Hitta platser som du kanske gillar

Allt eftersom du använder Google Maps ser du matchningar med olika platser. Dessa matchningar visar hur mycket du kanske gillar en plats utifrån dina inställningar.

Hur man får matchningar

Gör så här om du vill se matchningarna:

Hur matchningar skapas

Matchningarna visar hur bra olika platser passar till dina inställningarna. Matchningarna gäller bara dig och de blir bättre och bättre allt eftersom tiden går. Matchningar baseras på

• dietrestriktioner eller restriktioner när det gäller olika kök du har angett i inställningarna
  • vilka typer av kök och restauranger du brukar besöka eller undvika
  • om du har sparat, betygsatt eller besökt en plats eller liknande platser.
Hur betyg påverkar dina matchningar

När du betygsätter och recenserar platser i Google Maps får vi en bättre uppfattning om vilka platser du gillar. Ju oftare du betygsätter platser, desto mer exakta blir dina matchningar.

Förbättra matchningarna

Dina inställningar baseras på Google Platshistorik och Webb- och appaktivitet, där också Google-sökningar ingår. Om du vill göra matchningarna ännu bättre följer du stegen nedan.

Uppdatera inställningarna

1. Öppna Google Maps-appen Google Maps på din iPhone eller iPad.
  2. Tryck på Meny Meny följt av Inställningar.
  3. Tryck på Mat och dryck under Utforska platser.
  • Valfritt: om du vill se förslag och göra korrigeringar trycker du på Granska.
  1. Välj mat eller intressen. Du kan också söka efter dietbegränsningar, till exempel vegetarisk.
  2. Ta fram fler poster genom att trycka på Lägg till fler Lägg till under Gillar eller Ogillar. Tryck på ett alternativ följt av Spara.

Betygsätt fler platser

Läs om hur du recenserar platser du har besökt i Google Maps.

Lägg till platser som favoriter

Ju fler platser du sparar som favoriter, desto mer exakta blir dina matchningar.

Lär dig hur du sparar platser du gillar i Google Maps.

Rensa dina matchningar

1. Öppna Google Maps-appen Google Maps på din iPhone eller iPad.
  2. Tryck på Meny Meny följt av Inställningar följt av Personligt innehåll.
  3. Tryck på Platshistorik är aktiverat under Platsinställningar.
  4. Stäng av Platshistorik överst på sidan.
  5. Om du vill rensa personliga matchningar som sparats på din enhet startar du om Google Maps-appen.