Skapa en lista över platser

I Google Maps kan du spara dina favoritplatser i en lista så att du kan hitta dem senare. Du kan också dela listan med andra.

Skapa en ny lista

1. Öppna appen Google Maps Google Maps på din iPhone eller iPad.
  2. Tryck på Meny Meny och sedan Dina platser och sedan Sparade.
  3. Tryck på Lägg till Lägg till längst ned till höger.
  4. Skriv ett namn och en beskrivning.
  5. Tryck på Spara.

Spara en plats på en lista

1. Öppna appen Google Maps Google Maps.
  2. Sök efter en plats eller tryck på den på kartan.
  3. Tryck på platsens namn eller adress längst ned.
  4. Tryck på Spara.
  5. Välj en lista. Tryck på Ny lista om du vill skapa en ny listaLägg till.

Se dina listor

1. Öppna appen Google Maps Google Maps.
  2. Tryck på Meny Meny och sedan Dina platser och sedan Sparade.

Redigera eller radera en lista

1. Öppna appen Google Maps Google Maps.
  2. Tryck på Meny Meny och sedan Dina platser och sedan Sparade.
  3. Tryck på Mer Mer och sedan vid listan som du vill redigera eller radera och välj ett alternativ:
    • Redigera lista: Ändra listans namn, beskrivning eller platser.
    • Radera lista: Ta bort listan.

Dölja eller dela listor

Obs! Du kan inte dela stjärnmärkta platser.

1. Öppna appen Google Maps Google Maps.
  2. Tryck på Meny Meny och sedan Dina platser och sedan Sparade.
  3. Tryck på Mer Mer och sedan vid listan du vill dela och välj ett alternativ:
    • Dölj/visa på kartan: Visa eller dölj dina sparade platser när du tittar på kartan.
    • Dela lista: Tillåt att andra ser din sparade lista.
    • Delningsalternativ: Du kan göra din lista offentlig, privat eller delad. Tryck på Delade om alla som har åtkomst till länken ska kunna se listan. Tryck på Offentlig om vem som helst ska kunna hitta och följa listan.

Följa en lista

Om du följer en annan persons lista ser du personens sparade platser i Dina platser. Platserna visas också som platsförslag i Google Maps.

Följa en lista via en länk

1. Tryck på länken som du har fått till listan.
  2. Tryck på Följ. Listan läggs till i gruppen med listor som du följer.
  3. Valfritt: Om du vill sluta att följa en lista som någon delat med dig markerar du listan och sedan Följer.