Uw realtime locatie delen met anderen

Met 'Locatie delen' van Google kunt u kiezen wie altijd kan zien waar u bent en hoelang u daar al bent.

Opmerking: Met andere Google-producten kunt u mogelijk ook eenmalig uw locatie met anderen delen.

U heeft een mobiel apparaat nodig om uw realtime locatie te delen via 'Locatie delen', maar u kunt uw instellingen voor 'Locatie delen' beheren vanaf een computer. Meer informatie over hoe u de Google Maps-app kunt gebruiken om uw realtime locatie te delen.

Bekijken waar iemand is

Als iemand zijn locatie met u deelt via 'Locatie delen', ziet u deze persoon op Google Maps.

1. Open Google Maps Google Maps op uw computer.
  2. Klik op Menu Menu en vervolgens Locatie delen.
  3. Kies iemand.

Iemands locatie verbergen

Als u iemand die zijn realtime locatie met u op Google Maps heeft gedeeld niet langer wilt zien, kunt u zijn locatie verbergen op de kaart.

1. Open Google Maps Google Maps op uw computer.
  2. Klik op Menu Menu en vervolgens Locatie delen.
  3. Tik op het pictogram van de persoon.
  4. Als u iemand tijdelijk wilt verbergen, tikt u op VERBERGEN OP KAART. U kunt dit op elk gewenst moment opheffen.

Opmerking: U kunt ervoor zorgen dat de locatie van bepaalde mensen nooit meer op uw kaart wordt weergegeven. Meer informatie over accounts van andere gebruikers blokkeren.

Iemand niet meer verbergen

1. Open Google Maps Google Maps op uw computer.
  2. Klik op Menu Menu en vervolgens Locatie delen.
  3. Plaats de muisaanwijzer op het verbergen-pictogram naast de persoon.
  4. Klik op Weergeven op kaart.

Stoppen met het delen van uw realtime locatie

1. Open uw instellingen voor 'Locatie delen' op uw computer.
  2. Tik op Verwijderen Remove naast de persoon met wie u niet meer wilt delen.

Beschikbaarheid van 'Locatie delen'

Mogelijk ziet u een waarschuwing wanneer u 'Locatie delen' opent. Veelvoorkomende oorzaken zijn:

• U bevindt zich in een land/regio waar u uw locatie niet kunt delen.
  • U bent te jong om uw locatie te delen.
    Opmerking: Ouders kunnen 'Locatie delen' beheren met de Family Link-app.
  • 'Locatie delen' is niet beschikbaar voor uw G Suite-domein. U kunt uw beheerder vragen om deze functie in te schakelen.
Stuur ons feedback als 'Locatie delen' niet voor u werkt.