Hitta platser som du kanske gillar

Allt eftersom du använder Google Maps ser du matchningar med olika platser. Dessa matchningar visar hur väl en plats matchar dina preferenser.

Så får du matchningar

Om du vill se dina matchningar behöver du

Obs! Om du inte ser några matchningar eller om de inte är särskilt korrekta kan du behöva betygsätta platser och ange preferenser (se nedan).

Så skapas matchningarna

Matchningarna visar hur väl olika platser stämmer överens med dina preferenser. De gäller bara dig och blir bättre och bättre allt eftersom tiden går. Matchningarna baseras på

• kostrestriktioner eller restriktioner när det gäller olika typer av mat som du har angett i dina preferenser
  • vilka typer av kök och restauranger du brukar besöka eller undvika
  • om du har sparat, betygsatt eller besökt en plats eller liknande plats
  • platser som du har interagerat med på Google Maps eller Google Sök.
Så påverkas matchningarna av dina recensioner

När du betygsätter och recenserar platser på Google Maps får vi en bättre uppfattning om vilka platser du gillar. Ju oftare du betygsätter platser, desto mer exakta blir dina matchningar.

Förbättra matchningarna

Dina matchningar baseras på Google Platshistorik och Webb- och appaktivitet, där också Google-sökningar ingår. Så här kan du göra matchningarna ännu bättre:

Aktivera platshistorik

Läs mer om hur du hanterar din platshistorik.

Uppdatera inställningarna

1. Öppna Google Maps-appen Google Maps på din iPhone eller iPad.
  2. Tryck på menyn Meny följt av Inställningar Settings.
  3. Tryck på Preferenser för mat och dryck under Utforska platser.
    • Valfritt: Tryck på Granska för att se förslag och göra ändringar.
  4. Välj mat eller intressen. Du kan också söka efter kostrestriktioner, till exempel vegetarisk mat.
  5. Visa fler alternativ genom att trycka på Intresserad eller Mindre intresserad, trycka på Lägg till Lägg tillföljt av ett alternativ följt av Lägg till preferenser.

Betygsätt fler platser

Läs om hur du recenserar platser som du har besökt på Google Maps.

Lägg till platser som favoriter

Ju fler platser du sparar som favoriter, desto mer rättvisande blir dina matchningar.

Läs om hur du sparar platser du gillar på Google Maps.