Kyydin pyytäminen

Tärkeää: Tämä ominaisuus ei ole käytettävissä kaikissa maissa tai kaikilla alueilla ja kielillä.

Google Maps ‐sovelluksessa voit verrata kyytipalveluita ja niiden hintoja muihin tapoihin päästä määränpäähän, esimerkiksi julkiseen liikenteeseen tai kävelyyn.

Kyydin etsiminen

Kyytipalveluntarjoajien ilmoittamat tiedot näkyvät Mapsissa. Jos sinulla on kysyttävää tai haluat tehdä valituksen jostakin palveluntarjoajasta, ota yhteyttä suoraan palveluntarjoajaan.

Tärkeää: Asemattomia kulkuvälineitä ja telineeseen kiinnitettäviä kaupunkipyöriä ei ole saatavilla kaikissa kaupungeissa.

1. Avaa Google Maps ‐sovellus Maps matkapuhelimella tai mobiililaitteella. Varmista, että olet kirjautuneena Google-tilillesi.
  2. Hae määränpäätä tai napauta sitä kartalta.
    • Jos haet kyytiä, sinun on valittava sekä lähtöpaikka että määränpää.
  1. Napauta vasemmasta alakulmasta Reittiohjeet Reittiohjeet.
  2. Napauta yläreunasta Kyydit Kyytipalvelut. Näkyviin tulee luettelo palveluista, hinnoista ja kellonajoista.
    • Kyydin hinnan tarkistaminen: Valitse kyytipalveluntarjoaja.
    • Lähellä olevien asemattomien kulkuvälineiden etsiminen: Napauta Julkinen liikenne Julkinen liikenne tai Pyöräily Pyöräily.
    • Lähellä olevien telineeseen kiinnitettyjen kaupunkipyörien etsiminen: Napauta Pyöräily Pyöräily.
  3. Valitse haluamasi palvelu.
    • Jos olet jo asentanut palvelun sovelluksen laitteellesi, sovellus avautuu.
    • Jos et ole asentanut palvelun sovellusta, sinut ohjataan App Storeen, josta voit ladata sovelluksen.
  4. Viimeistele kyydin tilaaminen seuraamalla palveluntarjoajan sovelluksessa olevia ohjeita.

Kyydit

Pyörän tai skootterin pyytäminen

Jos kaupungissasi on asemattomia kulkuvälineitä tai telineeseen kiinnitettäviä kaupunkipyöriä, löydät ne Google Maps ‑sovelluksesta.

1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps.
  2. Lähellä olevat pyörät ja sähköpotkulaudat näkyvät julkisen liikenteen vaihtoehdoissa. Näet Mapsista
    1. lähimmän asemattoman kulkuvälineen, sen tyypin ja hinnan tai lähimmän reittisi varrella olevan pyöräaseman sekä vapaiden pyörien ja telineiden määrän
    2. sen, missä ajassa pääset kulkuvälineen luo ja määränpäähäsi, tai tarkat pyöräilyreittiohjeet asemalta toiselle.
  3. Valitse julkisen liikenteen vaihtoehto:
    1. Asematon kulkuväline: Napauta haluamaasi vaihtoehtoa, avaa palveluntarjoajan sovellus ja seuraa ohjeita.
    2. Telineeseen kiinnitetty pyörä: Napauta pyöräilyvaihtoehdoista kaupunkipyörää, avaa palveluntarjoajan sovellus ja seuraa ohjeita.
Vinkki: Näet lähellä olevat pyöräasemat myös hakemalla määränpäätäsi ja siirtymällä Pyöräily-välilehdelle.
Mitä tietoja jaetaan ja miten?

Google Maps jakaa valitsemasi noutopaikan ja määränpään tiedot palveluntarjoajalle. Tallennetuille paikoille antamiasi nimiä (kuten Koti ja Työ) ei jaeta. Nykyinen sijaintisi jaetaan vain, jos se on myös noutopaikkasi tai määränpääsi.

Emme jaa mitään tietoja kyytipalveluntarjoajille, ennen kuin napautat tulosta alueellasi. Jaamme nämä tiedot:

• Noutopaikka ja määränpää jaetaan Mapsin kautta. Nykyistä sijaintiasi tai paikoille antamiasi nimiä (kuten Koti tai Työ) ei jaeta.
  • Kyytipalveluntarjoajat jakavat hintaan ja odotusaikoihin liittyviä arvioita sekä muita tietoja.

Kuka voi löytää tietosi?

Google Maps jakaa navigointitietosi vain kyytipalveluyrityksille, joita vertailet. Lista kyytipalveluntarjoajista vaihtelee maan tai alueen mukaan. Google voi lähettää dataa muun muassa seuraaville yrityksille:

• Beat
  • Bitaksi
  • BlaBlaCar
  • BlaBlaCar Daily
  • Bolt
  • Cabify
  • Careem
  • Chauffeur Privé
  • DiDi
  • FREE NOW
  • Gett
  • GO-JEK
  • Grab
  • HKTaxi
  • JapanTaxi
  • Juno
  • Lyft
  • Meru Cabs
  • mytaxi
  • Ola Cabs
  • Sixt
  • Texi.eu
  • Uber
  • Waymo
  • Waze Carpool.