Consells per capturar vídeos de 360º per a Street View

Si seguiu aquests consells quan captureu vídeos de 360° per a Street View, podeu ajudar-nos a optimitzar l'aspecte que tenen les imatges a Google Maps. És possible que les línies blaves tardin a mostrar-se després de publicar les imatges. De vegades, també pot ser que Google torni a processar la col·locació de les imatges. Normalment, aquests processos es finalitzen en un termini de 48 hores.

Nota: Street View no està disponible actualment per a vídeos fets en interiors.

Configurar i col·locar la càmera

• Desactiveu l'estabilització giroscòpica.
  • La càmera ha d'estar sempre en posició vertical i a l'altura màxima que permeti el sistema de suport.
  • Càmeres de categoria professional: si utilitzeu un vehicle, la càmera ha d'estar col·locada fermament i anivellada, no pas en una suspensió de Cardan giratòria.
  • Feu la captura des de la part superior d'un vehicle i no des de la part lateral ni des de l'interior.
  • Col·loqueu el sistema de suport de la càmera de manera que ocupi menys del 25% de la imatge de 360º. Si la càmera té la funció de previsualització en temps real, utilitzeu-la per comprovar la seva posició.
  • El 75% de la part superior de la imatge només ha de mostrar l'entorn sense res que bloquegi la visualització.
  • Només el 25% de la part inferior de la imatge pot contenir:
    • El vehicle o qualsevol altre element adjunt.
      • Entre els vehicles s'inclouen vaixells, bicicletes o altres tipus de transport.
    • La persona amb la càmera a la mà o col·locada al casc.
    • Emplenament artificial per cobrir el vehicle o les persones.
      • No proveu d'afegir emplenament al 75% de la part superior.
    • Gràfics superposats com a límit del nadir.
  • Tingueu en compte la il·luminació de l'entorn:
    • Eviteu la sortida i la posta de sol.
    • Ajusteu l'exposició quan hi hagi molta llum.
    • Si la càmera té la funció de previsualització en temps real, utilitzeu rètols o aparadors com a referència per comprovar quina és l'exposició adequada.
    • És possible que les imatges borroses, fosques i descolorides no es col·loquin amb precisió al mapa.
  • Per controlar la càmera, podeu utilitzar les eines disponibles del fabricant, com ara una aplicació mòbil.

Més consells

• A fi d'assegurar-vos que les dades de GPS es recullin correctament, inicieu i atureu el recorregut de recollida en espais a cel obert.
    • Eviteu els arbres o els edificis.
    • Els vídeos recollits en interiors o en túnels sovint no reben prou dades de GPS i és possible que no es publiquin correctament.
  • Mostres de GPS:
    • Assegureu-vos que no hi hagi buits de temps superiors a 5 segons entre les mostres.
    • Les mostres successives no s'han de congelar mentre es mogui la càmera.
    • Comproveu que les mostres de GPS no siguin impossibles. Si hi ha canvis de latitud i de longitud que un cotxe o una persona mai no podrien recórrer, és possible que rebutgem el vídeo.
  • Per ajudar-nos a col·locar automàticament les imatges de 360º en relació amb les altres, mireu de superposar-les amb algunes àrees que ja hàgiu capturat al llarg del recorregut de recollida, com ara girs o illes de cases.
  • Si la càmera admet aquesta funció, us recomanem que restabliu els fotogrames per segon:
    • Velocitats de conducció o amb bicicleta: 5 fotogrames per segon (FPS)
    • Velocitats a peu: 1 FPS
  • Com a regla general, limiteu la velocitat a:
    • Menys de 8 km/h o 5 mi/h per a 1 FPS.
    • Menys de 45 km/h o 30 mi/h per a 5 FPS.
    • Menys de 70 km/h o 45 mi/h per a 7 FPS.
  • A fi de garantir la publicació correcta, els fotogrames per segon han de ser prou alts perquè les imatges successives capturin gran part del contingut de la mateixa escena.
    • És possible que els passatges estrets requereixin una velocitat més lenta o un FPS més alt.
    • Les seqüències de vídeo amb buits de temps no funcionaran gaire bé. No feu un vídeo amb imatges estàtiques i distants.
  • Les marques de temps han de ser verídiques.
    • No creeu una pista de GPS ni una seqüència de vídeo amb marques de temps inventades.
      • Per exemple, una seqüència de vídeo amb increments artificials d'un segon.
    • El GPS, les imatges i l'IUM de les càmeres de categoria professional han d'estar sincronitzats i no presentar retards. La data no pot ser en el futur ni en el passat llunyà.
  • Si cal processar un vídeo després de capturar-lo, heu d'utilitzar la mateixa configuració d'FPS.
  • El format de les imatges unides ha de ser una imatge equirectangular amb una relació d'aspecte de 2:1.
  • Tret que el fabricant de la càmera recomani una altra cosa, feu que la durada de cada vídeo de 360º que graveu sigui de 2 minuts com a mínim i de 60 minuts com a màxim.