Ilmoitukset jaetun sijainnin päivittymisestä

Kun jaat sijaintisi jonkun kanssa, Google Maps päivittää säännöllisesti sijaintisi kartalla. Tämän ansiosta henkilö, jolle jaat sijaintisi, saa tarkkaa ja ajantasaista tietoa.

Kun sijaintisi on päivitetty, saat ilmoituksen, joka näkyy näytön yläreunassa tai ilmoitusluettelossa.

Vastaanota ilmoituksia harvemmin

On olemassa keinoja varmistaa, että sijaintisi päivittyy taustalla. Tällöin saat päivitysilmoituksia harvemmin.

Google Mapsin pitäminen auki

Älä sulje Google Mapsia pyyhkäisemällä se pois sovelluksenvaihtajasta. Pyyhkäiseminen sulkee sovelluksen kokonaan, jolloin se ei enää päivity kunnolla.

Mahdollisten virheiden tarkistaminen

1. Avaa laitteellasi Google Maps ‑sovellus Maps.
  2. Napauta profiilikuva tai nimikirjaimet Tiliympyrä ja sitten Sijainnin jakaminen.

Huom. Mahdolliset ongelmat näkyvät varoitusviestissä näytön yläreunassa.

Ilmoituksen poistaminen käytöstä

Tärkeää: Jos poistat nämä ilmoitukset käytöstä, jaettu sijaintisi ei ehkä päivity ja voi muuttua epätarkaksi.

1. Avaa iPhonellasi tai iPadillasi Google Maps ‑sovellus Maps.
  2. Napauta profiilikuva tai nimikirjaimet Tiliympyrä ja sitten Asetukset Asetukset ja sitten Ilmoitukset.
  3. Poista käytöstä Sijainnin päivitykset.

Lue lisää Google Maps ‑ilmoitusten käyttöönotosta ja käytöstä poistamisesta