Parkeerplaatsen zoeken en opslaan

Voordat u gaat rijden, kunt u alvast opzoeken waar u uw auto kunt parkeren. Nadat u uw bestemming heeft bereikt, kunt u de parkeerplaats opslaan zodat u deze later kunt terugvinden.

Opmerkingen:

• U kunt alleen in bepaalde Amerikaanse steden naar parkeerplaatsen in de buurt van uw bestemming zoeken.
  • U kunt niet naar parkeerplaatsen zoeken op een iPhone of iPad.

Uw parkeerlocatie instellen

Stap 1: Locatievoorzieningen instellen op Altijd.

Maps slaat uw parkeerinformatie alleen op als u Locatievoorzieningen heeft ingesteld op Altijd. Meer informatie over hoe u Locatievoorzieningen instelt.

Stap 2: Uw fysieke activiteit detecteren

Wanneer Google Maps uw activiteit kan detecteren, onthoudt Maps automatisch wanneer u uw auto parkeert (zelfs als u ver van uw bestemming parkeert).

1. Open de app Instellingen op uw iPhone of iPad.
  2. Tik op Privacy en vervolgens Beweging en conditie.
  3. Geef Google Maps toegang tot uw bewegings- en conditieactiviteit.

(Optioneel) Stap 3: Uw apparaat verbinden met uw auto

Koppel uw apparaat aan uw auto voor de meest accurate resultaten.

Bluetooth gebruiken

1. Schakel Bluetooth in op uw telefoon of tablet.
  2. Koppel uw telefoon of tablet aan uw auto.
  3. Stel de bron voor het audiosysteem van uw auto in op Bluetooth.

USB gebruiken

Sluit uw apparaat aan op uw auto.

Stap 4: Parkeerlocatie opslaan

1. Open de Google Maps-app Google Maps.
  2. Navigeer naar een plaats. Meer informatie over navigeren met Google Maps.
  3. Parkeer en schakel de motor uit.
  4. U ziet uw locatie op de kaart met het label In de buurt geparkeerd. Uw parkeerlocatie blijft opgeslagen in Google Maps gedurende 24 uur of totdat u de parkeerlocatie verwijdert.
    • Als u dit niet ziet, zoekt u naar de plaats waar u heeft geparkeerd en vervolgens tik onderaan op de naam van de plaats en vervolgens Meer Meer en vervolgens Instellen als parkeerlocatie.

Uw parkeerlocatie wijzigen

1. Open de Google Maps-app Google Maps.
  2. Kies onderaan het scherm een optie op de kaart Opgeslagen parkeerlocatie:
    • Parkeerlocatie verplaatsen: tik op Locatie wijzigen.
    • Parkeerlocatie verwijderen: tik op Wissen.

Vinden waar u heeft geparkeerd

1. Open de Google Maps-app Google Maps.
  2. Tik op de kaart op de plaats waar u heeft geparkeerd.
  3. Voor een routebeschrijving tikt u rechts op de blauwe cirkel. Hierin wordt een auto, bus, fiets, zwaaiende persoon of lopende persoon weergegeven.

Tip: Als u uw parkeerinformatie wilt delen, tikt u in de parkeerkaart op Weergeven op kaart en vervolgens Opgeslagen parkeerlocatie en vervolgens Delen Delen.

Parkeerinformatie en -meldingen uitschakelen

U kunt meldingen ontvangen die zeggen waar u heeft geparkeerd en hoe lang u daar al heeft geparkeerd.

Parkeermeldingen uitschakelen

1. Open de Google Maps-app Google Maps.
  2. Tik in de linkerbovenhoek op Menu Menu en vervolgens Instellingen.
  3. Tik op Instellingen en vervolgens Meldingen.
  4. Scrol naar 'Opgeslagen parkeerlocaties' en schakel de optie uit.

Opslaan parkeerlocaties stoppen

1. Open de Google Maps-app Google Maps.
  2. Tik in de linkerbovenhoek op Menu Menu en vervolgens Instellingen.
  3. Tik op Navigatie-instellingen.
  4. Scrol naar 'Parkeerlocatie opslaan' en schakel de optie uit.