Still og svar på spørsmål om steder på Google Maps

Google Maps kan du stille og svare på spørsmål om stedene og bedriftene du finner. Bedriftseiere og andre kan svare direkte på disse spørsmålene og svarene. Du kan stille og svare på spørsmål på Google Maps på en hvilken som helst enhet.

Still spørsmål

På Google Maps
  1. Åpne Google Maps-appen Kart på Android-enheten.
  2. Søk etter et sted eller en by, eller trykk på stedet på kartet.
  3. Trykk på navnet på stedet nederst.
  4. Velg hva du vil gjøre, under «Spørsmål og svar»:
    • For å finne ut om noen allerede har spurt om det du lurer på, trykk på Se alle spørsmålene.
    • For å stille et nytt spørsmål, trykk på Still et spørsmål.
    • For å endre eller slette et spørsmål du har stilt, trykk på Mer Mer og så Endre spørsmålet eller Slett spørsmålet.

Du blir varslet når spørsmålet er besvart.

På Google Søk
  1. Åpne Google på Android-enheten.
  2. Søk etter et sted eller en by.
  3. Rull ned til «Spørsmål og svar»-delen.
  4. For å stille nye spørsmål, trykk på Spør brukerfellesskapet.

Rapportér spørsmål eller svar

Retningslinjer for spørsmål og svar

Retningslinjene for innhold som er oppført nedenfor, er viktige for å sikre at alle som bruker Google-produkter, får en positiv opplevelse. Vi må forhindre uriktig bruk som setter muligheten vi har til å tilby disse tjenestene, i fare. Vi ber derfor om at alle overholder retningslinjene nedenfor, slik at vi kan nå dette målet. Retningslinjene kan bli oppdatert fra tid til annen, så du bør sjekke dem med jevne mellomrom.

Innhold: Vi fjerner innhold der det forekommer brudd på én eller flere av retningslinjene for innhold nedenfor:

• Annonsering: Ikke annonsér gjennom spørsmål og svar. Ikke legg inn linker til andre nettsteder eller telefonnumre til andre steder. Spørsmål og svar skal gjenspeile de reelle erfaringene du har hatt med et sted.
  • Nettsøppel: Ikke spre nettsøppel. Ikke ta med reklame eller annet kommersielt innhold, ikke legg ut det samme innholdet flere ganger, og ikke skriv spørsmål og svar om det samme stedet fra flere kontoer.
  • Telefonnumre eller e-postadresser: For å unngå reklame og nettsøppel i spørsmål og svar tillater vi ikke at spørsmålene og svarene inneholder telefonnumre eller e-postadresser. Hvis du vil oppdatere telefonnummeret eller e-postadressen til bedriften din, kan du i stedet gi oss beskjed via «Rapportér et problem»-linken. Er du registrert som eier av bedriftsprofilen den aktuelle oppføringen er tilknyttet, kan du legge inn telefonnumre i svarene dine.
  • Irrelevante spørsmål og svar: Ikke legg ut svar som er basert på opplevelsene til andre personer, eller som ikke handler om det aktuelle stedet. Generelle politiske eller sosiale kommentarer eller personlige skjenneprekener skal ikke formidles gjennom spørsmål og svar. For å rapportere at et sted er feil eller stengt, bruk «Rapportér et problem»-linken i stedet for spørsmål og svar. «Still spørsmål»-feltet skal utelukkende brukes til å stille spørsmål. Anmeldelser og kommentarer blir fjernet.
  • Vær høflig: Ikke bruk stygt, støtende eller uanstendig språk. Vi fjerner også spørsmål og svar som fremstår som personangrep.
  • Interessekonflikter: Spørsmål og svar er mest nyttige når de er ærlige og objektive. Ikke tilby eller ta imot penger, produkter eller tjenester for å skrive spørsmål eller svar for en bedrift eller legge ut negative spørsmål eller svar om en konkurrent. Hvis du er bedriftseier, bør du ikke sette opp egne stander eller lignende i bedriften din bare for å be kunder om å skrive spørsmål og svar om bedriften. Stem også opp spørsmål og svar på en objektiv måte, i stedet for på en salgsfremmende måte.
  • Ulovlig innhold: Ikke legg ut spørsmål og svar som inneholder eller har linker til ulovlig innhold, for eksempel linker til steder der det tilrettelegges for salg av reseptbelagte legemidler uten resept.
  • Opphavsrettsbeskyttet innhold: Ikke legg ut spørsmål og svar som krenker andres rettigheter, deriblant opphavsrett. Hvis du vil ha mer informasjon eller sende inn en DMCA-forespørsel, kan du lese gjennom prosedyrene våre for opphavsrettsbeskyttet innhold.
  • Seksuelt eksplisitt materiale: Vi tillater ikke spørsmål og svar som inneholder seksuelt eksplisitt materiale. Ikke søk etter eller legg ut innhold som er knyttet til utnyttelse eller misbruk av barn. Spørsmål og svar som er knyttet til dette emnet, fjernes. Google fjerner denne typen innhold og iverksetter nødvendige tiltak, som kan innebære stenging av kontoer og rapportering til NCMEC (National Center for Missing & Exploited Children) og politiet.
  • Falsk identitet: Ikke legg ut spørsmål og svar på vegne av andre eller oppgi feil identitet eller tilknytning til stedet du skriver spørsmål og svar om.
  • Personopplysninger og konfidensiell informasjon: Ikke legg ut spørsmål og svar som inneholder personlige eller konfidensielle opplysninger om andre, for eksempel personnumre eller informasjon om kredittkort eller førerkort.
  • Hatsk innhold: Vi tillater ikke spørsmål og svar som krenker grupper av personer basert på rase eller etnisk opprinnelse, religion, nedsatt funksjonsevne, kjønn, alder, militærbakgrunn, seksuell legning eller kjønnsidentitet.
  • Regulerte varer og tjenester: Ikke bruk tjenesten for å tilrettelegge for salg av regulerte varer eller tjenester, for eksempel alkohol, gambling, tobakk, fyrverkeri, våpen, helserelaterte/medisinske apparater, legemidler eller kosttilskudd som ikke er godkjent.
Fortell oss om upassende spørsmål eller svar
  1. Trykk på Mer  ved siden av det aktuelle spørsmålet eller svaret.
  2. Trykk på Rapportér spørsmålet eller Rapportér svaret.

