Opprett lister over steder

I Google Maps kan du opprette lister over steder, for eksempel stedene du liker aller mest, eller steder du vil besøke.

Lag nye lister

1. Åpne Google Maps på en datamaskin.
  2. Klikk på Meny Meny etterfulgt av Lagret Lagre stedet.
  3. Klikk på Ny liste Plus øverst til høyre.
  4. Gi listen et navn og en beskrivelse.
  5. Klikk på Lagre.

Lagre steder i en liste

1. Søk etter et sted, eller klikk på stedet på kartet.
  2. Klikk på Lagre.
  3. Velg en liste. For å opprette en liste, klikk på Ny liste Plus.
  4. Valgfritt: For å fjerne et sted fra en liste, klikk på Lagret Lagre stedet etterfulgt av klikk på listen.

Se listene dine

1. Åpne Google Maps på en datamaskin.
  2. Klikk på Meny Meny etterfulgt av Lagret Lagre stedet.

Endre eller slett lister

1. Åpne Google Maps på en datamaskin.
  2. Klikk på Meny Meny etterfulgt av Lagret Lagre stedet.
  3. For å slette en liste, trykk på Mer Mer etterfulgt av Slett listen.
  4. For å endre en liste, trykk på Mer Mer etterfulgt av Endre listen øverst. Herfra kan du gjøre følgende:
    • endre listen: Klikk på navnet eller beskrivelsen du vil endre.
    • Legge til notater: Trykk i feltet nedenfor adressen. Du kan skrive inn opptil 4000 tegn.
    • slette lagrede steder: Klikk på Fjern Fjern.

Endringene lagres automatisk. Kommentarene vises i den lagrede listen din nedenfor stedet.

Del eller skjul lister

1. Åpne Google Maps på en datamaskin.
  2. Klikk på Meny Meny etterfulgt av Lagret Lagre stedet.
  3. Trykk på Mer Mer ved siden av listen du vil dele etterfulgt av velg ønsket alternativ:

Vis eller skjul lister

For å vise eller skjule de lagrede stedene dine når du ser på kartet, klikk på Skjul eller vis på kartet ditt.

Del listene dine

Merk: Du kan ikke dele steder med stjernemerking.
For å la andre se den lagrede listen din, klikk på Del listen etterfulgt av velg hvordan du vil dele den. Hvis du vil ha en link du kan dele med andre, klikk på Hent linken.
For å angi hvor enkelt det skal være å finne listen din, klikk på Delingsalternativer.

Administrer hvem som kan redigere de delte listene dine

Inviter andre til å redigere listen din

Du kan invitere andre til å redigere de delte listene dine:

1. Åpne Google Maps på en datamaskin.
  2. Klikk på Meny Meny etterfulgt av Lagret Lagre stedet.
  3. Klikk på en liste under «Lister».
  4. Øverst i listen klikker du på Del etterfulgt av Inviter andre til å redigere listen.
  5. Klikk på Kopier linken.
    • Du kan også dele linken med andre brukere via Gmail, X eller Facebook.

Fjern personer med redigeringstilgang

Slik fjerner du alle nåværende personer med redigeringstilgang:

1. Åpne Google Maps på en datamaskin.
  2. Klikk på Meny Meny etterfulgt av Lagret Lagre stedet.
  3. Ved siden av en liste klikker du på Mer Mer etterfulgt av Delingsalternativer.
  4. Slå av La andre endre denne listen under «Redigeringsalternativer».

Følg lister

Hvis du følger en annens liste, blir vedkommendes lagrede steder vist under Lagret Lagre stedet. Stedene vises også som foreslåtte steder på Google Maps.

1. Åpne listen.
  2. Klikk på Følg øverst. Denne listen blir nå lagt til i gruppen av lister du følger.
  3. Valgfritt: For å slutte å følge en liste, klikk på listen etterfulgt av Følger.