Uw realtime locatie delen met anderen

Met 'Google Locatie delen' kunt u kiezen wie uw locatie kan zien en voor hoelang.

Tip: Met andere Google-producten kunt u mogelijk ook eenmalig uw locatie met anderen delen.

Beschikbaarheid van 'Locatie delen'

Mogelijk ziet u een waarschuwing als u 'Locatie delen' opent. Veelvoorkomende oorzaken zijn:

Als 'Locatie delen' niet werkt, kunt u ons feedback sturen.

U heeft een mobiel apparaat nodig om uw realtime locatie te delen via 'Locatie delen', maar u kunt uw instellingen voor 'Locatie delen' beheren vanaf een computer. Meer informatie over hoe u de Google Maps-app gebruikt om uw realtime locatie te delen.

Bekijken waar iemand is

Als iemand zijn of haar locatie met u deelt via 'Locatie delen', ziet u deze persoon op Google Maps.

1. Open Google Maps Maps op uw computer.
  2. Klik op Menu Menuen dan Locatie delen.
  3. Kies iemand.

Tip: U kunt op uw telefoon, smartdisplay of ander smartapparaat ook de Google Assistent vragen om de locatie van iemand weer te geven.

Iemands locatie verbergen

Als u iemand die zijn of haar realtime locatie met u op Google Maps heeft gedeeld niet meer wilt zien, kunt u deze locatie verbergen op de kaart.

1. Open Google Maps Maps op uw computer.
  2. Klik op Menu Menuen dan Locatie delen.
  3. Tik op het icoon van de persoon.
  4. Als u iemand tijdelijk wilt verbergen, tikt u op VERBERGEN OP KAART. U kunt dit op elk gewenst moment ongedaan maken.

Opmerking: U kunt ervoor zorgen dat de locatie van bepaalde mensen nooit meer op uw kaart wordt weergegeven. Bekijk meer informatie over hoe u accounts van andere gebruikers blokkeert.

Iemand niet meer verbergen

1. Open Google Maps Maps op uw computer.
  2. Klik op Menu Menuen dan Locatie delen.
  3. Plaats de muisaanwijzer op het verbergen-icoon naast de persoon.
  4. Klik op Weergeven op kaart.

Stoppen met uw realtime locatie delen

1. Open uw instellingen voor 'Locatie delen' op uw computer.
  2. Klik op Verwijderen Remove naast de persoon met wie u niet meer wilt delen.

Beschikbaarheid van 'Locatie delen'

Mogelijk ziet u een waarschuwing wanneer u 'Locatie delen' opent. Veelvoorkomende oorzaken zijn:

• U bevindt zich in een land/regio waar u uw locatie niet kunt delen.
  • U bent te jong om uw locatie te delen.
    Opmerking: Ouders kunnen 'Locatie delen' beheren met de Family Link-app.
  • 'Locatie delen' is niet beschikbaar voor uw G Suite-domein. U kunt uw beheerder vragen om deze functie in te schakelen.
Stuur ons feedback als 'Locatie delen' niet voor u werkt.