Send en skyssforespørsel

I Google Maps-appen kan du sammenligne skysstjenester med andre måter å komme til destinasjonen din på – for eksempel med kollektivtransport eller til fots. Du kan også sende en Uber-forespørsel og følge med på turen uten å forlate Maps-appen.

Merk:

• Denne funksjonen er ikke tilgjengelig i alle områder og på alle språk.
  • Med denne funksjonen vises informasjon som leverandørene av skysstjenester gjør tilgjengelig. Hvis du har spørsmål eller ønsker å klage på en av disse leverandørene, ber vi deg kontakte leverandøren direkte.

Trinn 1: Se tilgjengelige turer

1. Åpne Google Maps-appen Google Maps. Sørg for å logge på Google-kontoen din.
  2. Søk etter ønsket destinasjon, eller trykk på den på kartet.
  3. Trykk på Veibeskrivelse Veibeskrivelse nederst til høyre.
  4. Trykk på Turer Taxitjenester øverst.
  5. Velg tjenesten du vil bruke. I de fleste tilfeller videresendes du til tjenesteleverandørens egen app.
    • Hvis du ikke har appen installert, sendes du til Play Store slik at du kan laste den ned.
    • Hvis du velger Uber, kan du sende en turforespørsel direkte i Maps-appen.

Trinn 2 (valgfritt): Be om en tur med Uber

1. Sørg for at du har valgt Uber som tjenesteleverandør. Deretter velger du et reisealternativ – for eksempel uberX eller POOL.
  2. Trykk på Neste.
  3. Logg på Uber, eller opprett en ny Uber-konto.
  4. Følg instruksjonene på skjermen for å velge en betalingsmåte og bekrefte hentestedet.
  5. Valgfritt: For å endre betalingsmåte, trykk på kortet ditt.
  6. Trykk på Bestill. Du forblir i Google Maps-appen, og du kan avbestille turen, ringe sjåføren, følge ruten på kartet og finne hjelp for Uber.

Merk: Enkelte Uber-funksjoner er ikke tilgjengelige når du bruker Google Maps – for eksempel kostnadsdeling, deling av forventet ankomsttid og forhåndsplanlegging av turer.

Informasjon om turer

Se en liste over leverandører av skysstjenester

Her er en liste over leverandører av skysstjenester som du kan komme til å se, avhengig av landet eller området der du befinner deg.

• 99 Taxis
  • EasyTaxi
  • Gett
  • GO-JEK
  • Grab
  • Hailo
  • Lyft
  • mytaxi
  • Ola Cabs
  • Uber
Finn ut mer om hva slags informasjon som deles

Vi deler ikke informasjon med tjenesteleverandøren før du har trykket på et resultat. Følgende deles:

• Maps deler hentestedet ditt og destinasjonen din. Den nåværende posisjonen din og navnene du har angitt for steder, for eksempel «Hjem» eller «Arbeid», deles ikke.
  • Leverandørene av skysstjenester deler informasjon som prisoverslag og ventetider.

Hvis du bestiller en tur med Uber eller tilknytter kontoen din, deler Maps følgende:

• navnet ditt
  • telefonnummeret ditt
  • e-postadressen din
  • ønsket betalingsmåte, men ikke selve betalingsopplysningene
  • enhetsinformasjon
Slik beregnes priser

Når du leter etter en tur, ser du en anslått kostnad i Google Maps. Den endelige prisen for turen fastsettes av tjenesteleverandøren, ikke av Google. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du kontakte leverandøren av skysstjenester.