Anpassa Google Maps-upplevelsen

Upptäck nya platser baserat på dina intressen med Google Maps. Vi använder dina sparade preferenser samt din platshistorik och webb- och appaktivitet för att föreslå platser och innehåll som du kanske gillar. Vi använder också denna information för att beräkna en matchningspoäng. Läs mer om hur du får matchningar.

Läs om hur du hanterar din platshistorik  eller ändrar inställningen för webb- och appaktivitet för att aktivera eller inaktivera dessa funktioner.

Hantera dina Intresserad-preferenser

1. Öppna Google Maps-appen  på din mobila enhet.
  2. Tryck på din profilbild eller initial Kontocirkel högst upp till höger.
  3. Tryck på Inställningar Settings följt av Hantera dina preferenser.
  4. För att granska och uppdatera det du är intresserad av: Tryck på Intresserad.
    • För att lägga till preferensen Intresserad: Tryck på Lägg till ämne och tryck på det du är intresserad av.
    • För att bort preferensen Intresserad: Tryck på Ta bort vid det du vill ta bort.

Hantera dina Inte intresserad-preferenser

1. Öppna Google Maps-appen  på din mobila enhet.
  2. Tryck på din profilbild eller initial Kontocirkel högst upp till höger.
  3. Tryck på Inställningar Settings följt av Hantera dina preferenser.
  4. För att granska och redigera det du är intresserad av: Tryck på Inte intresserad.
    • För att lägga till preferensen Inte intresserad: Tryck på Lägg till ämne och tryck på det du inte är intresserad av.
    • Ta bort preferensen Inte intresserad: Tryck på Ta bort vid det du vill ta bort.

Om preferenser

Sidan Hantera dina preferenser innehåller följande inställningar:

• Kost: Ange önskade kategorier, som vegan, vegetarian, glutenfri, alkoholfri, halal och kosher.
  • Intresserad: Lägg till sådant du är intresserad av, som ämnen eller platser.
  • Inte intresserad: Lägg till sådant du inte är intresserad av, som ämnen eller platser.

När du trycker på en preferens visas följande:

• ämnen och platser som du själv har lagt till
  • ämnen och platser som Google föreslår baserat på dina sparade preferenser, Platshistorik och Webb- och appaktivitet. Du hittar Förslag från Maps i beskrivningen av kategorin.