Vastleggen en publiceren in de videomodus

Maak automatisch uw eigen Street View wanneer u uw camera meeneemt tijdens een autorit, fietstocht of wandeling. In de videomodus wordt een video opgenomen die wordt omgezet in Street View-beelden wanneer u de video publiceert. Gegevens over uw locatie worden gebruikt om uw opname te geocoderen en te positioneren op de kaart.

Opmerkingen:

• Deze functie is alleen beschikbaar voor Vertrouwde Street View-fotografen en Local Guides van niveau 6 en hoger.
  • De videomodus is alleen beschikbaar voor camera's die 'Street View mobile ready' of 'Street View auto ready' zijn en overweg kunnen met de Android-versie van de Street View-app.
  • Alleen video's die buiten zijn opgenomen, kunnen worden omgezet in Street View-beelden. Dit komt doordat bij video's die binnen worden opgenomen, doorgaans niet de juiste gps-informatie kan worden geregistreerd.
  • Wanneer u uw opname publiceert, wordt deze eerst gekopieerd naar uw telefoon. De downloadtijd is mogelijk één tot twee keer de lengte van de video.
  • Zorg ervoor dat u voldoende opslagruimte op uw telefoon heeft (een opname van vijf minuten neemt ongeveer 2,5 GB aan ruimte in beslag).

De videomodus gebruiken om Street View-foto's te maken

1. Stel uw telefoon en 360°-camera in en koppel deze.
  2. Tik op de blauwe gelinkte camera Street View-camera.
  3. Veeg naar links om de modus Video te selecteren en tik op de videocamera Videocamera.
  4. Tik op de videocamera Videocamera wanneer u wilt stoppen met opnemen.
  5. Er wordt een melding weergegeven dat de opname is voltooid, samen met een overzicht van de opnamegegevens. U heeft de mogelijkheid om deze opname uit de camera te verwijderen nadat deze is gedownload.
  6. Tik op Nu downloaden.
  7. U ziet een melding dat het downloaden is begonnen en een voortgangscirkel. Dit betekent dat de afbeeldingen worden overgezet naar uw telefoon en de Street View-app.
  8. Tik op het tabblad Privé om uw opname te bekijken.
  9. Tik op Uploaden Uploaden.
  10. Tik op Publiceren. Afhankelijk van de grootte van het bestand kan dit enige tijd duren. De publicatietijd is mogelijk één tot drie keer de lengte van de video. Opmerking: Uw netwerkbandbreedte heeft ook invloed op de verwerkingstijd. U kunt het beste bestanden uploaden wanneer u verbinding heeft met een wifi-netwerk.
  11. Het duurt enige tijd voordat de afbeeldingen zijn verwerkt. Kort nadat ze zijn gepubliceerd, zijn ze beschikbaar in uw profiel. Koppelingen tussen afzonderlijke 360º-foto's worden binnen 24 uur na voltooiing van de publicatie weergegeven.

Tips:

• 360°-video's nemen veel opslagruimte in beslag. U kunt opslagruimte vrijmaken door het selectievakje 'Verwijderen na downloaden' in te schakelen wanneer u een video via de Street View-app downloadt.
  • Als u afbeeldingen uit de Ricoh Theta V-camera wilt verwijderen, downloadt u de Ricoh Theta S-app.
  • Als u er niet voor heeft gekozen om de video van uw telefoon te verwijderen, wordt deze weergegeven in de galerij van uw telefoon. U kunt de video op YouTube publiceren.
  • Wanneer u naar een collectie in de Street View-app kijkt, zijn slechts tien 360º-foto's tegelijk zichtbaar. Zoom in om meer te zien.
  • Langere opnamen worden opgesplitst in afzonderlijke delen. Hierdoor kunt u delen van de opname kopiëren naar uw telefoon voor publicatie, zelfs als u niet genoeg opslagruimte heeft voor de volledige versie.
  • Als u aanvullende Street Views voor bestaande Street Views publiceert, bepalen wij automatisch de standaardcollectie voor een straat op basis van kwaliteit, resolutie en recentheid. U kunt ook toegang krijgen tot uw Street View door middel van de rechtstreekse link die u kunt krijgen via de knop Delen in de Street View-app. Ook kunt u de functie Tijdmachine op Google Maps gebruiken om een collectie van een bepaalde datum te vinden.