Planlegg pendleruter eller turer

Før du begynner å kjøre hjemover, til jobben eller andre steder, er det lurt å planlegge turen og se nyttig informasjon. Da kan du finne ut når du bør dra, hvor mye trafikk du kan forvente, og hvilken rute du bør ta.

Skjul vanlige ruter

Hvis posisjonsloggen din er slått på, ser du noen ganger veibeskrivelser for de vanlige rutene dine. Hvis du ikke ønsker å se denne informasjonen, kan du skjule de vanlige rutene dine.

1. Åpne Google Maps-appen Google Maps på Android-telefonen eller -nettbrettet.
  2. Trykk på Meny Meny og deretter Innstillinger og deretter Personlig innhold.
  3. Slå av Vanlige ruter.

Se hvordan trafikken er nå og senere

Du ankommer destinasjonen så raskt som mulig hvis du sjekker informasjonen om typisk trafikk før du drar. Da kan du unngå de travleste tidspunktene på dagen.

1. Åpne Google Maps-appen Google Maps på Android-telefonen eller -nettbrettet.
  2. Søk etter en destinasjon, eller trykk på et punkt på kartet.
  3. Trykk på Veibeskrivelse nederst på skjermen.
  4. Trykk på «I bil» Med bil øverst på skjermen.
  5. Trykk på det hvite feltet nederst på skjermen. Da ser du
    • den nåværende trafikken på ruten
    • den typiske trafikken for det aktuelle tidsrommet og eventuell kødannelse

Fortell oss om pendleruten din

For at veibeskrivelsene og turinformasjonen skal bli mer nøyaktig og pålitelig, kan du fortelle Google Maps om pendleruten din. Du kan gi opplysninger om vanlige ankomsttider, avgangstider og reisedager.

1. Åpne Google Maps-appen Google Maps på Android-telefonen eller -nettbrettet.
  2. Trykk på «I bil» Med bil nederst på skjermen.
  3. Trykk på Konfigurer oppdateringer om pendleruten. Hvis du ikke ser dette alternativet, trykker du på Meny Meny og deretter Innstillinger og deretter Innstillinger for pendlerute.
  4. Følg veiledningen.