Paikkaluettelon luominen

Google Mapsissa voit luoda luetteloita esimerkiksi suosikkipaikoistasi ja kohteista, joissa haluat käydä.

Uuden luettelon luominen

1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Napauta Tallennetut Tallenna paikka.
  3. Napauta oikeasta alakulmasta Uusi luettelo Plus.
  4. Lisää nimi ja kuvaus.
  5. Valitse luettelon tyyppi:
    • Yksityinen: Vain sinä voit katsoa ja muokata luetteloa
    • Jaettu: Jaa linkki katsomista tai muokkaamista varten
  6. Napauta Tallenna.

Paikan tallentaminen luetteloon

1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Hae paikkaa tai napauta sitä kartalta.
  3. Napauta alareunasta paikan nimeä tai osoitetta.
  4. Napauta Tallenna.
  5. Valitse luettelo. Luo uusi luettelo napauttamalla Uusi luettelo Plus.
  6. Valinnainen: Kun olet tallentanut paikan luetteloon, voit lisätä paikkaa koskevan kommentin.

Luetteloiden katsominen

Löydät luettelosi näin:

1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps Android-laitteellasi.
  2. Napauta Tallennetut Tallenna paikka.

Listan muokkaaminen ja poistaminen

1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Napauta Tallennetut Tallenna paikka.
  3. Napauta muokattavaa tai poistettavaa luetteloa.
  4. Jos haluat poistaa luettelon, napauta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Poista luettelo.
    Huom. Et voi poistaa Mapsin oletuslistoja, joita ovat esimerkiksi Suosikit, Haluan käydä ja Tähdellä merkityt paikat.
  5. Jos haluat muokata listaa, napauta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Muokkaa listaa.
    • Muokkaa listaa: Napauta yläreunasta nimeä tai kuvausta, jota haluat muuttaa.
    • Lisää muistiinpanoja: Napauta sen paikan alla olevaa kenttää, jota haluat kuvailla. Voit käyttää enintään 4 000 merkkiä.
    • Poista tallennettu paikka: Napauta Poista Poista.
  6. Kun olet valmis, napauta oikeassa yläkulmassa Tallenna.

Luettelon piilottaminen ja jakaminen

1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Napauta Tallennetut Tallenna paikka.
  3. Napauta jaettavan luettelon vierestä Lisää Lisää ja sitten valitse seuraavista:
    • Piilota kartalta / Näytä kartalla: Näytä tallentamasi paikat kartalla tai piilota ne kartalta.
    • Muokkaa luetteloa: Lisää luetteloon paikkoja tai poista niitä.
    • Jaa luettelo: Anna muiden käyttäjien nähdä tallennettu luettelosi tai muokata sitä.
    • Jakamisasetukset: Voit tehdä luettelosta yksityisen tai jaetun. Napauta Jaettu, jos haluat, että kaikki linkin saaneet käyttäjät näkevät luettelon.

Kuka tahansa, joka näkee luettelosi, voi nähdä myös luetteloon liittyneiden käyttäjien nimet ja profiilikuvat. He näkevät myös, kuka on lisännyt tai muokannut luettelon paikkoja ja kommentteja.

Jaettujen luetteloiden muokkausoikeuksien hallinnointi

Muiden kutsuminen luettelon muokkaajiksi

Voit kutsua muita käyttäjiä liittymään jaettuihin luetteloihisi ja muokkaamaan niitä:

1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Napauta Tallennetut Tallenna paikka.
  3. Napauta luettelon vierestä Lisää Lisää ja sitten Jaa luettelo.
  4. Ota "Linkki sallii muokkauksen "‑asetus käyttöön.
  5. Valitse, kenelle haluat jakaa muokkauslinkin.

Luettelon muokkaajien muuttaminen

Näin voit jakaa luettelon muokkauslinkin uudelleen tai lisätä uusia muokkaajia:

1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Napauta Tallennetut Tallenna paikka.
  3. Napauta Lisää Lisää ja sitten Jakamisasetukset.
  4. Napauta Muokkaajat-kohdasta Kutsu muokkaajia.
  5. Valitse, kenelle haluat jakaa linkin.

Jos haluat poistaa kaikki nykyiset muokkaajat, poista muokkaus käytöstä seuraavasti:

1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Napauta Tallennetut Tallenna paikka.
  3. Napauta luettelon vierestä Lisää Lisää ja sitten Jakamisasetukset.
  4. Poista Muokkausasetukset-kohdasta käytöstä asetus Salli muiden muokata listaa.
    1. Laita Salli muiden muokata luetteloa ‑asetus päälle, niin saat uuden linkin muille jaettavaksi.

Luetteloiden järjestyksen muokkaaminen

Voit valita Google Maps ‑luetteloihisi tallennettujen paikkojen järjestyksen.
  1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Napauta Tallennetut Tallenna paikka.
  3. Napauta Omat listat ‑kohdasta luetteloa, jonka haluat järjestää uudelleen.
  4. Napauta Muokkaa Muuta.
  5. Ota käyttöön Valitse listan järjestys ‑asetus.
  6. Muuta järjestystä koskettamalla pitkään paikan nimen vasemmalla puolella näkyvää neljää sinistä viivaa.
  7. Napauta lopuksi Tallenna.

Luettelon seuraaminen

Jos seuraat toisen käyttäjän tekemää luetteloa, hänen tallentamansa paikat näkyvät Omat paikat ‑kohdassa. Lisäksi paikat näkyvät ehdotettuina sijainteina Google Mapsissa.

Luettelon seuraaminen linkin avulla

1. Avaa linkki napauttamalla sitä.
  2. Napauta Tallenna. Lista lisätään seuraamiesi listojen joukkoon.
  3. Valinnainen: Jos haluat lopettaa sinulle jaetun listan seuraamisen, napauta listaa ja sitten Tallennettu.

Toisten tekemien listojen katsominen

Voit seurata muiden käyttäjien Google Maps ‑luetteloita.

1. Napauta sen käyttäjän nimeä, jonka luetteloa haluat seurata.
  2. Napauta Listat.
  3. Napauta listaa, jota haluat seurata ja sitten Lisää Lisää ja sitten Tallenna.