Google Maps gebruiken op uw featurephone

U kunt Google Maps op uw featurephone gebruiken om veelvoorkomende taken uit te voeren, zoals naar plaatsen zoeken, routes opvragen, uw locatie op de kaart bekijken en de kaart verkennen.

Zoeken naar een specifieke plaats
  1. Open de Maps-app.
  2. Selecteer Zoeken.
  3. Typ in de zoekbalk OF druk het pictogram voor gesproken zoekopdrachten lang in om een adres of de naam van een plaats te zoeken.
  4. Selecteer een plaats in de lijst.

Wanneer u een specifieke plaats heeft geselecteerd, verschijnen de gegevens over die plaats en kunt u de plaats op de kaart bekijken of een route opvragen.

Typen plaatsen zoeken
  1. Open de Maps-app.
  2. Selecteer Zoeken.
  3. Typ OF druk lang in de zoekbalk om een gesproken zoekopdracht te gebruiken om naar een categorie zoals Restaurants te zoeken.
  4. Selecteer een plaats in de lijst.

Er zijn ook handige sneltoetsen op het startscherm voor veelgebruikte categorieën, zoals Restaurants.

Route opvragen
  1. Open de Maps-app.
  2. Selecteer Route.
  3. Selecteer de plaats waarnaar u een route wilt krijgen: de bestemming. U kunt het adres of de naam van een plaats invoeren, op de kaart kiezen of uw huidige locatie gebruiken.
  4. Selecteer de plaats van waaruit u een route wilt krijgen: het vertrekpunt. U kunt het adres of de naam van een plaats invoeren, op de kaart kiezen of uw huidige locatie gebruiken.
  5. Selecteer het Vervoermiddel, bijvoorbeeld 'Trein of bus'.
  6. Selecteer Opties om het 'Vervoermiddel' te bewerken, uw bestemming of vertrekpunt te bewerken of alleen de route-informatie of routes op de kaart weer te geven.
See your location on the map
  1. Open de Maps-app.
  2. Selecteer uw locatie.
  3. U ziet de kaartweergave. De blauwe stip geeft uw locatie aan.
Als het te lang duurt om uw locatie te vinden of als er fouten optreden, probeert u de onderstaande stappen.
  1. Start uw telefoon opnieuw op.
  2. Controleer of de gps-verbinding verbetert als u naar een andere plek gaat. Gps werkt buiten meestal sneller.
  3. Zorg ervoor dat Geolocatie is ingeschakeld in de app Instellingen.
  4. Zorg ervoor dat u toegang heeft verleend tot Geolocatie in de app Instellingen.
De kaart verkennen
  1. Open de Maps-app.
  2. Selecteer Kaart weergeven.
  3. Selecteer Zoom.
  4. Druk op 1 of 3 op het toetsenblok om respectievelijk in of uit te zoomen.
Andere kaartweergaven bekijken en meer informatie ontvangen
U kunt gegevens zoals huidige verkeers- of fietsroutes bekijken. Deze informatie wordt weergegeven in lagen of speciale kaartweergaven.
  1. Open de Maps-app.
  2. Selecteer Kaartlagen.
  3. Kies een kaartlaag:
    1. Ov: Informatie over openbaar vervoer, zoals spoorlijnen en buslijnen.
    2. Verkeer: Doorstroming van het verkeer op de wegen. Opmerking: Verkeersinformatie is niet overal beschikbaar.
    3. Satelliet: Beelden van de aarde van bovenaf.
  4. Selecteer een laag nogmaals om die laag uit te schakelen.

Opmerking: Als u gegevens wilt bewerken of verwijderen die zijn gekoppeld aan uw account, zoals reviews, moet u Maps openen via een ander platform, zoals een Android- of iOS-apparaat of een desktop.