Opprett lister over steder

I Google Maps kan du opprette lister over steder, for eksempel stedene du liker aller mest, eller steder du vil besøke.

Lag nye lister

1. Åpne Google Maps-appen Kart på Android-enheten din.
  2. Trykk på Lagret Lagre stedet.
  3. Trykk på Ny liste Plus nederst til høyre.
  4. Gi listen et navn og en beskrivelse.
  5. Velg en listetype:
    • Privat: Bare du kan se og redigere innholdet.
    • Delt: Del en link for å se eller endre.
  6. Trykk på Lagre.

Lagre steder i en liste

1. Åpne Google Maps-appen Kart på Android-enheten din.
  2. Søk etter et sted, eller trykk på stedet på kartet.
  3. Trykk på stedsnavnet eller adressen nederst på skjermen.
  4. Trykk på Lagre.
  5. Velg en liste. For å opprette en ny liste trykker du på Ny liste Plus.
  6. Valgfritt: Etter at du har lagret steder i lister, kan du legge til kommentarer for de aktuelle stedene.

Finn listene dine

Slik finner du listene dine:

1. Åpne Google Maps-appen Kart på Android-enheten.
  2. Trykk på Lagret Lagre stedet.

Endre eller slett lister

1. Åpne Google Maps-appen Kart på Android-enheten din.
  2. Trykk på Lagret Lagre stedet.
  3. Trykk på listen du vil endre eller slette.
  4. For å slette en liste trykker du på Mer Mer etterfulgt av Slett listen øverst.
    Merk: Du kan ikke slette standardlistene i Maps, for eksempel «Favoritter», «Vil besøke» og «Stjernemerkede steder».
  5. For å endre en liste, trykk på Mer Mer og så Endre listen øverst.
    • Rediger listen: Trykk på navnet eller beskrivelsen du vil redigere, øverst.
    • Legg til notater: Trykk i feltet under stedet du vil beskrive. Du kan skrive inn opptil 4000 tegn.
    • Slett lagrede steder: Trykk på Fjern Fjern.
  6. Når du er ferdig, trykker du på Lagre øverst til høyre.

Del eller skjul lister

1. Åpne Google Maps-appen Kart på Android-enheten din.
  2. Trykk på Lagret Lagre stedet.
  3. Trykk på Mer Mer ved siden av listen du vil dele etterfulgt av velg ønsket alternativ:
    • Vis på kartet ditt / Skjul på kartet ditt: Vis eller skjul de lagrede stedene dine på kartet.
    • Endre listen: Legg til eller fjern steder i listen.
    • Del listen: Gi andre tillatelse til å se eller samarbeide om den lagrede listen.
    • Delingsalternativer: Du kan angi listen din som privat eller delt. Trykk på Delt for å la de som har linken til listen, få se den.

Alle som kan se listene dine, kan også se navnene på og profilbildene til personene i listen. De kan også se hvem som har lagt til eller endret steder og kommentarer i listen.

Administrer hvem som kan redigere de delte listene dine

Inviter andre til å redigere listen din

Du kan invitere andre til å bli med i de delte listene dine, slik at de kan redigere dem:

1. Åpne Google Maps-appen Kart på en Android-enhet.
  2. Trykk på Lagret Lagre stedet.
  3. Trykk på Mer Mer ved siden av listen etterfulgt av Del listen.
  4. Slå på «Linken tillater redigering».
  5. Velg hvem du vil dele redigeringslinken med.

Endre hvem som kan redigere listen din

Slik deler du redigeringslinken for en liste på nytt eller legger til flere personer med redigeringstillatelse:

1. Åpne Google Maps-appen Kart på Android-enheten din.
  2. Trykk på Lagret Lagre stedet.
  3. Trykk på Mer Mer etterfulgt av Delingsalternativer.
  4. Under «Personer med redigeringstillatelse» trykker du på Inviter personer med redigeringstillatelse.
  5. Velg hvem du vil dele linken med.

Du kan fjerne alle nåværende personer med redigeringstillatelse ved å slå av redigering:

1. Åpne Google Maps-appen Kart på Android-enheten din.
  2. Trykk på Lagret Lagre stedet.
  3. Trykk på Mer Mer ved siden av listen etterfulgt av Delingsalternativer.
  4. Slå av La andre endre denne listen under Redigeringsalternativer.
    1. Slå på La andre endre denne listen for å få tilsendt en ny link du kan dele med andre.

Tilpass rekkefølgen av stedene i listen

Du kan tilpasse rekkefølgen av stedene som lagres i Google Maps-lister.
  1. Åpne Google Maps-appen Kart på Android-enheten.
  2. Trykk på Lagret Lagre stedet.
  3. Trykk på listen der du vil endre rekkefølgen på elementene, under «Listene dine».
  4. Trykk på Endre Rediger.
  5. Slå på Endre rekkefølgen av stedene i listen.
  6. Trykk og hold på de fire blå linjene til venstre for stedsnavnet for å endre rekkefølgen.
  7. Trykk på Lagre når du er ferdig.

Følg lister

Hvis du følger en annens liste, blir vedkommendes lagrede steder vist under «Dine steder». Stedene vises også som foreslåtte steder på Google Maps.

Følg lister ved bruk av en link

1. Trykk på linken du har mottatt, for å åpne den.
  2. Trykk på Lagre. Denne listen blir nå lagt til i gruppen av lister du følger.
  3. Valgfritt: For å slutte å følge en liste noen har delt med deg, trykker du på listen etterfulgt av Lagret.

Se lister andre har opprettet

Hvis en bruker har Google Maps-lister, kan du følge dem.

1. Trykk på navnet på en bruker du vil følge listen til.
  2. Trykk på Lister.
  3. Trykk på listen du vil følge etterfulgt avMerMer etterfulgt avLagre.