Dela din plats med andra i realtid

Du kan välja vem som kan se var du befinner dig och hur länge med hjälp av Google Platsdelning.

Obs! Med andra Google-produkter kan du också kan dela din plats med andra en gång.

Obs! Du kan inte dela din plats i Maps Go. Läs mer om funktioner i Maps Go.

Om personen har ett Google-konto

1. Lägg till personens Gmail-adress i Google Kontakter om du inte redan har gjort det.
  2. Öppna Google Maps-appen Maps på din mobil eller surfplatta med Android och logga in. Läs om hur du loggar in.
  3. Tryck på menyn Meny och sedan Platsdelning och sedan Lägg till personer Add people.
  4. Välj hur länge du vill dela din plats.
  5. Tryck på Välj personer.
    • Ge Google Maps åtkomst om du får en fråga om dina kontakter.
  6. Välj vem du vill dela din plats med.
  7. Tryck på Dela.

Om personen inte har ett Google-konto

1. Öppna Google Maps-appen Maps på din mobil eller surfplatta med Android och logga in. Läs om hur du loggar in.
  2. Tryck på menyn Meny och sedan Platsdelning och sedan Lägg till personer Add people.
  3. Tryck på Mer More och sedan Kopiera till Urklipp. Personer som får länken kan se din plats så länge du önskar, upp till 72 timmar.

Dela med hjälp av en annan app

Du kan också dela genom meddelandeappar. Tryck på Mer More och sedan och välj en app.

Sluta dela

1. Öppna Google Maps-appen Maps.
  2. Tryck på menyn Meny och sedan Platsdelning.
  3. Tryck på Ta bort Remove bredvid den person du inte längre vill dela din plats med.

Dela din beräknade ankomsttid

När du har börjat köra, cykla eller promenera kan du dela din destination, din beräknade ankomsttid och var du befinner dig längs rutten.

1. Öppna Google Maps-appen Maps.
  2. Ange en destination. Läs om hur du navigerar till en plats.
  3. Starta navigeringen och tryck på Mer More och sedan Dela resans förlopp.
  4. Välj en person på listan.
  5. Tryck på Dela.
  6. Platsdelningen avbryts när du kommer fram eller slutar använda navigeringen.
    • Om du vill sluta dela din plats innan du kommer fram, tryck på Mer More och sedan Sluta dela.

Dela information om kollektivtrafik

1. Öppna Google Maps-appen Maps på din mobil eller surfplatta med Android.
  2. Välj den rutt för kollektivtrafik du vill ta.
  3. Starta navigeringen och tryck på Dela resa.
  4. Välj vem du vill dela med.
  5. Tryck på Dela.

Obs! Platsdelningen avbryts när du når din destination.

Se var någon befinner sig

Be att få se någons plats

Om du har delat din plats med en annan användare, eller om någon har delat sin plats med dig förut, kan du be att få se var denna användare använder Maps.

1. Öppna Google Maps-appen Maps på din mobil eller surfplatta.
  2. Tryck på menyn Meny och sedan Platsdelning.
  3. Tryck på en kontakt som har delat sin plats med dig tidigare.
  4. Tryck på Skicka begäran och sedan Skicka begäran.

Din kontakt ser din e-postadress och en avisering när du har bett att få se hans eller hennes plats. När aviseringen visas kan kontakten

• visa din profil och bekräfta vem du är
  • dela sin plats med dig
  • ignorera din begäran
  • blockera dig Då kan du inte längre fråga om dennes plats.

Se någons plats

När någon delar sin plats med dig kan du se var personen befinner sig på kartan.

1. Öppna Google Maps-appen Maps.
  2. Tryck på menyn Meny och sedan Platsdelning.
  3. Välj en person.
    • Om du vill se uppdaterad platsinformation, tryck på en väns ikon och sedan Mer Mer och sedan Uppdatera.

Dölj någons plats

Om du inte längre vill se någon som har delat sin plats i realtid med dig på Google Maps kan du dölja platsen från att visas.

1. Öppna Google Maps-appen Maps.
  2. Tryck på personens ikon på kartan.
  3. Tryck på Mer Mer längst ned.
  4. Du kan sluta visa någon tillfälligt genom att trycka på Dölj på kartan. Du kan visa personen igen när som helst.

Obs! Du kan ställa in så att en viss persons plats aldrig visas på din karta. Läs om hur du blockerar en annan persons konto.

Sluta dölja någon

1. Tryck på menyn Meny och sedan Platsdelning och sedan Mer Mer.
  2. Tryck på Dold på karta och sedan Mer Mer och sedan Visa på karta.

Neka eller blockera en fråga om plats

Om du inte vill dela din plats med en annan användare i Google Maps kan du göra följande:

• Avvisa begäran: Tryck på Nej. Då delas inte din plats.
  • Blockera den som begär att få se din plats: Tryck på Blockera. Du delar inte din plats och användaren kan inte längre be om att få se din plats. När du blockerar en användare påverkas dennes möjligheter att kontakta dig i andra produkter från Google. Läs mer om att blockera användare.

Sluta blockera någon

1. Tryck på menyn Meny och sedan Platsdelning.
  2. Högst upp, tryck på Mer Mer  och sedan Blockerade användare.
  3. Tryck på Ta bort Remove bredvid den person du vill sluta blockera.

Tillgänglighet för platsdelning

Du kan få en varning när du öppnar platsdelning. Vanliga orsaker är:

• Du befinner dig i ett land/område där du inte kan dela din plats.
  • Du är för ung för att dela din plats.
    Obs! Dina föräldrar kan hantera platsdelning med appen Family Link.
  • Platsdelning är inte tillgänglig för din G Suite-domän. Du kan be din administratör att aktivera den här funktionen.
Skicka feedback om platsdelning inte fungerar för dig.