Aviseringar när din delade plats uppdateras

Om du delar din plats med någon uppdateras din position regelbundet på kartan i Google Maps. Detta säkerställer att personen du delar din plats med får en exakt och uppdaterad bild av var du befinner dig.

Du får ibland ett meddelande längst upp på skärmen eller i listan över aviseringar så att du vet att din plats har uppdaterats.

Visa den här aviseringen mindre ofta

Det finns sätt att se till att din plats uppdateras i bakgrunden. Detta gör att aviseringen visas mindre ofta.

Håll Google Maps igång

Undvik att stänga av Google Maps genom att svepa bort den i appväxlaren. Då stänger telefonen av programmet och håller det inte korrekt uppdaterat.

Sök efter fel

1. Öppna Google Maps-appen på din enhet Maps.
  2. Tryck på din profilbild eller initial Kontocirkel och sedan Platsdelning.

Obs! Ett varningsmeddelande visas längst upp på skärmen vid problem.

Stänga av den här aviseringen

Viktigt: Om du stänger av dessa aviseringar kan det hända att platsen du delar med andra inte uppdateras och att fel plats visas.

1. Öppna Google Maps-appen Maps på din iPhone eller iPad.
  2. Tryck på din profilbild eller initial Kontocirkel följt av Inställningar Inställningar följt av Aviseringar.
  3. Avaktivera Platsuppdateringar.

Läs mer om hur du aktiverar eller avaktiverar aviseringar från Google Maps.