Redigera företagsinformation i Google Maps

Om du känner till en plats kan du ge feedback som hjälper Google Maps att avgöra om informationen om platsen ska ändras.

Viktigt!

• Om du äger eller hanterar ett företag kan du läsa om hur du korrigerar din företagsinformation.
  • Kontrollera att du är inloggad på ditt Google-konto innan du lämnar förslag om en plats.
  • Du kan bara redigera företagsattribut i vissa länder och regioner.

Ändra öppettiderna för en plats

1. Öppna Google Maps Maps.
  2. Sök efter en plats eller välj den på kartan.
  3. Så här visar du företagets öppettider: Välj fliken Översikt. Scrolla till Öppettider hours och klicka på nedåtpilen Nedåtpil.
  4. Välj Föreslå en ändring.
  5. Välj mellan följande:
    • Om öppettiderna är felaktiga: Välj Redigera vid tiderna du vill ändra.
    • Om vissa eller alla öppettider saknas: Välj Redigera öppettider längst ned.
      • Om företaget har fler tider då man har öppet eller stängt, till exempel lunchstängt mitt på dagen, kan du välja Lägg till öppettider och fylla i uppgifterna.
  6. Gör önskade ändringar och välj Spara.
Tips! Lägg till ett foto för att hjälpa oss att verifiera ditt förslag. Dina foton blir offentligt tillgängliga under ditt namn.

Ändra namn, adress och andra uppgifter om en plats

1. Öppna Google Maps Maps.
  2. Sök efter en plats eller välj den på kartan.
  3. Välj Föreslå en ändring följt av Ändra namn eller andra uppgifter
  4. Följ anvisningarna på skärmen om du vill skicka feedback.
Tips! Lägg till ett foto för att hjälpa oss att verifiera ditt förslag. Dina foton blir offentligt tillgängliga under ditt namn.

Redigera tjänsterna och funktionerna för en plats i Google Maps

Du kan beskriva platsens servicealternativ, fördelar, tillgänglighet, specialsortiment av mat och dryck, om man kan äta på plats, beställa avhämtning eller hemkörning, om man behöver boka i förväg, bekvämligheter, atmosfär, klientel och betalningsalternativ.

Viktigt:  Du kan bara föreslå ändringar av företagsattribut på en mobil enhet.

1. Öppna Google Maps-appen Maps på din mobila enhet.
  2. Leta reda på profilen för företaget du vill redigera.
  3. Scrolla sidledes på flikväljarfältet och tryck på Om följt av Funktioner följt av Redigera funktioner.
  4. Tryck på en beskrivning för att ändra den till något av följande:
    • Sant
    • Falskt
    • Vet ej
  5. Tryck på Skicka när du är klar.

Väntetid för att publicera korrigeringar

Vi granskar alla ändringar du gör för att se till att Maps alltid är aktuellt och visar korrekt information. Det kan ta ett tag innan ändringarna visas på kartan. Vi uppdaterar dig om statusen för dina ändringar.