Ställa och besvara frågor om en plats på Google Maps

Google Maps kan du ställa och svara på frågor om platser och företag du hittar. Företagsägare och andra kan svara på frågorna direkt. Du kan ställa frågor och svara på frågor från Söknätverket på valfri enhet och från Google Maps.

Ställa en fråga

På Google Maps
  1. Öppna Google Maps-appen Maps på din telefon eller surfplatta med Android.
  2. Sök efter en plats eller ort eller tryck på den på kartan.
  3. Tryck på platsens namn längst ned.
  4. Välj vad du vill göra under Frågor och svar:
    • Se om någon redan har ställt din fråga: Tryck på Se alla frågor.
    • Ställa en ny fråga: Tryck på Ställ en fråga.
    • Redigera eller radera din fråga: Tryck på Mer Mer och sedan Redigera fråga eller Radera fråga.

Du får en avisering när någon svarar på din fråga.

På Google Sök
  1. Öppna Google på din telefon eller surfplatta med Android.
  2. Sök efter en plats eller ort.
  3. Scrolla ned till avsnittet Frågor och svar.
  4. Tryck på Fråga gruppen och ställ en ny fråga.

Rapportera frågor och svar

Policyer för frågor och svar

Innehållspolicyerna nedan spelar en viktig roll för att skapa en positiv upplevelse för alla som använder Googles produkter. För att motverka otillåten användning som hindrar oss från att tillhandahålla tjänsterna ber vi alla hjälpa oss genom att följa policyerna nedan. Läs dem på nytt med jämna mellanrum eftersom de kan komma att ändras.

Innehåll: Vi tar bort innehåll som bryter mot någon av innehållspolicyerna nedan:

• Annonser: Använd inte frågor och svar som marknadsföring. Lägg inte in länkar till andra webbplatser eller telefonnummer till andra företag. Frågor och svar ska användas för att ge en bild av din faktiska upplevelse av en plats.
  • Spam: Använd inte spam. Ta inte med marknadsföringsinnehåll eller kommersiellt innehåll, lägg inte upp samma innehåll flera gånger och skriv inte frågor och svar om samma plats från flera konton.
  • Telefonnummer och e-postadresser: Eftersom vi vill förhindra annonser och spam tillåter vi inte telefonnummer och e-postadresser. Om du vill lägga till ett uppdaterat telefonnummer eller en uppdaterad e-postadress kan du klicka på länken Rapportera ett problem för att rapportera informationen i stället. Om du är registrerad ägare till en uppgift i Företagsprofil kan du ange telefonnummer i dina svar.
  • Frågor och svar som inte rör ämnet: Lägg inte upp svar som utgår från en annan persons upplevelse eller som inte rör den aktuella platsen. Frågor och svar ska inte vara ett forum för allmänna politiska eller sociala frågor eller personliga utläggningar. Om du vill rapportera en felaktig adress eller stängd plats bör du göra detta via länken Rapportera ett problem, inte via frågor och svar. Använd bara rutan Ställ fråga för att lägga upp frågor. Recensioner och kommentarer tas bort.
  • Använd vårdat språk: Använd inte obscent, grovt eller stötande språk. Vi tar bort frågor och svar som utgör personangrepp.
  • Intressekonflikt: Frågor och svar är som mest värdefulla när de är ärliga och opartiska. Erbjud inte och ta inte emot pengar, produkter eller tjänster för att skriva frågor och svar om ett företag eller skriva negativa frågor eller svar om en konkurrent. Om du är företagsägare ska du inte skapa ställen på din verksamhetsplats som bara har till syfte att be kunderna skriva frågor eller svar. Rösta på frågor och svar på ett opartiskt sätt och inte med tanke på marknadsföring.
  • Olagligt innehåll: Lägg inte upp frågor eller svar som innehåller eller länkar till olagligt innehåll, till exempel länkar som underlättar försäljning av receptbelagda läkemedel utan recept.
  • Upphovsrättsskyddat innehåll: Lägg inte upp frågor eller svar som gör intrång i andras rättigheter, till exempel upphovsrätt. Om du vill ha mer information eller vill lämna in en DMCA-begäran kan du läsa våra upphovsrättsrutiner.
  • Sexuellt material: Vi tillåter inte frågor eller svar med sexuellt innehåll. Sök inte efter och tillhandahåll inte information om innehåll som visar utnyttjande av eller övergrepp mot barn. Frågor och svar som berör detta ämne tas bort. Google vidtar även lämpliga åtgärder, som inaktivering av konton och rapportering till National Center for Missing & Exploited Children (NCMEC) och rättsvårdande myndigheter.
  • Identitetsstöld: Lägg inte upp frågor eller svar åt andra och uppge inte felaktig information om vem du är eller vilken koppling du har till platsen du recenserar.
  • Privat och konfidentiell information:Lägg inte upp frågor eller svar som innehåller en annan persons privata och konfidentiella information, till exempel kreditkortsuppgifter, personnummer eller körkortsinformation.
  • Hatretorik: Vi tillåter inte frågor eller svar som vänder sig mot folkgrupper baserat på etniskt ursprung, religion, funktionshinder, kön, ålder, status som krigsveteran, sexuell läggning eller könsidentitet.
  • Reglerade varor och tjänster: Använd inte tjänsten för att sälja eller underlätta försäljning av reglerade varor och tjänster, till exempel alkohol, hasardspel, läkemedel, otillåtna tillskott, tobak, fyrverkerier, vapen och medicintekniska enheter.
Rapportera olämpliga frågor och svar
  1. Tryck på Mer vid frågan eller svaret.
  2. Tryck på Rapportera fråga eller Rapportera svar.

Svara på en fråga

Om du vet svaret på en fråga som någon annan har ställt kan du besvara den på Google Maps eller Sök.

På Google Maps
  1. Öppna Google Maps-appen Maps på din telefon eller surfplatta med Android.
  2. Sök efter en plats eller tryck på den på kartan.
  3. Tryck på platsens namn längst ned.
  4. Tryck på Visa fler frågor under Frågor och svar.
  5. Tryck på Svara bredvid frågan.

och sedan och sedan på Redigera svar eller Radera svar.

På Google Sök
  1. Öppna Google på din telefon eller surfplatta med Android.
  2. Sök efter en plats eller ort.
  3. Scrolla ned till avsnittet Frågor och svar.
  4. Tryck på Se frågor.
  5. Tryck på Svara under frågan.

Redigera eller radera ditt svar: Tryck på Mer följt avRedigera eller Radera.

Tips

Hitta dina frågor eller svar

När du har ställt eller svarat på en fråga kan du hitta informationen i dina Google Maps-bidrag.

1. Öppna Google Maps-appen Maps på din telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Bidra Bidra.
    • Tryck vid behov på menyraden och dra den tills du ser Frågor och svar.
  3. Tryck på Frågor och svar.
  4. Scrolla igenom listan över frågor och svar.

Inaktivera aviseringar

Dölja meddelanden om ditt företag

Du får ett meddelanden när någon ställer en fråga om ditt företag.

1. Öppna Google Maps-appen Maps på din telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på din profilbild eller initialKontocirkelföljt avInställningar.
  3. Tryck på Aviseringar och sedan  Personer och platser.
  4. Stäng av Företagsuppgifter.
Dölja meddelanden om frågor och svar
  1. Öppna Google Maps-appen Maps på din telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på din profilbild eller initialKontocirkelföljt avInställningar.
  3. Tryck på Aviseringar och sedan  Dina bidrag.
  4. Inaktivera Frågor och svar från andra.