Uw realtime locatie delen met anderen

Met 'Google Locatie delen' kunt u kiezen wie uw locatie kan zien en voor hoelang.

Tip: Met andere Google-producten kunt u mogelijk ook eenmalig uw locatie met anderen delen.

Beschikbaarheid van 'Locatie delen'

Mogelijk ziet u een waarschuwing als u 'Locatie delen' opent. Veelvoorkomende oorzaken zijn:

Als 'Locatie delen' niet werkt, kunt u ons feedback sturen.

Belangrijk: U kunt uw locatie niet delen in Maps Go. Meer informatie over de functies van Maps Go

Uw locatie met iemand delen

1. Open de Google Maps-app Maps op uw Android-telefoon of -tablet en log in.
  2. Tik op je profielfoto of initiaal Cirkel voor account en dan  Locatie delen en dan Mensen toevoegen Add people.
  3. Volg deze stappen om uw locatie met iemand te delen:
    • Als de andere persoon een Google-account heeft:
      1. Zorg ervoor dat het Gmail-adres van de andere persoon is toegevoegd aan Google Contacten.
      2. Kies hoelang u uw locatie wilt delen.
      3. Tik op het profiel van de persoon met wie u uw locatie wilt delen.
        • Geef Google Maps toegang tot uw contacten als u hierom wordt gevraagd.
      4. Tik op Delen.
    • Als de andere persoon geen Google-account heeft:
      1. Tik op Kopiëren naar klembord. Er wordt een link naar uw locatie gekopieerd.
      2. Plak de link in een bericht in uw sms-, e-mail- of andere berichten-app en stuur het bericht naar de persoon met wie u uw locatie wilt delen.
        • U kunt instellen hoelang mensen met deze link uw locatie kunnen bekijken, tot maximaal 72 uur.

Uw locatie niet meer delen met een bepaalde persoon

1. Open de Google Maps-app Maps.
  2. Tik op uw profielfoto of initiaal Cirkel voor account en dan Locatie delen.
  3. Tik op het profiel van de persoon met wie u uw locatie niet meer wilt delen.
  4. Tik op Stoppen.

Uw verwachte aankomsttijd delen

Nadat u de auto-, fiets- of wandelnavigatie heeft gestart, kunt u uw bestemming, verwachte aankomsttijd en locatie op de route delen.

1. Open de Google Maps-app Maps.
  2. Stel een bestemming in.
  3. Nadat u de navigatie heeft gestart, tikt u op Meer More en dan Voortgang van reis delen.
  4. Tik op het profiel van de persoon met wie u de informatie wilt delen en dan Delen.
  5. Uw locatie wordt niet meer gedeeld als u uw bestemming heeft bereikt of als u de navigatie stopzet.
    • Als u wilt stoppen met delen voordat u aankomt, tikt u op Meer More en dan Delen stoppen.

Informatie over uw ov-reis delen

1. Open de Google Maps-app Maps op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Kies de OV-route die u wilt nemen.
  3. Nadat u de navigatie heeft gestart, tikt u op Reis delen.
  4. Selecteer de persoon met wie u de informatie wilt delen en dan Delen.

Tip: Als u uw bestemming heeft bereikt, deelt Maps uw locatie niet meer.

Iemands locatie vinden

Iemand op uw kaart vinden

Als iemand zijn of haar locatie met u deelt, kunt u deze persoon op uw kaart vinden.

1. Open de Google Maps-app Maps.
  2. Tik op uw profielfoto of initiaal Cirkel voor account en dan Locatie delen.
  3. Tik op het profiel van de persoon die u wilt vinden.
    • Als u de geüpdatete locatie van een vriend wilt bekijken, tikt u op zijn of haar icoon en dan Meer Meer en dan Vernieuwen.

Als u een Pixel-telefoon heeft, leest u meer informatie over hoe u iemand kunt vinden met Live View.

Iemands locatie opvragen

Als u uw locatie met iemand heeft gedeeld of als diegene zijn of haar locatie eerder met u heeft gedeeld, kunt u de locatie van deze persoon opvragen via Maps.

1. Open de Google Maps-app Maps.
  2. Tik op uw profielfoto of initiaal Cirkel voor account en dan Locatie delen.
  3. Tik op een persoon die eerder zijn of haar locatie met u heeft gedeeld.
  4. Tik op Aanvragen en dan Aanvragen.

De persoon ontvangt uw e-mailadres en een melding nadat u zijn of haar locatie heeft opgevraagd. Als deze persoon uw melding heeft ontvangen, kan hij of zij:

• uw profiel bekijken om te verifiëren wie u bent,
  • zijn of haar locatie met u delen,
  • uw verzoek negeren,
  • je blokkeren (je kunt de locatie van deze persoon hierna niet meer opvragen).

Tip: Je kunt op je telefoon, smartdisplay of ander smartapparaat ook de Google Assistent vragen om de locatie van iemand weer te geven.

Iemands locatie verbergen of weergeven

Iemands locatie verbergen

Als u de realtime locatie van een persoon niet wilt zien op uw kaart, kunt u deze verbergen.
  1. Open de Google Maps-app Maps.
  2. Tik op de kaart op het icoon van de persoon.
  3. Tik onderaan op Meer Meer.
  4. Als u iemand tijdelijk wilt verbergen, tikt u op Verbergen op kaart. U kunt de locatie altijd weer inschakelen.

Tip: Bekijk meer informatie over hoe u accounts van andere gebruikers blokkeert om iemands locatie permanent te blokkeren.

Een verborgen locatie weer inschakelen

Volg deze stappen als u eerder iemands locatie heeft verborgen en deze nu weer wilt weergeven:

1. Open de Google Maps-app Maps.
  2. Tik op uw profielfoto of initiaal Cirkel voor account en dan Locatie delen en dan Meer Meer.
  3. Tik op Verborgen op kaart en dan Meer Meer en dan Weergeven op kaart.

Een locatieverzoek weigeren of blokkeren

Als u uw locatie niet wilt delen met iemand op Google Maps, kunt u het volgende doen:
  • Het verzoek weigeren: Tik op Nee. Uw locatie wordt niet gedeeld.
  • De aanvrager blokkeren: Tik op Blokkeren. Uw locatie wordt niet gedeeld en de aanvrager kan uw locatie niet meer opvragen. Als u iemand blokkeert, is dit van invloed op de manier waarop deze persoon contact met u kan opnemen in andere Google-producten. Meer informatie over hoe u gebruikers blokkeert

Iemands blokkering opheffen

1. Tik op uw profielfoto of initiaal Cirkel voor account en dan Locatie delen.
  2. Tik bovenaan op Meer Meer en dan Geblokkeerde gebruikers.
  3. Tik op Verwijderen Remove naast de persoon die u niet meer wilt blokkeren.