Skapa en lista över platser

I Google Maps kan du skapa en lista över platser, till exempel dina favoritplatser eller platser du vill besöka.

Skapa en ny lista

1. Öppna Google Maps på datorn.
  2. Klicka på Meny Meny följt av Sparad Spara plats.
  3. Klicka på Ny lista Plus högst upp till höger.
  4. Ange ett namn och en beskrivning.
  5. Klicka på Spara.

Spara en plats på en lista

1. Sök efter en plats eller klicka på den på kartan.
  2. Klicka på Spara.
  3. Välj en lista. Skapa en ny lista genom att klicka på Ny lista Plus.
  4. Valfritt: Du kan ta bort en plats från en lista genom att klicka på Sparad Spara plats följt av listan.

Se dina listor

1. Öppna Google Maps på datorn.
  2. Klicka på Meny Meny följt av Sparad Spara plats.

Redigera eller radera en lista

1. Öppna Google Maps på datorn.
  2. Klicka på Meny Meny följt av Sparad Spara plats.
  3. Radera en lista genom att klicka på Mer Mer följt av Radera lista.
  4. Redigera en lista genom att klicka på Mer Mer högst upp följt av Redigera lista. Här kan du
    • redigera listan: Klicka på namnet eller beskrivningen du vill ändra.
    • lägga till anteckningar: Klicka på rutan nedanför adressen. Du kan skriva upp till 4 000 tecken.
    • radera en sparad plats: Klicka på Ta bort Ta bort.

Ändringarna sparas automatiskt. Din kommentar visas i den sparade listan nedanför platsen.

Dölja eller dela listor

1. Öppna Google Maps på datorn.
  2. Klicka på Meny Meny följt av Sparad Spara plats.
  3. Tryck på Mer Mer vid listan du vill dela följt av och välj ett alternativ:

Visa eller dölja listan

Du kan visa eller dölja dina sparade platser när du tittar på kartan genom att klicka på Dölj/visa på kartan.

Dela listan

Obs! Du kan inte dela stjärnmärkta platser.
Om du vill att andra ska kunna se din sparade lista klickar du på Dela lista följt av och väljer hur du vill dela den. Klicka på Hämta länk om du vill skapa en länk som du kan dela med andra.
Klicka på Delningsalternativ om du vill ange hur enkelt andra ska kunna hitta din lista.

Hantera vem som kan redigera dina delade listor

Bjud in andra att redigera din lista

Du kan bjuda in andra att redigera dina delade listor:

1. Öppna Google Maps på datorn.
  2. Klicka på Meny Meny följt av Sparad Spara plats.
  3. Klicka på en lista under Listor.
  4. Högst upp på listan klickar du på Dela följt av Bjud in till redigering.
  5. Klicka på Kopiera länk.
    • Du kan också dela länken med en annan användare via Gmail, X eller Facebook.

Ta bort redigerare

Så här tar du bort alla nuvarande redigerare:

1. Öppna Google Maps på datorn.
  2. Klicka på Meny Meny följt av Sparad Spara plats.
  3. Klicka på Mer Mer följt av Delningsalternativ vid listan.
  4. Inaktivera Låt andra redigera listan under Redigeringsalternativ.

Följa en lista

Om du följer en annan persons lista ser du personens sparade platser under Sparad Spara plats. Platserna visas också som platsförslag på Google Maps.

1. Öppna listan.
  2. Klicka på Följ högst upp. Listan läggs till i gruppen med listor som du följer.
  3. Valfritt: Du kan sluta följa en lista genom att klicka på listan följt av Följer.