Svar på spørsmål

Hvis du vet svaret på et spørsmål andre har stilt, kan du svare vedkommende direkte på Google Søk eller Maps.

På Google Maps
  1. Åpne Google Maps-appen Kart på Android-enheten.
  2. Søk etter et sted, eller trykk på stedet på kartet.
  3. Trykk på navnet på stedet nederst.
  4. Trykk på Se spørsmål under «Spørsmål og svar».
  5. Trykk på Svar ved siden av det aktuelle spørsmålet.

For å endre eller slette svaret ditt, trykk på Mer  og så trykk på Endre svaret eller Slett svaret.

På Google Søk
  1. Åpne Google på Android-enheten.
  2. Søk etter et sted eller en by.
  3. Rull ned til «Spørsmål og svar»-delen.
  4. Trykk på Se spørsmål.
  5. Trykk på Svar under spørsmålet.

For å endre eller slette svaret ditt, trykk på Mer  og så Rediger eller Slett.

Tips:

Finn spørsmålene og svarene dine

Når du har stilt et spørsmål eller gitt et svar, kan du finne den aktuelle informasjonen i Google Maps-bidragene dine.

1. Åpne Google Maps-appen Kart på Android-enheten.
  2. Trykk på Bidra.
    • Du må kanskje trykke på og dra menylinjen øverst til du ser «Spørsmål og svar».
  3. Trykk på Spørsmål og svar.
  4. Rull gjennom listen med spørsmål og svar.

Slå av varsler

Skjul meldinger om bedriften din

Du får en melding når noen stiller spørsmål om bedriften din.

1. Åpne Google Maps-appen Kart på Android-enheten.
  2. Trykk på profilbildet ditt eller forbokstaven din Kontosirkelen og så Innstillinger Innstillinger.
  3. Trykk på Varsler og så Personer og steder.
  4. Slå av Bedriftsoppføringer.
Skjul meldinger om spørsmål og svar
  1. Åpne Google Maps-appen Kart på Android-enheten.
  2. Trykk på profilbildet ditt eller forbokstaven din Kontosirkelen og så Innstillinger Innstillinger.
  3. Trykk på Varsler og så Dine bidrag.
  4. Slå av Spørsmål og svar fra brukerfellesskapet.