Je realtime locatie delen met anderen

Met 'Locatie delen' van Google kun je kiezen wie je locatie kan zien en hoelang je je locatie wilt delen.

Tip: Met andere Google-producten kun je mogelijk ook eenmalig je locatie met anderen delen.

Mensen met wie je je locatie deelt, kunnen dit altijd zien:

• Je naam en foto.
  • De recente locatie van je apparaat, ook als je geen Google-apps gebruikt.
  • De batterijlading van je apparaat en of de batterij wordt opgeladen.
  • Je aankomst- en vertrektijd als hiervoor een melding voor Locatie delen wordt toegevoegd.

Misschien zien ze ook andere informatie, afhankelijk van wat je deelt.

Beschikbaarheid van Locatie delen

Locatie delen werkt ook als Locatiegeschiedenis uitstaat.

Mogelijk zie je een melding als je Locatie delen opent. Veelvoorkomende oorzaken zijn:

Als Locatie delen niet werkt, kun je ons feedback sturen.

Belangrijk: Je moet een mobiel apparaat gebruiken om je realtime locatie te delen via Locatie delen. De instellingen voor 'Locatie delen' kun je echter beheren vanaf een computer. Meer informatie over hoe je je locatie deelt op je Android-telefoon of -tablet of iPhone of iPad.

Iemands locatie vinden

Als iemand zijn of haar locatie met je deelt, kun je deze persoon op de kaart vinden.

1. Open Google Maps Maps op je computer.
  2. Klik op Menu Menu en dan Locatie delen.
  3. Kies iemand.

Iemands locatie verbergen of weergeven

Als je de realtime locatie van een persoon niet wilt zien op de kaart, kun je deze verbergen. Je kunt de locatie altijd weer zichtbaar maken.

1. Open Google Maps Maps op je computer.
  2. Klik op Menu Menu en dan Locatie delen.
  3. Tik op het icoon van de persoon.
  4. Als je iemand tijdelijk wilt verbergen, tik je op Verbergen op kaart.

Tip: Je kunt iemands locatie definitief blokkeren op de kaart. Kijk hoe je accounts van andere gebruikers blokkeert.

Een locatie die je hebt verborgen, weer bekijken
  1. Open Google Maps Maps op je computer.
  2. Klik op Menu Menuen dan Locatie delen.
  3. Plaats de muisaanwijzer op het verbergen-icoon naast de persoon.
  4. Klik op Weergeven op kaart.

Delen stoppen

1. Open je instellingen voor 'Locatie delen' op je computer.
  2. Klik op Verwijderen Remove naast de persoon met wie je niet meer wilt delen.