Paikkaan liittyvien kysymysten esittäminen ja niihin vastaaminen Google Mapsissa

Google Mapsissa voit esittää kysymyksiä löytämistäsi paikoista ja yrityksistä sekä vastata muiden kysymyksiin. Yritysten omistajat ja muut käyttäjät voivat vastata kysymyksiin suoraan. Voit esittää kysymyksiä ja vastata niihin millä tahansa laitteella sekä Google Haussa että Google Mapsissa.

Esitä kysymys

Google Mapsissa
  1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Hae paikkaa tai kaupunkia taikka napauta sitä kartalla.
  3. Napauta alareunasta paikan nimeä.
  4. Valitse Kysymykset ja vastaukset ‑kohdasta, mitä haluat tehdä:
    • Jos haluat saada tietää, onko joku jo vastannut kysymykseesi: Napauta Näytä kaikki kysymykset.
    • Jos haluat esittää uuden kysymyksen: Napauta Esitä kysymys.
    • Jos haluat muokata kysymystäsi tai poistaa sen: Napauta Lisää Lisää ja sitten Muokkaa kysymystä tai Poista kysymys.

Saat ilmoituksen, kun kysymykseesi vastataan.

Google Haussa
  1. Avaa Android-puhelimellasi tai ‑tabletillasi Google.
  2. Hae paikkaa tai kaupunkia.
  3. Vieritä Kysymyksiä ja vastauksia ‑osioon.
  4. Esitä uusi kysymys napauttamalla Kysy yhteisöltä.

Kysymyksistä ja vastauksista ilmoittaminen

Kysymyksiä ja vastauksia koskevat käytännöt

Seuraavilla käytännöillämme on tärkeä tehtävä myönteisen käyttökokemuksen tarjoamisessa kaikille Google-tuotteiden käyttäjille. Pyrimme hillitsemään väärinkäytöksiä, jotka uhkaavat mahdollisuuksiamme näiden palvelujen tarjoamiseen. Jotta voimme saavuttaa tämän tavoitteen, pyydämme kaikkia noudattamaan alla olevia käytäntöjä. Tarkista käytännöt aika ajoin, sillä saatamme tehdä niihin muutoksia.

Sisältö: Poistamme sisällön, jossa rikotaan mitä tahansa alla eriteltyä sisältökäytäntöä:

• Mainonta: Kysymykset ja vastaukset ‑osiota ei saa käyttää mainontaan. Älä lisää osioon muille verkkosivustoille ohjaavia linkkejä tai muiden paikkojen puhelinnumeroita. Kysymyksiä ja vastauksia ‑osion sisällön tulisi kuvastaa aidosti kokemustasi tietystä paikasta.
  • Roskasisältö: Älä levitä roskasisältöä. Älä lisää mainoksia tai kaupallista sisältöä, älä julkaise samaa sisältöä moneen kertaan äläkä kirjoita samaa paikkaa koskevia kysymyksiä ja vastauksia useita eri tilejä käyttäen.
  • Puhelinnumerot ja sähköpostiosoitteet: Mainosten ja roskasisällön estämiseksi Kysymyksiä ja vastauksia ‑osiossa ei sallita puhelinnumeroita eikä sähköpostiosoitteita. Voit päivittää puhelinnumeron tai sähköpostiosoitteen Ilmoita ongelmasta ‑linkin kautta. Jos olet Yritysprofiilin rekisteröity omistaja, voit lisätä vastauksiisi puhelinnumeroita.
  • Epäolennaiset kysymykset ja vastaukset: Älä julkaise vastauksia, jotka perustuvat toisen henkilön kokemuksiin tai jotka eivät koske kyseistä paikkaa. Kysymyksiä ja vastauksia ‑osiota ei ole tarkoitettu poliittisen tai sosiaalisen kommentoinnin kanavaksi tai henkilökohtaisiin vuodatuksiin. Jos haluat ilmoittaa virheellisestä sijainnista tai suljetusta paikasta, käytä Ilmoita ongelmasta ‑linkkiä Kysymyksiä ja vastauksia ‑osion sijaan. Käytä Esitä kysymys ‑kenttää vain kysymysten lähettämiseen. Arvostelut ja kommentit poistetaan.
  • Pidä sisältö siistinä: Älä käytä törkeää, halventavaa tai loukkaavaa kieltä. Poistamme myös sellaiset kysymykset ja vastaukset, jotka voidaan katsoa henkilökohtaisiksi hyökkäyksiksi muita vastaan.
  • Eturistiriita: Kysymykset ja vastaukset ovat hyödyllisimpiä silloin, kun ne ovat rehellisiä ja puolueettomia. Älä tarjoa tai hyväksy rahaa, tuotteita tai palveluja vastineeksi kysymysten tai vastausten kirjoittamisesta äläkä lisää negatiivisia kysymyksiä tai vastauksia yrityksesi kilpailijoista. Jos olet yrityksen omistaja, älä järjestä yrityksesi toimipaikkaan erityisiä päätteitä tai asemia yksinomaan sitä varten, että pyydät asiakkaita kirjoittamaan toimipaikkaasi koskevia kysymyksiä ja vastauksia. Ilmaise puolueettomasti tukesi muiden lisäämille kysymyksille ja vastauksille ja vältä markkinointihenkistä kieltä.
  • Laiton sisältö: Älä julkaise kysymyksiä ja vastauksia, joissa on laitonta sisältöä tai linkkejä laittomaan sisältöön (esim. linkkejä sivustoille, joilla edistetään reseptilääkkeiden myyntiä ilman reseptiä).
  • Tekijänoikeuksilla suojattu sisältö: Älä julkaise kysymyksiä ja vastauksia, joissa rikotaan muiden oikeuksia. Tämä koskee myös tekijänoikeuksia. Lisätietoja DMCA-ilmoituksesta ja sen tekemisestä on Googlen tekijänoikeusmenettelyissä.
  • Seksuaalinen sisältö: Emme hyväksy kysymyksiä ja vastauksia, joissa on seksuaalista sisältöä. Älä etsi lasten hyväksikäyttöä esittävää sisältöä tai julkaise tietoa tällaisesta sisällöstä. Poistamme kyseiseen aiheeseen liittyvät kysymykset ja vastaukset sekä ryhdymme tarvittaviin toimenpiteisiin. Voimme muun muassa poistaa tilisi käytöstä ja tehdä ilmoituksen viranomaisille ja National Center for Missing & Exploited Children ‑järjestölle (NCMEC).
  • Toisena henkilönä esiintyminen: Älä julkaise kysymyksiä ja vastauksia muiden puolesta tai esitä harhaanjohtavasti identiteettiäsi tai yhteyttäsi kyseiseen paikkaan.
  • Henkilökohtaiset ja luottamukselliset tiedot: Älä levitä muiden ihmisten henkilökohtaisia ja luottamuksellisia tietoja, kuten credit-korttinumeroita, virallisia henkilötunnuksia, ajokorttitietoja tai muita vastaavia tietoja.
  • Vihamielinen sisältö: Emme hyväksy kysymyksiä ja vastauksia, joissa lietsotaan vihaa ihmisryhmiä vastaan rodun tai etnisen taustan, uskonnon, vamman, sukupuolen, iän, veteraaniaseman, seksuaalisen suuntautumisen tai sukupuoli-identiteetin perusteella.
  • Säännellyt hyödykkeet ja palvelut: Älä käytä palvelua säänneltyjen hyödykkeiden ja palveluiden myyntiin tai niiden myynnin edistämiseen. Tällaisia tuotteita ja palveluita ovat esimerkiksi alkoholi, rahapelit, lääkkeet ja hyväksymättömät lisäravinteet, tupakkatuotteet, ilotulitteet, aseet sekä terveydenhoitoon tarkoitetut tai lääketieteelliset laitteet.
Sopimattomista kysymyksistä ja vastauksista ilmoittaminen
  1. Napauta kysymyksen tai vastauksen vierestä Lisää .
  2. Napauta Ilmoita kysymyksestä tai Ilmoita vastauksesta.

