Google Maps gebruiken op uw featurephone

U kunt Google Maps op uw featurephone gebruiken voor het volgende:

• Naar plaatsen zoeken door uw stem te gebruiken of door te typen.
  • Een stapsgewijze route ontvangen.
  • Uw huidige locatie op de kaart weergeven.
  • Plaatsen op de kaart verkennen en selecteren.
Zoek naar een plaats
  1. Open de Google Maps-app Maps.
  2. Tik op de zoekbalk.
  3. Als u uw stem wilt gebruiken om naar een adres of plaats te zoeken, typt u of tikt u op de zoekbalk en houdt u deze vast.
  4. Selecteer een plaats in de lijst.
Tip: Selecteer een plaats en ontvang vervolgens een route of bekijk deze op de kaart. U kunt ook bellen, foto's of openingstijden bekijken of reviews over de plaats lezen.
Typen plaatsen zoeken
  1. Open de Google Maps-app Maps.
  2. Tik op de zoekbalk.
  3. Als u uw stem wilt gebruiken om naar een categorie zoals 'restaurants' te zoeken, typt u of tikt u op de zoekbalk en houdt u deze vast.
  4. Selecteer een plaats in de lijst.
Tip: Op het startscherm vindt u snelkoppelingen voor algemene categorieën.
Route opvragen
  1. Open de Google Maps-app Maps.
  2. Tik op Route Route.
  3. Geef de naam of het adres van de plaats op of tik op de locatie op de kaart:
    • Als u de route op de kaart wilt weergeven, tikt u op de kaart.
    • Als u stapsgewijze instructies voor uw bestemming wilt weergeven, tikt u op Details.
    • Als u een voorbeeld van de route wilt bekijken, tikt u op Starten.
Tip: Selecteer uw vervoermiddel, zoals 'trein of bus'. U kunt teruggaan om uw bestemming, vertrekpunt of vervoermiddel te bewerken.
Zoek uw locatie op de kaart
  1. Open de Google Maps-app Maps.
  2. Selecteer uw locatie Your location.
  3. Uw huidige locatie wordt weergegeven als een blauwe stip op de kaart.

Als u problemen heeft met de weergave van uw locatie, doet u het volgende:

• Start uw telefoon opnieuw op.
  • Ga naar buiten om een betere gps-verbinding te vinden. Als dit de eerste keer is dat u een locatie ophaalt, wacht u maximaal tien minuten om te zien of het is gelukt.
  • Zorg ervoor dat Geolocatie is ingeschakeld in de app Instellingen.
  • Zorg ervoor dat u toegang tot Geolocatie heeft gegeven in de app Instellingen

De kaart verkennen
  1. Open de Google Maps-app Maps.
  2. Selecteer Kaart weergeven.
  3. Als u de grootte van de kaart wilt aanpassen, drukt u op Inzoomen Zoom in of Uitzoomen Zoom out.
  4. Als u een plaats op de kaart wilt selecteren, tikt u op een plaats en dan Je locatie Your location.

Tip: U kunt ook in- of uitzoomen met 1 of 3 op het toetsenbord.

Zoek andere kaartweergaven en bekijk meer informatie
U kunt informatie over het huidige verkeer of fietsroutes vinden in lagen of speciale kaartweergaven.
Belangrijk: Verkeersinformatie is niet overal beschikbaar.
  1. Open de Google Maps-app Maps.
  2. Tik op Kaartlagen Layers en kies een laag:
    • Openbaar vervoer: Informatie over openbaar vervoer, zoals spoorlijnen en busroutes.
    • Verkeer: Doorstroming van het verkeer op de wegen.
    • Satelliet: Beelden van de aarde van bovenaf.
  3. Als u een laag wilt uitschakelen, tikt u nogmaals op de laag.

Tip: Als u gegevens die aan uw account zijn gekoppeld, wilt bewerken of verwijderen, gebruikt u uw desktop of Android- of iOS-apparaat.