Uw realtime locatie delen met anderen

Met 'Locatie delen' van Google kunt u kiezen wie altijd kan zien waar u bent en hoelang u daar al bent.

Opmerking: Met andere Google-producten kunt u mogelijk ook eenmalig uw locatie met anderen delen.

Als mensen een Google-account hebben

1. Voeg hun Gmail-adres toe aan uw Google Contacten, als u dit nog niet heeft gedaan.
  2. Open de Google Maps-app Maps op uw iPhone of iPad en log in. Meer informatie over inloggen.
  3. Tik op het menu Menu en dan Locatie delen en dan Mensen toevoegen Add people.
  4. Kies hoe lang u uw locatie wilt delen.
  5. Tik op Mensen selecteren.
  6. Geef Google Maps toegang tot uw contacten als u hierom wordt gevraagd.
  7. Kies een persoon.
  8. Tik op Delen. De persoon die u heeft gekozen, ziet dat u uw locatie met hem heeft gedeeld.

Opmerking: Wanneer u voor het eerst uw locatie deelt, wordt u gevraagd uw Locatiegeschiedenis in te schakelen. Meer informatie over locatiegeschiedenis.

Als mensen geen Google-account hebben

Als u uw locatie wilt verzenden naar iemand die geen Google-account heeft, deelt u uw locatie met een link.

1. Open de Google Maps-app Maps op uw iPhone of iPad en log in. Meer informatie over inloggen.
  2. Tik op het menu Menu en dan Locatie delen en dan Mensen toevoegen Add people.
  3. Tik op Bericht als u de link via iMessage wilt verzenden of op Meer More en dan selecteer een andere app. Mensen die deze link hebben, kunnen uw realtime locatie bekijken zolang u wilt, tot maximaal 72 uur.

Uw verwachte aankomsttijd delen

Als u met de auto, de fiets of te voet onderweg bent, kunt u uw bestemming, verwachte aankomsttijd en locatie op de route delen. De persoon met wie u deze informatie deelt, kan uw locatie zien totdat u aankomt.

1. Open de Google Maps-app Maps op uw iPhone of iPad.
  2. Stel een bestemming in voor uw route. Meer informatie over navigeren naar een plaats.
  3. Nadat de routebeschrijving is gegenereerd, tikt u op Meer Moreen dan Voortgang van reis delen.
  4. Kies een persoon in de lijst.
  5. Het delen van uw locatie wordt beëindigd wanneer u uw bestemming heeft bereikt of de navigatie stopt.
  • Als u wilt stoppen met delen voordat u aankomt, tikt u op Meer More en dan Delen stoppen.

Delen stoppen

1. Open de Google Maps-app Maps op uw iPhone of iPad.
  2. Tik op Menu Menu en dan Locatie delen.
  3. Zet de schakelaar uit naast de persoon waarmee u uw locatie niet meer wilt delen.

Bekijken waar iemand is

Iemands locatie opvragen

Als u uw locatie met iemand heeft gedeeld of als diegene zijn locatie eerder met u heeft gedeeld, kunt u opvragen waar deze persoon Maps gebruikt.

1. Open de Google Maps-app Maps op uw iPhone of iPad.
  2. Tik op Menu Menu en dan Locatie delen.
  3. Tik op een contact dat eerder zijn locatie met u heeft gedeeld.
  4. Tik op Opvragen

Uw contact krijgt een melding als u zijn locatie opvraagt. Het contact kan vervolgens een van deze opties kiezen:

• Zijn locatie met u delen.
  • Uw verzoek negeren.
  • U blokkeren, waarna u de locatie van dit contact niet meer kunt opvragen.

Iemands locatie bekijken

Als mensen hun locatie met u delen, kunt u hen op de kaart zien.

1. Open de Google Maps-app Maps op uw iPhone of iPad.
  2. Tik op Menu Menu en dan Locatie delen.
  3. Kies iemand.
    • Als u de geüpdatete locatie van een vriend wilt bekijken, tikt u op zijn pictogram en dan Meer More en dan Vernieuwen.

Iemands locatie niet meer bekijken

Als u iemand die zijn realtime locatie met u op Google Maps heeft gedeeld niet langer wilt zien, kunt u zijn locatie verbergen op de kaart.

1. Open de Google Maps-app Maps op uw iPhone of iPad.
  2. Tik op de kaart op het pictogram van de persoon.
  3. Tik onderaan op Meer More.
  4. Als u iemand tijdelijk wilt verbergen, tikt u op Verbergen op kaart. U kunt dit op elk gewenst moment weer ongedaan maken.

Opmerking: U kunt ervoor zorgen dat de locatie van bepaalde mensen nooit meer op uw kaart wordt weergegeven. Meer informatie over accounts van andere gebruikers blokkeren.

Iemand niet meer verbergen

1. Tik op Menu Menu en dan Locatie delen en dan Meer More.
  2. Tik op Verborgen op kaart en dan Meer More en dan Weergeven op kaart.

Beschikbaarheid van 'Locatie delen'

Mogelijk ziet u een waarschuwing wanneer u 'Locatie delen' opent. Veelvoorkomende oorzaken zijn:

• U bevindt zich in een land/regio waar u uw locatie niet kunt delen.
  • U bent te jong om uw locatie te delen.
    Opmerking: Ouders kunnen 'Locatie delen' beheren met de Family Link-app.
  • 'Locatie delen' is niet beschikbaar voor uw G Suite-domein. U kunt uw beheerder vragen om deze functie in te schakelen.
Stuur ons feedback als 'Locatie delen' niet voor u werkt.