Kysymykseen vastaaminen

Jos tiedät vastauksen jonkun esittämään kysymykseen, voit vastata hänelle Google Mapsissa tai Haussa.

Google Mapsissa
  1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Hae paikkaa tai napauta sitä kartalla.
  3. Napauta alareunasta paikan nimeä.
  4. Napauta Kysymyksiä ja vastauksia ‑kohdasta Näytä kysymykset.
  5. Napauta kysymyksen vierestä Vastaa.

Jos haluat muokata vastaustasi tai poistaa sen, napauta Lisää ja sitten ja napauta Muokkaa vastausta tai Poista vastaus.

Google Haussa
  1. Avaa Android-puhelimellasi tai ‑tabletillasi Google.
  2. Hae paikkaa tai kaupunkia.
  3. Vieritä Kysymyksiä ja vastauksia ‑kohtaan.
  4. Napauta Näytä kysymykset.
  5. Napauta kysymyksen alapuolelta Vastaa.

Jos haluat muokata vastaustasi tai poistaa se: Napauta Lisää ja sittenMuokkaa tai Poista.

Vinkkejä:

Kysymysten tai vastausten löytäminen

Kun olet esittänyt kysymyksen tai lisännyt vastauksen, näet kyseiset tiedot omissa Google Maps ‑arvosteluissasi.

1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Napauta Postaa Lisää sisältöä.
    • Napauta ja vedä tarvittaessa yläreunan valikkopalkkia, kunnes näet Kysymyksiä ja vastauksia ‑kohdan.
  3. Napauta Kysymyksiä ja vastauksia.
  4. Selaa omaa kysymysten ja vastausten listaasi.

Ilmoitusten poistaminen käytöstä

Omaa yritystäsi koskevien viestien piilottaminen

Kun joku esittää yritykseesi liittyvän kysymyksen, saat viestin.

1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Napauta profiilikuva tai nimikirjaimet Tiliympyrä ja sitten Asetukset Asetukset.
  3. Napauta Ilmoitukset ja sitten Henkilöt ja paikat.
  4. Poista käytöstä Yritystiedot.
Kysymyksiä ja vastauksia koskevien viestien piilottaminen
  1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Napauta profiilikuva tai nimikirjaimet Tiliympyrä ja sitten Asetukset Asetukset.
  3. Napauta Ilmoitukset ja sitten  Lisäämäni sisältö.
  4. Poista käytöstä Yhteisökysymykset/-vastaukset.