Reaaliaikaisen sijainnin jakaminen

Sijainnin jakamisominaisuuden avulla voit valita, kuka saa nähdä sijaintisi ja kuinka pitkään.

Vinkki: Muutkin Google-tuotteet saattavat sallia kertaluonteisen sijainnin jakamisen muille.

Ihmiset, joille jaat sijaintisi, voivat aina nähdä nämä tiedot:

• Nimesi ja kuvasi.
  • Laitteesi viimeisin sijainti myös silloin, kun Google-sovellukset eivät ole käytössä.
  • Laitteesi akun varaustaso ja se, onko laite latauksessa.
  • Saapumis- ja lähtöaikasi, jos he lisäävät sijainnin jakamista koskevan ilmoituksen.

He saattavat nähdä myös muita tietoja riippuen käyttämästäsi jakamistavasta.

Sijainnin jakamisen saatavuus

Sijainnin jakaminen toimii, vaikka sijaintihistoria ei ole käytössä.

Saatat nähdä varoituksen, kun avaat sijainnin jakamisen. Yleisiä syitä ovat esimerkiksi nämä:

Jos sijainnin jakaminen ei toimi, lähetä meille palautetta.

Tärkeää: Et voi jakaa sijaintiasi Maps Gossa. Lue lisää Maps Gon ominaisuuksista.

Jaa sijaintisi

Sijainnin jakaminen henkilölle, jolla on Google-tili

1. Lisää henkilöiden Gmail-osoitteet Google-yhteystietoihisi, jos et ole vielä tehnyt sitä.
  2. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps Android-puhelimella tai ‑tabletilla ja kirjaudu sisään.
  3. Napauta profiilikuva tai nimikirjaimet Tiliympyrä ja sitten Sijainnin jakaminen ja sitten Uusi jako Add people.
  4. Valitse, miten pitkään haluat jakaa sijaintisi.
  5. Napauta sen henkilön profiilia, jolle haluat jakaa sijaintisi.
    • Kysyttäessä myönnä Google Mapsille oikeus käyttää yhteystietojasi.
  6. Napauta Jaa.

Jos sijainnin jakaminen ei onnistu eikä ongelma ratkea 24 tunnin kuluessa, tee näin:

1. Vahvista ikäsi.
  2. Jos iän vahvistaminen ei ratkaise ongelmaa, tee näin:
    1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
    2. Napauta profiilikuva tai nimikirjaimet Tiliympyrä ja sitten Sijainnin jakaminen ja sitten Uusi jako Add people.
    3. Mene kohtaan "Jaa reaaliaikainen sijaintisi" ja siirrä valitsin asentoon Kunnes otat jakamisen pois päältä.
    4. Vieritä henkilöehdotusriviä oikealle ja napauta Lisää Lisää
    5. Kirjoita hakukenttään nimi, puhelinnumero tai sähköpostiosoite.
      Tärkeää: Sijainnin vastaanottajalla on oltava Gmail-tili.
    6. Napauta yläreunasta Jaa.

Jakaminen henkilölle, jolla ei ole Google-tiliä

Jos haluat lähettää sijaintisi henkilölle, jolla ei ole Google‑tiliä, voit jakaa sijaintisi linkin avulla.
  1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps Android-puhelimella tai ‑tabletilla ja kirjaudu sisään. Lue kirjautumisohjeet
  2. Napauta profiilikuva tai nimikirjaimet Tiliympyrä ja sitten Sijainnin jakaminen ja sitten Uusi jako Add people.
  3. Kopioi Sijainnin jakaminen ‑linkki napauttamalla Kopioi leikepöydälle.
  4. Jaa linkki liittämällä se sähköpostiviestiin, tekstiviestiin tai johonkin muuhun viestisovellukseen.
Linkin saaneet henkilöt näkevät reaaliaikaisen sijaintisi valitsemasi ajanjakson ajan (enintään 24 tuntia).

Jakamisen lopettaminen

1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Napauta profiilikuvaasi tai nimesi alkukirjainta Tiliympyrä ja sitten Sijainnin jakaminen.
  3. Napauta sen henkilön profiilia, jolle et enää halua jakaa sijaintiasi.
  4. Napauta Lopeta.

Arvioidun saapumisajan jakaminen

Kun olet aloittanut navigoinnin autolla, kävellen tai pyörällä, voit jakaa määränpääsi, arvioidun saapumisaikasi ja sijaintisi reitillä. Henkilö, jolle jaat nämä tiedot, näkee sijaintisi perillepääsyysi saakka.

