Bruk Google Maps på en lavfunksjonstelefon med internettilgang

Med Google Maps på en lavfunksjonstelefon med internettilgang kan du

• søke etter steder med stemmen eller ved å skrive inn tekst
  • få trinnvise veibeskrivelser
  • se den nåværende posisjonen din på kartet
  • utforske og velge steder på kartet
Søk etter steder
  1. Åpne Google Maps-appen Kart.
  2. Trykk på søkefeltet.
  3. For å søke etter en adresse med stemmen, trykk og hold søkefeltet.
  4. Velg et sted i listen.
Tips: Velg et sted, og få så en veibeskrivelse, eller se stedet på kartet. Du kan også se på bilder, ringe, se åpningstider eller lese anmeldelser av stedet.
Søk etter stedstyper
  1. Åpne Google Maps-appen Kart.
  2. Trykk på søkefeltet.
  3. For å søke etter en kategori, for eksempel «restauranter», med stemmen, trykk og hold søkefeltet.
  4. Velg et sted i listen.
Tips: Du finner snarveier til vanlige kategorier på startsiden.
Få veibeskrivelse
  1. Åpne Google Maps-appen Kart.
  2. Trykk på Veibeskrivelse Veibeskrivelse.
  3. Skriv inn navnet på eller adressen til stedet, eller trykk på stedet på kartet:
    • For å se veibeskrivelsen på kartet, trykk på kartet.
    • For å se en trinnvis veiledning til destinasjonen, trykk på Detaljer.
    • For å se en forhåndsvisning av veibeskrivelsen, trykk på Start.
Tips: Velg transportmåte, for eksempel tog eller buss. Du kan gå tilbake for å endre destinasjon, startpunkt eller transportmåte.
Finn posisjonen din på kartet
  1. Åpne Google Maps-appen Kart.
  2. Velg Posisjonen din Your location.
  3. Den nåværende posisjonen din vises som en blå prikk på kartet.

Gjør følgende hvis du har problemer med posisjonen din:

• Start telefonen på nytt.
  • Prøv å bevege deg utendørs for å få en bedre GPS-tilkobling. Hvis dette er første gang du får registrert posisjonen din, kan du prøve å vente i ti minutter og se om det løser problemet.
  • Kontrollér at geolokalisering er slått på i Innstillinger-appen.
  • Sørg for at du ga tilgang til geolokalisering i Innstillinger-appen.

Utforsk kartet
  1. Åpne Google Maps-appen Kart.
  2. Velg Vis kart.
  3. For å justere størrelsen på kartet, trykk på zoom inn Zoom in eller zoom ut Zoom out.
  4. For å velge et sted på kartet, trykk på et sted og så Posisjonen din Your location.

Tips: Du kan også zoome inn og ut med henholdsvis 1 og 3 på tastaturet.

Finn andre kartvisninger – og få mer informasjon
Du kan få informasjon om nåværende trafikk eller sykkelruter i lag eller spesielle kartvisninger.
Viktig: Trafikkinformasjon er ikke tilgjengelig overalt.
  1. Åpne Google Maps-appen Kart.
  2. Trykk på Kartlag Lag, og velg så et lag:
    • Kollektivtransport: Her får du informasjon om kollektivtransport som toglinjer og bussruter.
    • Trafikk: Her kan du se trafikkflyt på veiene.
    • Satellitt: Her får du se bilder av jorden fra verdensrommet.
  3. For å slå av et lag, trykk på laget på nytt.

Tips: Du kan redigere eller slette data tilknyttet kontoen din på en datamaskin eller Android- eller iOS-enhet.