Planlegg pendleruter eller turer

Før du begynner kjøreturen eller kollektivreisen hjemover, til jobben eller andre steder, er det lurt å planlegge turen og se nyttig informasjon. Da kan du finne ut når du bør dra, hvor mye trafikk du kan forvente, hvilken rute du bør ta, og om det finnes forstyrrelser langs ruten.

Finn informasjon om steder, trafikk og kollektivtrafikk

Du kan bruke Google Maps for å få informasjon om steder, trafikk og kollektivtrafikk – raskt og på ett og samme sted.

1. Åpne Google Maps-appen Google Maps på Android-enheten din.
  2. Trykk på Pendlerute Commutenederst. Få trafikkinformasjon, se beregnet kjøretid, og naviger hjem eller til jobb. Du kan også få anbefalte eller alternative ruter til og fra hjemme- og jobbadressene dine.
  3. For å bytte mellom hjem- og jobbinfo trykker du på «Hjemover» eller «Til jobb» øverst på skjermen og velger alternativet du ønsker fra rullegardinlisten.

Tips: Hvis du vil se kartet, kan du klikke hvor som helst på kartet eller dra fanene nedover.

Legg inn eller endre hjemme- og jobbadressen din

1. Åpne Google Maps-appen Google Maps på Android-enheten din.
  2. Trykk på Meny Meny og deretter Dine steder

Slik redigerer du et eksisterende lagret sted: Trykk på Mer Mer og deretter Rediger [navn på lagret sted]. Du kan også endre ikonet eller fjerne det lagrede stedet.

Endre måten du reiser til jobb på

Du kan se forskjellige ruter og forslag til pendleruten din ved å endre transportmåten.

1. Åpne Google Maps-appen Google Maps på Android-enheten din.
  2. Trykk på Pendlerute Commute nederst.
  3. Trykk på Mer Mer og deretter Innstillinger for pendlerute og deretter Hvordan du reiser til og fra jobb og deretter Velg et alternativ.

Skjul vanlige ruter

Hvis posisjonsloggen din er slått på, ser du noen ganger veibeskrivelser for de vanlige rutene dine. Hvis du ikke ønsker å se denne informasjonen, kan du skjule de vanlige rutene dine.

1. Åpne Google Maps-appen Google Maps på Android-enheten din.
  2. Trykk på Meny Meny og deretter Innstillinger og deretter Personlig innhold.
  3. Slå av Vanlige ruter.

Se hvordan trafikken er nå og senere

Du ankommer destinasjonen så raskt som mulig hvis du sjekker informasjonen om typisk trafikk før du drar. Da kan du unngå de travleste tidspunktene på dagen.

1. Åpne Google Maps-appen Google Maps på Android-enheten din.
  2. Søk etter en destinasjon, eller trykk på et punkt på kartet.
  3. Trykk på Veibeskrivelse nederst på skjermen.
  4. Trykk på «Med bil» Med bil øverst på skjermen.
  5. Trykk på det hvite feltet nederst på skjermen. Da ser du
    • den nåværende trafikken på ruten
    • den typiske trafikken for det aktuelle tidsrommet og eventuell kødannelse

Fortell oss om pendleruten din

For at veibeskrivelsene og turinformasjonen skal bli mer nøyaktig og pålitelig, kan du fortelle Google Maps om pendleruten din. Du kan gi opplysninger om vanlige ankomsttider, avgangstider og reisedager.

1. Åpne Google Maps-appen Google Maps på Android-enheten din.
  2. Trykk på Pendlerute Commute nederst.
  3. Trykk på Konfigurer oppdateringer om pendleruten. Hvis du ikke ser dette alternativet, trykker du på Meny Meny og deretter Innstillinger og deretter Innstillinger for pendlerute.
  4. Følg veiledningen.

Når du har angitt en pendlerute, mottar du varsler om trafikk, forsinkelser eller forstyrrelser, samt reisetider langs ruten.