Send turforespørsler

Viktig: Denne funksjonen er ikke tilgjengelig i alle land, i alle områder eller på alle språk.

I Google Maps-appen kan du sammenligne skysstjenester og prisene deres med andre transportmåter – for eksempel til fots eller med kollektivtransport.

Finn skysstjenester

Informasjon som leverandørene av skysstjenester gjør tilgjengelig, vises på Maps. Hvis du har spørsmål om eller vil klage på en av disse leverandørene, ber vi deg om å kontakte leverandøren direkte.

Viktig: I noen byer kan vi ikke vise informasjon om kjøretøy uten dokkingstasjon og sykler i stasjoner.

1. Åpne Google Maps-appen Kart på enheten eller mobiltelefonen. Sørg for at du er logget på Google-kontoen din.
  2. Søk etter ønsket destinasjon, eller trykk på den på kartet.
    • For bildeling må du velge både startpunkt og destinasjon.
  1. Trykk på Veibeskrivelse Veibeskrivelse nederst til venstre.
  2. Trykk på Turer Skysstjenester øverst. Du ser en liste med tjenester, priser og tider.
    • Slik kan du sjekke prisen på skysstjenester: Velg ønsket leverandør av skysstjenester.
    • Slik kan du søke etter kjøretøy uten dokkingstasjon i nærheten: Trykk på Kollektivtransport Kollektivtransport eller Sykler På sykkel.
    • Slik kan du søke etter sykler i stasjoner i nærheten: Trykk på Sykler På sykkel.
  3. Velg tjenesten du vil bruke.
    • Hvis du har tjenesteappen på enheten, åpnes appen.
    • Hvis du ikke har tjenesteappen, åpnes appbutikken, slik at du kan laste den ned.
  4. Følg veiledningen i leverandørens app for å fullføre skyssforespørselen.

Informasjon om skyss

Be om en sykkel eller scooter

Hvis det tilbys kjøretøy uten dokkingstasjon eller sykler i stasjoner i byen du er i, finner du dem i Google Maps-appen.

1. Åpne Google Maps-appen Kart.
  2. Sykler og sparkesykler som er tilgjengelige i nærheten av deg, vises i alternativene for kollektivtransport. På Maps kan du se
    1. det nærmeste kjøretøyet uten dokkingstasjon samt aktuell type og pris eller den nærmeste sykkelstasjonen langs ruten, deriblant hvor mange sykler eller plasser som er ledige
    2. hvor lang tid det tar å nå henholdsvis kjøretøyet og den aktuelle destinasjonen, eller trinnvis sykkelnavigering fra stasjon til stasjon
  3. Velg et alternativ for kollektivtransport:
    1. For å velge et kjøretøy uten dokkingstasjon, trykk på alternativet for denne typen kjøretøy for å åpne kjøretøysappen, og følg veiledningen.
    2. For å velge en sykkel i stasjon, trykk på alternativet for sykler i stasjoner i sykkelalternativene for å åpne den aktuelle sykkeldelingsappen, og følg veiledningen.
Tips: Du kan også se tilgjengelige leverandører i nærheten ved å søke etter ønsket destinasjon og sjekke Sykler-fanen.
Hvilken informasjon deles og hvordan deles den?

Google Maps deler henteposisjonen og destinasjonen din. Navnene du har gitt lagrede steder, for eksempel «Hjem» eller «Jobb», deles ikke. Den nåværende posisjonen din blir bare delt hvis den også tilsvarer hentestedet eller destinasjonen.

Vi deler ikke informasjon med leverandører av skysstjenester før du klikker på et resultat i området ditt. Disse opplysningene deles:

• Hentestedet og destinasjonen deles via Maps. Den nåværende posisjonen din og navnene du har gitt lagrede steder, for eksempel «Hjem» eller «Jobb», deles ikke.
  • Leverandørene av skysstjenester deler informasjon som prisoverslag og ventetider.

Hvem kan finne informasjonen din?

Det eneste som deles via Google Maps, er navigasjonsinformasjonen din hos leverandørene av skysstjenester du sammenligner. Listen over leverandører av skysstjenester avhenger av hvilket land og område du er i. Google kan sende data til disse bedriftene:

• Beat
  • BiTaksi
  • BlaBlaCar
  • BlaBlaCar Daily
  • Bolt
  • Cabify
  • Careem
  • Chauffeur Prive
  • DiDi
  • Free now
  • Gett
  • Go-jek
  • Grab
  • HKTaxi
  • JapanTaxi
  • Juno
  • Lyft
  • Meru Cabs
  • MyTaxi
  • Ola Cabs
  • Sixt
  • Texi.eu
  • Uber
  • Waymo
  • Waze Carpool