Je realtime locatie delen met anderen

Met 'Locatie delen' van Google kun je kiezen wie je locatie kan zien en hoelang je je locatie wilt delen.

Tip: Met andere Google-producten kun je mogelijk ook eenmalig je locatie met anderen delen.

Beschikbaarheid van Locatie delen

Mogelijk zie je een melding als je 'Locatie delen' opent. Veelvoorkomende oorzaken zijn:

Als 'Locatie delen' niet werkt, kun je ons feedback sturen.

Belangrijk: Je kunt je locatie niet delen in Maps Go. Meer informatie over de functies van Maps Go

Je locatie delen

Delen met iemand die een Google-account heeft
  1. Voeg zijn of haar Gmail-adres toe aan je Google Contacten, als je dit nog niet hebt gedaan.
  2. Open de Google Maps-app Maps op je Android-telefoon of -tablet en log in.
  3. Tik op je profielfoto of initiaal Accounticoon en dan  Locatie delen en dan Met iemand delen Add people.
  4. Kies hoelang je je locatie wilt delen.
  5. Tik op het profiel van de persoon met wie je je locatie wilt delen.
    • Geef Google Maps toegang tot je contacten als je hierom wordt gevraagd.
  6. Tik op Delen.
Delen met iemand die geen Google-account heeft
Als je je locatie wilt sturen naar iemand die geen Google-account heeft, deel je je locatie met een link.
  1. Open de Google Maps-app op je Android-telefoon of -tablet en log in.
  2. Tik op je profielfoto of initiaal Accounticoon en dan  Locatie delen en dan Met iemand delen Add people.
  3. Als je de link 'Locatie delen' wilt kopiëren, tik je op Kopiëren naar klembord.
  4. Selecteer iemand die je de link wilt sturen.
  5. Plak de link in een bericht in je e-mail, sms of een andere berichten-app en verstuur het bericht.
Mensen die deze link hebben, kunnen je realtime locatie bekijken zolang je wilt, tot maximaal 72 uur.
Delen stoppen
  1. Open de Google Maps-app Maps op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op je profielfoto of initiaal Accounticoon en dan Locatie delen.
  3. Tik op het profiel van de persoon met wie je je locatie niet meer wilt delen.
  4. Tik op Stoppen.
Je verwachte aankomsttijd delen

Zodra je rijdend, lopend of fietsend begint met navigeren, kun je je bestemming, geschatte aankomsttijd en huidige locatie delen. De persoon met wie je deze informatie deelt, kan je locatie volgen totdat je aankomt.

1. Open de Google Maps-app Maps op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Stel een bestemming in.
  3. Nadat je de navigatie hebt gestart, tik je op Meer More en dan Voortgang van reis delen.
  4. Tik op het profiel van de persoon met wie je wilt delen en dan Delen.
  5. Wanneer je je bestemming bereikt of de navigatie stopt, wordt je locatie niet meer gedeeld.
    • Als je wilt stoppen met delen voordat je aankomt, tik je op Meer More en dan Delen stoppen.
Informatie over je ov-reis delen
  1. Open de Google Maps-app Maps op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Kies de OV-route die je wilt nemen.
  3. Nadat je de navigatie hebt gestart, tik je op Reis delen.
  4. Selecteer de persoon met wie je wilt delen en dan Delen.

Tip: Als je je bestemming hebt bereikt, deelt Maps je locatie niet meer.

Iemands locatie opvragen

Iemands locatie vinden

Als iemand zijn of haar locatie met je deelt, kun je deze persoon op de kaart vinden.

1. Open de Google Maps-app Maps op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op je profielfoto of initiaalAccounticoonen dan Locatie delen.
  3. Tik op het profiel van de persoon die je wilt vinden.
    • De locatie van de persoon updaten: Tik op het icoon van een vriend en dan Meer Meer en dan Vernieuwen.

Tip: Als je een Pixel-telefoon hebt, lees je hoe je iemand kunt vinden met Live View.

Iemands locatie opvragen

Als je je locatie met iemand hebt gedeeld of als diegene zijn of haar locatie eerder met jou heeft gedeeld, kun je de locatie van deze persoon opvragen via Maps.

1. Open de Google Maps-app Maps op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op je profielfoto of initiaalAccounticoonen dan Locatie delen.
  3. Tik op iemand die eerder zijn of haar locatie met je heeft gedeeld.
  4. Tik op Aanvragen en dan Aanvragen

Iemand die je om zijn of haar locatie hebt gevraagd, krijgt je e-mailadres met een melding en kan het volgende doen:

• Je profiel bekijken om te verifiëren wie je bent.
  • Zijn of haar locatie met je delen.
  • Je verzoek negeren.
  • Je blokkeren. Je kunt dan niet meer vragen naar zijn of haar locatie.
Tip: Als je iemand je locatie wilt laten zien, kun je ook de Google Assistent vragen.
Iemands locatie verbergen of weergeven

Iemands locatie verbergen

Als je de realtime locatie van een persoon niet wilt zien op de kaart, kun je deze verbergen. Je kunt de locatie altijd weer zichtbaar maken.

1. Open de Google Maps-app Maps op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op de kaart op het icoon van de persoon.
  3. Tik onderaan op Meer Meer.
  4. Tik op Verbergen op kaart.

Tip: Je kunt iemands locatie definitief blokkeren op de kaart. Kijk hoe je accounts van andere gebruikers blokkeert.

Een locatie die je hebt verborgen, weer bekijken

1. Open de Google Maps-app Maps op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op je profielfoto of initiaalAccounticoonen dan Locatie delen en dan Meer Meer.
  3. Tik op Verborgen op kaart en dan Meer Meer en dan Weergeven op kaart.
Een locatieverzoek weigeren of blokkeren
Als je je locatie niet wilt delen met iemand op Google Maps, kun je het volgende doen:
  • Het verzoek weigeren: Tik op Nee. Je locatie wordt niet gedeeld.
  • De aanvrager blokkeren: Tik op Blokkeren. Je locatie wordt niet gedeeld en de aanvrager kan je locatie niet meer opvragen. Als je iemand blokkeert, is dit van invloed op de manier waarop deze persoon contact met je kan opnemen in andere Google-producten. Meer informatie over hoe je gebruikers blokkeert.

Iemands blokkering opheffen

1.  Open de Google Maps-app Maps op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op je profielfoto of initiaal Accounticoon en dan  Locatie delen.
  3. Tik bovenaan op Meer Meer en dan Geblokkeerde gebruikers.
  4. Tik op Verwijderen Remove naast de persoon die je niet meer wilt blokkeren.