Använda Google Maps på din funktionstelefon

Du kan använda Google Maps på din funktionstelefon för att utföra vanliga uppgifter som att söka efter platser, få vägbeskrivningar, se din plats på kartan och utforska kartan.

Söka efter en viss plats
  1. Öppna Maps-appen.
  2. Välj Sök.
  3. Skriv ELLER tryck länge på sökfältet om du vill använda röstsökning för att söka efter en adress eller namnet på en plats.
  4. Välj en plats i listan.

När du har valt en specifik plats kan du granska detaljerna, visa platsen på kartan eller få vägbeskrivningar.

Söka efter typer av platser
  1. Öppna Maps-appen.
  2. Välj Sök.
  3. Skriv eller tryck länge för att använda röstsökning och söka efter en kategori som Restauranger.
  4. Välj en plats på listan.

Det finns också praktiska genvägar på startskärmen för vanliga kategorier som Restauranger.

Se vägbeskrivningar
  1. Öppna Maps-appen.
  2. Välj Vägbeskrivning.
  3. Välj platsen som du vill ha vägbeskrivning till: din destination. Du kan skriva adressen till eller namnet på en plats, välja platsen på kartan eller använda din nuvarande plats.
  4. Välj platsen som du vill ha vägbeskrivning från: din startpunkt. Du kan skriva adressen till eller namnet på en plats, välja platsen på kartan eller använda din nuvarande plats.
  5. Välj Färdsätt, till exempel Tåg eller buss.
  6. Välj Alternativ för att redigera färdsättet, din destination eller startpunkt eller för att enbart se ruttinformation eller vägbeskrivningar på kartan.
See your location on the map
  1. Öppna Maps-appen.
  2. Välj din plats
  3. Kartvyn visas. Den blå punkten visar din plats.
Om det tar för lång tid att hämta din position eller om det visas felmeddelanden kan du prova stegen nedan:
  1. Starta om mobilen.
  2. Se om du får en bättre GPS-anslutning om du förflyttar dig till ett annat område. GPS fungerar vanligtvis snabbare när du är utomhus.
  3. Se till att geolokalisering är aktiverad i appen Inställningar.
  4. Se till att du har gett åtkomst till geolokalisering i appen Inställningar.
Utforska kartan
  1. Öppna Maps-appen.
  2. Välj Visa karta.
  3. Välj Zoom.
  4. Tryck på 1 eller 3 på knappsatsen för att zooma in eller ut.
Se andra kartvyer och få mer information
Du kan se information om sådant som aktuella trafik- eller cykelvägar. Informationen visas i lager eller särskilda kartvyer.
  1. Öppna Maps-appen.
  2. Välj Kartlager.
  3. Välj ett kartlager:
    1. ExTransit:  information om kollektivtrafiken, som tåg- och busslinjer.
    2. Trafik: trafikflödet på vägarna. Obs! Trafikinformation finns inte överallt.
    3. Satellit: bilder på jorden från rymden.
  4. Välj lagret igen när du vill stänga det.

Obs! Om du behöver redigera eller radera data som är kopplad till ditt konto, till exempel recensioner, måste du öppna Maps på en annan plattform, till exempel en Android- eller iOS-enhet, eller en dator.