Google Maps gebruiken op uw featurephone

U kunt Google Maps op uw featurephone gebruiken voor het volgende:

• Naar plaatsen zoeken door uw stem te gebruiken of door te typen.
  • Een stapsgewijze route ontvangen.
  • Uw huidige locatie op de kaart weergeven.
  • Plaatsen op de kaart verkennen en selecteren.
Zoek naar een plaats
  1. Open de Google Maps-app Maps.
  2. Tik op de zoekbalk.
  3. Als u uw stem wilt gebruiken om naar een adres of plaats te zoeken, typt u of tikt u op de zoekbalk en houdt u deze vast.
  4. Selecteer een plaats in de lijst.
Tip: Selecteer een plaats en ontvang vervolgens een route of bekijk deze op de kaart. Je kunt ook bellen, foto's of openingstijden bekijken of reviews over de plaats lezen.
Typen plaatsen zoeken
  1. Open de Google Maps-app Maps.
  2. Tik op de zoekbalk.
  3. Als u uw stem wilt gebruiken om naar een categorie zoals 'restaurants' te zoeken, typt u of tikt u op de zoekbalk en houdt u deze vast.
  4. Selecteer een plaats in de lijst.
Tip: Op het startscherm vind je snelkoppelingen voor algemene categorieën.
Route opvragen
  1. Open de Google Maps-app Maps.
  2. Tik op Route Route.
  3. Geef de naam of het adres van de plaats op of tik op de locatie op de kaart:
    • Als u de route op de kaart wilt weergeven, tikt u op de kaart.
    • Als u stapsgewijze instructies voor uw bestemming wilt weergeven, tikt u op Details.
    • Als u een voorbeeld van de route wilt bekijken, tikt u op Starten.
Tip: Selecteer je vervoermiddel, zoals 'trein of bus'. Je kunt teruggaan om je bestemming, vertrekpunt of vervoermiddel te bewerken.
Zoek uw locatie op de kaart
  1. Open de Google Maps-app Maps.
  2. Selecteer uw locatie Your location.
  3. Uw huidige locatie wordt weergegeven als een blauwe stip op de kaart.

Als u problemen heeft met de weergave van uw locatie, doet u het volgende:

• Start uw telefoon opnieuw op.
  • Ga naar buiten om een betere gps-verbinding te vinden. Als dit de eerste keer is dat u een locatie ophaalt, wacht u maximaal tien minuten om te zien of het is gelukt.
  • Zorg ervoor dat Geolocatie is ingeschakeld in de app Instellingen.
  • Zorg ervoor dat u toegang tot Geolocatie heeft gegeven in de app Instellingen

De kaart verkennen
  1. Open de Google Maps-app Maps.
  2. Selecteer Kaart weergeven.
  3. Als u de grootte van de kaart wilt aanpassen, drukt u op Inzoomen Zoom in of Uitzoomen Zoom out.
  4. Als u een plaats op de kaart wilt selecteren, tikt u op een plaats en dan Je locatie Your location.

Tip: Je kunt ook in- of uitzoomen met 1 of 3 op het toetsenbord.

Zoek andere kaartweergaven en bekijk meer informatie
U kunt informatie over het huidige verkeer of fietsroutes vinden in lagen of speciale kaartweergaven.
Belangrijk: Verkeersinformatie is niet overal beschikbaar.
  1. Open de Google Maps-app Maps.
  2. Tik op Kaartlagen Lagen en kies een laag:
    • Openbaar vervoer: Informatie over openbaar vervoer, zoals spoorlijnen en busroutes.
    • Verkeer: Doorstroming van het verkeer op de wegen.
    • Satelliet: Beelden van de aarde van bovenaf.
  3. Als u een laag wilt uitschakelen, tikt u nogmaals op de laag.

Tip: Als u gegevens die aan uw account zijn gekoppeld, wilt bewerken of verwijderen, gebruikt u uw desktop of Android- of iOS-apparaat.