Skapa en lista över platser

I Google Maps kan du spara dina favoritplatser i en lista så att du kan hitta dem senare. Du kan också dela listan med andra.

Skapa en ny lista

1. Öppna Google Maps-appen Google Maps på din iPhone eller iPad.
  2. Tryck på Meny Meny följt av Dina platser följt av Sparade.
  3. Tryck på Lägg till Lägg till längst ned till höger.
  4. Skriv ett namn och en beskrivning.
  5. Tryck på Spara.

Spara en plats på en lista

1. Öppna Google Maps-appen Google Maps.
  2. Sök efter en plats eller tryck på den på kartan.
  3. Tryck på platsens namn eller adress längst ned.
  4. Tryck på Spara.
  5. Välj en lista. Tryck på Ny lista Lägg till om du vill skapa en ny lista.

Lägg till en anteckning till en plats i en lista

1. Öppna Google Maps-appen Google Maps.
  2. Tryck på Meny Meny följt av Dina platser följt av Sparade.
  3. Tryck på en lista.
  4. Leta reda på en plats följt av tryck på Mer Mer.
  5. Tryck på Lägg till kommentar.
  6. Lägg till din anteckning följt av Spara den. Anteckningar får innehålla upp till 400 tecken.

Se dina listor

1. Öppna Google Maps-appen Google Maps.
  2. Tryck på Meny Meny följt av Dina platser följt av Sparade.

Redigera eller radera en lista

1. Öppna Google Maps-appen Google Maps.
  2. Tryck på Meny Meny följt av Dina platser följt av Sparade.
  3. Tryck på Mer Mer följt av vid en lista du vill redigera. Välj ett alternativ:
    • Redigera lista: Ändra listans namn, beskrivning eller platser.
    • Radera lista: Ta bort listan.
  4. Redigera en lista genom att trycka på Redigera Redigera överst på skärmen. Nu kan du
    • redigera listan: Tryck på namnet eller beskrivningen du vill ändra högst upp.
    • lägga till anteckningar: tryck på rutan under platsen du vill beskriva. Du kan skriva in upp till 400 tecken.
    • radera en sparad plats: tryck på Ta bort Ta bort.
  5. Tryck på Spara högst upp till höger när du är klar.

Slutför din lista

Listor med attributen nedan kan visas på fliken Utforska i Google Maps och på andra platser på Maps och Sök). Så här slutför du listan:

1. Skapa en ny lista och ge den ett namn.
  2. Lägg till en beskrivning av listan.
  3. Lägg till minst fyra platser.
  4. Lägg till beskrivningar av varje plats på listan.
  5. Tryck på Publicera.

Obs! Du kan göra listan privat så att ingen annan än du kan se den. Det gör du genom att klicka på Mer Mer vid listan följt av Delningsalternativ följt av Privat.

Dölja eller dela listor

Obs! Du kan inte dela stjärnmärkta platser.

1. Öppna Google Maps-appen Google Maps.
  2. Tryck på Meny Meny följt av Dina platser följt av Sparade.
  3. Tryck på Mer Mer följt av vid listan du vill dela och välj ett alternativ:
    • Dölj/visa på kartan: Visa eller dölj dina sparade platser när du tittar på kartan.
    • Dela lista: Tillåt att andra ser din sparade lista.
    • Delningsalternativ: Du kan göra din lista offentlig, privat eller delad. Tryck på Delad om alla som har åtkomst till länken ska kunna se listan. Tryck på Offentlig om vem som helst ska kunna hitta och följa listan.

Följa en lista

Om du följer en annan persons lista ser du personens sparade platser i Dina platser. Platserna visas också som platsförslag i Google Maps.

Följa en lista via en länk

1. Tryck på länken som du har fått till listan.
  2. Tryck på Följ. Listan läggs till i gruppen med listor som du följer.
  3. Valfritt: Välj listan och tryck på följt av Följer om du vill sluta följa en lista någon delat med dig.