Planificar un trajecte o un desplaçament diari

Abans de començar el trajecte amb cotxe o amb transport públic cap a casa, cap a la feina o cap a altres llocs, planifiqueu-lo i cerqueu informació útil. D'aquesta manera, podreu saber quin és el millor moment per sortir, com està el trànsit, quina ruta us convé més agafar i si trobareu alteracions del trànsit pel camí.

Cercar informació sobre el trànsit i el transport públic

Podeu utilitzar Google Maps per cercar ràpidament tots els vostres trajectes freqüents amb un sol toc. Obtindreu informació sobre l'hora estimada d'arribada, els informes de trànsit i els accidents que podeu trobar durant el trajecte.

1. Al telèfon o a la tauleta Android, obriu l'aplicació Google Maps Maps.
  2. A la part inferior, toqueu Ves-hi Go.

Consell: perquè es mostri el mapa, toqueu-ne qualsevol part o arrossegueu les pestanyes cap avall.

Canviar la manera de desplaçar-se diàriament

Podeu obtenir accés a les indicacions per als vostres trajectes freqüents fixant-los a la pestanya Ves-hi Go.

1. Al telèfon o a la tauleta Android, obriu l'aplicació Google Maps Maps.
  2. A la part inferior, toqueu Ves-hi Go.
  3. Cerqueu la vostra destinació a la barra de cerca de la part superior.
  4. A la part inferior, toqueu "Indicacions".
  5. A la part superior, seleccioneu el vostre mode de transport.
  6. Seleccioneu la ruta que preferiu.
  7. A la part inferior, toqueu Fixa .

Podeu fixar el trajecte i trobar-lo a la pestanya Ves-hi la propera vegada que el necessiteu.

Consell: només es poden fixar trajectes amb les opcions "Amb cotxe" i "Amb transport públic". Obteniu més informació sobre la pestanya Ves-hi  Go.

Desactivar l'opció Rutes habituals.

Si teniu l'historial d'ubicacions activat, podem mostrar indicacions per a les vostres rutes habituals. Si no voleu que les rutes que feu habitualment s'associen al vostre Compte de Google, podeu desactivar l'historial d'ubicacions.

Nota: ningú més pot veure les vostres rutes habituals.

1. Al telèfon o a la tauleta Android, obriu l'aplicació Google Maps Maps.
  2. Toqueu la vostra inicial o foto de perfil Cercle del compte i després Configuració i després Contingut personal.
  3. Desplaceu-vos fins a "Configuració d'ubicació".
  4. Toqueu La ubicació està activada.
  5. A la part superior, desactiveu Historial d'ubicacions.

Consultar el trànsit ara i més tard

Per arribar a la vostra destinació tan aviat com sigui possible, comproveu el trànsit habitual abans de sortir. D'aquesta manera, podeu evitar els moments del dia amb més trànsit.

1. Al telèfon o a la tauleta Android, obriu l'aplicació Google Maps Maps.
  2. Cerqueu una destinació o toqueu un lloc al mapa.
  3. A la part inferior, toqueu Indicacions.
  4. A la part superior, toqueu Amb cotxe Amb cotxe.
  5. A la part inferior, toqueu la barra blanca perquè es mostri:
    • El trànsit que hi ha actualment en aquesta ruta
    • El trànsit habitual per hores i les retencions que hi pot haver

Canviar el mitjà de transport per a una part del trajecte

Consell: només està disponible en dispositius mòbils i en algunes ubicacions.

Podeu combinar diferents mitjans de transport, com el cotxe, el transport compartit o la bicicleta, amb el transport públic al mateix trajecte.

Un cop hàgiu seleccionat la ruta i pugueu veure'n les indicacions, és possible que pugueu canviar la forma com us desplaceu per a una part del trajecte. La resta de la ruta, com ara les hores de sortida del transport públic i la durada total del recorregut, s'actualitzarà quan canvieu el mitjà de transport.