1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Aseta määränpää.
  3. Kun olet aloittanut navigoinnin, napauta Lisää More ja sitten Jaa matkan eteneminen.
  4. Napauta sen henkilön profiilia, jolle haluat jakaa nämä tiedot ja sitten Jaa.
  5. Sijainnin jakaminen päättyy, kun olet perillä tai lopetat navigoinnin.
    • Jos haluat lopettaa jakamisen ennen kuin olet perillä, napauta Lisää Moreja sitten Lopeta jakaminen.

Toisen henkilön sijainnin näyttäminen

Toisen henkilön sijainnin hakeminen

Kun joku jakaa sijaintinsa sinulle, voit nähdä hänet kartalla.

1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Napauta profiilikuva tai nimikirjaimet Tiliympyrä ja sitten Sijainnin jakaminen.
  3. Napauta sen henkilön profiilia, jonka haluat löytää.
    • Henkilön sijainnin päivittäminen: Napauta henkilön kuvaketta ja sitten Lisää Lisää ja sitten Päivitä.

Vinkki: Jos sinulla on Pixel-puhelin, katso tästä ohjeet toisen käyttäjän etsimiseen Live View'n avulla.

Toisen henkilön sijainnin pyytäminen

Jos olet jakanut sijaintisi toiselle henkilölle tai toinen henkilö on jakanut sijaintinsa aiemmin sinulle, voit pyytää Mapsin kautta hänen nykyistä sijaintiaan.

1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Napauta profiilikuva tai nimikirjaimet Tiliympyrä ja sitten Sijainnin jakaminen.
  3. Napauta henkilöä, joka on aiemmin jakanut sinulle sijaintinsa.
  4. Napauta Pyydä ja sitten Pyydä

Kun olet pyytänyt yhteystiedoissasi olevan henkilön sijaintia, tämä saa sähköpostiosoitteesi ja ilmoituksen, minkä jälkeen hän voi

• katsoa profiiliasi todentaakseen henkilöllisyytesi
  • jakaa sijaintinsa sinulle
  • ohittaa pyyntösi
  • estää sinut, minkä jälkeen et enää voi pyytää kyseisen henkilön sijaintia.
Vinkki: Lue, miten voit lisätä sijainnin jakamista koskevat ilmoitukset, kun joku jakaa sijaintinsa sinulle.

Toisen henkilön sijainnin piilottaminen tai näyttäminen

Toisen henkilön sijainnin piilottaminen

Jos et halua nähdä toisen henkilön reaaliaikaista sijaintia kartalla, voit piilottaa käyttäjän sijainnin. Voit ottaa henkilön sijainnin näyttämisen uudelleen käyttöön koska tahansa.

1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Napauta henkilön kuvaketta kartalta.
  3. Napauta alareunasta Lisää Lisää.
  4. Napauta Piilota kartalta.

Vinkki: Voit estää toisen käyttäjän sijainnin näyttämisen pysyvästi. Lue, miten voit estää toisen henkilön tilin.

Toisen käyttäjän piilotetun sijainnin näyttäminen uudelleen

1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Napauta profiilikuva tai nimikirjaimet Tiliympyrä ja sitten Sijainnin jakaminen ja sitten Lisää Lisää.
  3. Napauta Piilotettu kartalta ja sitten Lisää Lisää ja sitten Näytä kartalla.

Sijaintipyynnön hylkääminen ja lähettäjän estäminen

Jos et halua jakaa sijaintiasi toiselle käyttäjälle Google Mapsissa, voit
  • hylätä pyynnön valitsemalla Ei. Tällöin sijaintiasi ei jaeta.
  • estää pyynnön lähettäjän valitsemalla Estä. Sijaintiasi ei tällöin jaeta, eikä kyseinen henkilö voi enää pyytää sijaintiasi. Henkilön estäminen vaikuttaa myös siihen, kuinka hän voi ottaa sinuun yhteyttä muissa Googlen tuotteissa. Lue lisää käyttäjien estämisestä.

Eston kumoaminen

1.  Avaa Google Maps ‑sovellus Maps Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Napauta profiilikuvaasi tai nimesi alkukirjainta Tiliympyrä ja sitten  Sijainnin jakaminen.
  3. Napauta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Estetyt käyttäjät.
  4. Siirry sen henkilön kohdalle, jonka eston haluat kumota, ja napauta Poista Remove.