Parkeerplaatsen zoeken en opslaan

Voordat u gaat rijden, kunt u alvast opzoeken waar u uw auto kunt parkeren. Nadat u uw bestemming heeft bereikt, kunt u de parkeerplaats opslaan zodat u deze later kunt terugvinden.

Opmerkingen:

• U kunt alleen in bepaalde Amerikaanse steden naar parkeerplaatsen in de buurt van uw bestemming zoeken.
  • U kunt niet naar parkeerplaatsen zoeken op een iPhone of iPad.

Een parkeerterrein of -garage toevoegen aan uw route

1. Open de Google Maps-app Google Maps op uw iPhone of iPad.
  2. Tik in de rechterbenedenhoek op Routebeschrijving.
  3. Tik bovenaan op Auto Auto.
  4. Tik in de rechterbovenhoek op Meer Meer en vervolgens Parkeerplek zoeken.
  5. Kies een parkeerterrein of -garage en tik op Route naar parkeerplek.
  6. Tik in de rechterbenedenhoek op Starten.

Een parkeerplek opslaan

U kunt uw parkeerplek opslaan, zodat u kunt onthouden waar u uw auto heeft geparkeerd.

Stap 1: Stel locatievoorzieningen in op Altijd.

Maps slaat uw parkeerinformatie alleen op als u Locatievoorzieningen heeft ingesteld op Altijd. Meer informatie over hoe u Locatievoorzieningen instelt.

Stap 2: Detecteer uw fysieke activiteit

Wanneer Google Maps uw activiteit kan detecteren, onthoudt Maps automatisch wanneer u uw auto parkeert (zelfs als u ver van uw bestemming parkeert).

1. Nadat u ergens heeft geparkeerd, schakelt u onderaan Opslaan waar je parkeert in.
  2. Geef Google Maps toegang tot uw bewegings- en conditieactiviteit.
  3. Wanneer u stilstaat, ziet u uw parkeerplek met het label In de buurt geparkeerd.

(Optioneel) Stap 3: Koppel uw apparaat aan uw auto

Koppel uw apparaat aan uw auto voor de nauwkeurigste resultaten.

Bluetooth gebruiken

1. Schakel Bluetooth in op uw telefoon of tablet.
  2. Koppel uw telefoon of tablet aan uw auto.
  3. Stel de bron voor het audiosysteem van uw auto in op Bluetooth.

USB gebruiken

Sluit uw apparaat aan op uw auto.

Stap 4: Stel uw parkeerplek in

U kunt uw parkeerplek opslaan, zodat u kunt onthouden waar u uw auto heeft geparkeerd.

1. Open de Google Maps-app Google Maps op uw iPhone of iPad.
  2. Tik op de blauwe stip die uw locatie aangeeft.
  3. Tik op Instellen als parkeerplek.

Uw parkeerplek blijft opgeslagen in Google Maps totdat u deze verwijdert.

Uw parkeerplek verplaatsen
  1. Open de Google Maps-app Google Maps.
  2. Tik op uw parkeerplek.
  3. Tik onderaan op Opgeslagen parkeerplek en vervolgens Locatie wijzigen.
  4. Als u uw parkeerplek uit Maps wilt verwijderen, tikt u onderaan op Opgeslagen parkeerplek en vervolgens Meer Meer en vervolgens Parkeerplek niet automatisch opslaan.
Uw parkeerplek delen

Als u uw parkeerplek wilt delen met vrienden, zodat ze deze kunnen vinden, tikt u onderaan op Opgeslagen parkeerplek en vervolgens Delen Delen.

Zoeken waar u heeft geparkeerd

Nadat u uw parkeerplek heeft opgeslagen, tikt u onder in het scherm op Opgeslagen parkeerplek en vervolgens Weergeven op de kaart.

Opmerking: Als u uw parkeerplek wilt weergeven nadat u een andere plaats in Maps heeft opgezocht, wist u eerst de zoekresultaten. Tik bovenaan in de zoekbalk op Wissen Wissen. Tik vervolgens onderaan op Opgeslagen parkeerplek.

Meldingen in- of uitschakelen

U kunt meldingen over parkeerinformatie ontvangen, bijvoorbeeld waar u heeft geparkeerd en hoe lang u daar al staat.

1. Open de Google Maps-app Google Maps.
  2. Tik in de linkerbovenhoek op Menu Menu en vervolgens Instellingen.
  3. Tik op Meldingen.
  4. Schakel Opgeslagen parkeerplekken in of uit.