen.Meer informatie over hoe u matches ontvangt, vindt u hier.

Als u deze functies wilt in- of uitschakelen, leest u hoe u uw locatiegeschiedenis beheert of hoe u uw instelling voor 'Web- en app-activiteit' wijzigt.

Je voorkeuren voor Geïnteresseerd beheren

1. Open de Google Maps-app  op je mobiele apparaat.
  2. Tik rechtsboven op je profielfoto of initiaal Accounticoon.
  3. Tik op Instellingen Settings en dan Je voorkeuren beheren.
  4. Tik op Geïnteresseerd om te bekijken en te updaten waarin je geïnteresseerd bent.
    • Een voorkeur voor Geïnteresseerd toevoegen: Tik op Onderwerp toevoegen en tik op iets waarin je geïnteresseerd bent.
    • Een voorkeur voor Geïnteresseerd verwijderen: Tik op Verwijderen  naast het item dat je wilt verwijderen.

Je voorkeuren voor Niet geïnteresseerd beheren

1. Open de Google Maps-app  op je mobiele apparaat.
  2. Tik rechtsboven op je profielfoto of initiaal Accounticoon.
  3. Tik op Instellingen Settings en dan Je voorkeuren beheren.
  4. Tik op Niet geïnteresseerd om te bekijken en te updaten waarin je niet geïnteresseerd bent.
    • Een voorkeur voor Niet geïnteresseerd toevoegen: Tik op Onderwerp toevoegen en tik op iets waarin je niet geïnteresseerd bent.
    • Een voorkeur voor Niet geïnteresseerd verwijderen: Tik naast Verwijderen  naast het item dat je wilt verwijderen.

Over voorkeuren

De pagina 'Je voorkeuren beheren' bevat:

• Dieet: Stel categorieën in die aansluiten bij je voorkeuren, zoals veganistisch, vegetarisch, glutenvrij, alcoholvrij, halal en koosjer.
  • Geïnteresseerd: Voeg iets toe waarin je geïnteresseerd bent, zoals onderwerpen of plaatsen.
  • Niet geïnteresseerd: Voeg iets toe waarin je niet geïnteresseerd bent, zoals onderwerpen of plaatsen.

Je ziet het volgende als je op een voorkeur tikt:

• Onderwerpen en plaatsen die je zelf hebt toegevoegd.
  • Onderwerpen en plaatsen die Google heeft voorgesteld op basis van je opgeslagen voorkeuren, locatiegeschiedenis en Web- en app-activiteit. In de beschrijving van de categorie zie je Suggestie van Maps.