Paikkaluettelon luominen

Google Mapsissa voit luoda luetteloita esimerkiksi suosikkipaikoistasi ja kohteista, joissa haluat käydä.

Uuden luettelon luominen

1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps iPhonella tai iPadilla.
  2. Napauta Tallennetut Tallenna paikka. Vieritä alas Omat listat ‑kohtaan.
  3. Napauta Uusi luettelo.
  4. Kirjoita nimi ja kuvaus.
  5. Napauta Tallenna.

Paikan tallentaminen luetteloon

1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps iPhonella tai iPadilla.
  2. Hae paikkaa tai napauta sitä kartalta.
  3. Napauta alareunasta paikan nimeä tai osoitetta.
  4. Napauta Tallenna.
  5. Valitse luettelo. Luo uusi luettelo napauttamalla Plus.

Kommentin lisääminen luettelossa olevaan paikkaan

1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps iPhonella tai iPadilla.
  2. Napauta Tallennetut Tallenna paikka. Vieritä alas Omat listat ‑kohtaan.
  3. Napauta luetteloa.
  4. Etsi paikka ja sitten napauta Lisää 더보기.
  5. Napauta Lisää muistiinpano.
  6. Lisää kommenttisi ja sitten Tallenna. Muistiinpanossa voi olla enintään 4 000 merkkiä.

Luetteloiden katsominen

Löydät luettelosi näin:
  1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps iPhonella tai iPadilla.
  2. Napauta Tallennetut Tallenna paikka. Vieritä alas Omat listat ‑kohtaan.

Luettelon muokkaaminen ja poistaminen

1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps iPhonella tai iPadilla.
  2. Napauta Tallennetut Tallenna paikka. Vieritä alas Omat listat ‑kohtaan.
  3. Napauta muokattavan tai poistettavan luettelon vierestä Lisää 더보기 ja sitten valitse seuraavista:
    • Muokkaa luetteloa: Muuta luettelon nimeä, kuvausta tai paikkoja.
    • Poista luettelo: Poista luettelo kokonaan.
  4. Jos haluat muokata luetteloa, napauta yläreunasta Muokkaa Muuta. Valitse seuraavista:
    • Muokkaa luetteloa: Napauta yläreunasta nimeä tai kuvausta, jota haluat muuttaa.
    • Lisää muistiinpanoja: Napauta sen paikan alla olevaa kenttää, jota haluat kuvailla. Voit lisätä enintään 400 merkkiä.
    • Poista tallennettu paikka: Napauta Poista Poista.
  5. Kun olet valmis, napauta oikeassa yläkulmassa Tallenna.

Luettelon piilottaminen ja jakaminen

1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps iPhonella tai iPadilla.
  2. Napauta Tallennetut Tallenna paikka. Vieritä alas Omat listat ‑kohtaan.
  3. Napauta jaettavan luettelon vierestä Lisää 더보기 ja sitten valitse seuraavista:
    • Piilota kartalta / Näytä kartalla: Näytä tallentamasi paikat kartalla tai piilota ne kartalta.
    • Muokkaa luetteloa: Lisää luetteloon paikkoja tai poista niitä.
    • Jaa luettelo: Anna muiden käyttäjien nähdä tallennettu luettelosi tai muokata sitä.
    • Jakamisasetukset: Voit tehdä luettelosta julkisen, yksityisen tai jaetun. Napauta Jaettu, jos haluat, että kaikki linkin saaneet käyttäjät näkevät luettelon.

Kuka tahansa, joka näkee luettelosi, voi nähdä myös luetteloon liittyneiden käyttäjien nimet ja profiilikuvat. He näkevät myös, kuka on lisännyt tai muokannut luettelon paikkoja ja kommentteja.

Jaettujen luetteloiden muokkausoikeuksien hallinnointi

Muiden kutsuminen luettelon muokkaajiksi

Voit kutsua muita käyttäjiä liittymään jaettuihin luetteloihisi ja muokkaamaan niitä:

1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps iPhonella tai iPadilla.
  2. Napauta Tallennetut Tallenna paikka. Vieritä alas Omat listat ‑kohtaan.
  3. Napauta luettelon vierestä Lisää Lisää ja sitten Jaa luettelo.
  4. Ota "Linkki sallii muokkauksen "‑asetus käyttöön.
  5. Valitse, kenelle haluat jakaa muokkauslinkin.

Luettelon muokkaajien muuttaminen

Näin voit jakaa luettelon muokkauslinkin uudelleen tai lisätä uusia muokkaajia:

1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps iPhonella tai iPadilla.
  2. Napauta Tallennetut Tallenna paikka. Vieritä alas Omat listat ‑kohtaan.
  3. Napauta lisää Lisää ja sitten Jakamisasetukset.
  4. Napauta Muokkaajat-kohdasta Kutsu muita.
  5. Valitse, kenelle haluat jakaa linkin.

Jos haluat poistaa kaikki nykyiset muokkaajat, poista muokkaus käytöstä seuraavasti:

1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps iPhonella tai iPadilla.
  2. Napauta Tallennetut Tallenna paikka. Vieritä alas Omat listat ‑kohtaan.
  3. Napauta luettelon vierestä Lisää Lisää ja sitten Jakamisasetukset.
  4. Laita Salli muiden muokata luetteloa ‑asetus pois päältä Muokkausasetukset-kohdasta.
    1. Laita Salli muiden muokata luetteloa ‑asetus päälle, niin saat uuden linkin muille jaettavaksi.

Luettelon seuraaminen

Jos seuraat toisen käyttäjän tekemää luetteloa, hänen tallentamansa paikat näkyvät Omat paikat ‑kohdassa. Lisäksi paikat näkyvät ehdotettuina sijainteina Google Mapsissa.

Luettelon seuraaminen linkin avulla

1. Avaa linkki napauttamalla sitä.
  2. Valitse Seuraa. Luettelo lisätään seuraamiesi luetteloiden joukkoon.
  3. Valinnainen: Jos haluat lopettaa sinulle jaetun luettelon seuraamisen, valitse luettelo ja sitten Seurataan.