Hitta och spara parkeringsplatser

Innan du börjar köra kan du kolla upp platser där du kan parkera din bil. När du når din destination kan du spara din parkeringsplats så att du hittar den senare.

Obs!

• Du kan bara söka efter parkering nära din destination i vissa städer i USA.
  • Du kan inte söka efter parkeringsplatser på iPhone eller iPad.

Lägga till en parkeringsplats eller ett garage till din rutt

1. Öppna appen Google Maps Google Maps på din iPhone eller iPad.
  2. Längst ned till höger trycker du på Vägbeskrivning.
  3. Tryck på Bil Med bil högst upp.
  4. Längst upp trycker du på Mer Mer följt av Hitta parkering.
  5. Välj en parkeringsplats eller ett garage och tryck på Rutt till parkering.
  6. Längst ned till höger trycker du på Start.

Spara din parkeringsplats

Du kan spara din parkeringsplats så att du kommer ihåg var du parkerade bilen.

Steg 1: Ställ in platstjänster på Alltid

Maps sparar endast parkeringsinformation om du har ställt in platstjänster på Alltid. Läs om hur du ändrar dina platsinställningar.

Steg 2: Registrera hur du rör dig

När du låter Google Maps registrera hur du rör dig kommer Maps automatiskt ihåg var du har parkerat bilen (även om du parkerar långt från din destination).

1. När du har navigerat till en parkeringsplats aktiverar du Kom ihåg var du parkerade längst ned.
  2. Ge Google Maps åtkomst till din aktivitet med inställningen Rörelse och kondition.
  3. När du stannar markeras parkeringsplatsen med Du parkerade nära här.

(Valfritt) Steg 3: Anslut enheten till din bil

Resultaten blir exaktare om du länkar enheten till din bil.

Med Bluetooth

1. Aktivera Bluetooth på mobilen eller surfplattan.
  2. Koppla mobilen eller surfplattan till bilen.
  3. Ställ bilens ljudsystem på att använda Bluetooth.

Med USB

Anslut enheten till bilen.

Steg 4: Ange parkeringsplats

Du kan spara din parkeringsplats så att du kommer ihåg var du parkerade bilen.

1. Öppna appen Google Maps Google Maps på din iPhone eller iPad.
  2. Tryck på den blå punkten som visar din plats.
  3. Tryck på Ange som parkeringsplats.

Parkeringsplatsen sparas i Google Maps till dess att du tar bort den.

Flytta parkeringsplatsen
  1. Öppna Google Maps-appen Google Maps.
  2. Tryck på din parkeringsplats.
  3. Längst ned trycker du på Sparad parkering följt av Ändra plats.
  4. Om du vill ta bort din parkeringsplats från Maps, tryck på Sparad parkering följt av Mer Mer följt av Spara inte parkering automatiskt längst ned.
Dela parkeringsplatsen

Om du vill dela informationen med vänner så att de kan hitta din parkeringsplats, tryck på Sparad parkering följt av Dela Dela längst ned.

Hitta var du parkerade

När du har sparat din parkeringsplats trycker du på Sparad parkering följt av Visa på karta längst ned på skärmen.

Obs! Om du vill visa parkeringsplatsen när du har tittat på en annan plats i Maps rensar du först sökresultaten. I sökfältet högst upp trycker du på Rensa Rensa. Tryck sedan på Sparad parkering längst ned.

Slå på och av aviseringar

Du kan få meddelanden om parkering, till exempel var du parkerade och hur länge.

1. Öppna Google Maps-appen Google Maps.
  2. Överst till vänster trycker du på Meny Meny följt av Inställningar.
  3. Tryck på Aviseringar.
  4. Slå på eller av Sparade parkeringsplatser.