Bewerkingen of sluiting van een plaats voorstellen

Als de informatie over een plaats in Google Maps niet klopt, kunt u ons dit laten weten.

De naam van een plaats of andere gegevens wijzigen

U kunt gegevens over een plaats toevoegen of bewerken, waaronder:

• Naam
  • Adres
  • Markeringslocatie
  • Openingstijden of andere gegevens

Een bewerking voor een plaats voorstellen

1. Open de Google Maps-app Maps op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Zoek een plaats of tik op een plaats op de kaart.
  3. Scroll omlaag en selecteer Bewerking voorstellen.
  4. Volg de instructies op het scherm om uw feedback te versturen.

Tip: Als iemand een bewerking voor een plaats indient, ziet u deze mogelijk. Als u de plaats kent, kunt u op de voorgestelde bewerking tikken en ons laten weten of deze klopt. Google Maps bepaalt aan de hand van uw feedback of de informatie over de plaats moet worden gewijzigd.

Bedrijfskenmerken bewerken

Bedrijfskenmerken geven nuttige informatie over een bedrijf weer, zoals bezorgopties, toegankelijkheid voor rolstoelen, zitplaatsen buiten en meer.

Als u bewerkingen wilt voorstellen voor een of meer bedrijfskenmerken, gaat u als volgt te werk:

1. Open de Google Maps-app Maps op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Zoek het profiel van het bedrijf waarvoor u een bewerking wilt voorstellen.
  3. Tik op Over en dan Beschrijf deze plaats .
  4. U kunt op een kenmerk tikken om het te wijzigen naar:
    • Waar
    • Onwaar
    • Niet zeker
  5. Tik op Verzenden Verzenden als u klaar bent met het doorvoeren van bewerkingen.

Een plaats markeren als gesloten of verhuisd

U kunt informatie bewerken over een bedrijf waarvan u de eigenaar bent en u kunt deze informatie beheren.

Tip: Als u van mening bent dat iets om juridische redenen moet worden verwijderd, dient u een juridisch verzoek in.

Een bedrijf markeren als duplicaat

1. Open Google Maps Maps.
  2. Zoek naar een plaats of selecteer deze op de kaart.
  3. Selecteer Bewerking voorstellen en dan Sluiten of verwijderen.
  4. Selecteer onder 'Plaats moet worden verwijderd' de optie Duplicaat van een andere plaats.

Een bedrijfslocatie updaten

1. Open Google Maps Maps.
  2. Zoek naar een plaats of selecteer deze op de kaart.
  3. Selecteer Bewerking voorstellen.
  4. Selecteer onder 'Naam of andere informatie wijzigen' de optie Een nieuwe locatie opgeven.

Aangeven dat een bedrijf is gesloten of verhuisd

1. Open Google Maps Maps.
  2. Zoek naar een plaats of selecteer deze op de kaart.
  3. Selecteer Bewerking voorstellen.
  4. Selecteer onder 'Sluiten of verwijderen' de reden voor de sluiting.

Redenen voor sluiting zijn onder meer tijdelijke sluiting, dubbele locaties en de verhuizing van het bedrijf naar een nieuwe locatie.

Tip: Als u van mening bent dat iets om juridische redenen moet worden verwijderd, dient u een juridisch verzoek in.

Een bedrijf markeren als heropend

1. Open Google Maps Maps.
  2. Zoek naar een plaats die is gemarkeerd als tijdelijk of permanent gesloten, of selecteer deze op de kaart.
  3. Tik om de banner 'Gesloten' uit te vouwen.
  4. Selecteer Een bewerking voorstellen en dan Deze plaats weer openen.

Hoelang het duurt voordat correcties worden gepubliceerd

Uw bewerkingen worden eerst beoordeeld. Daarom kan het enige tijd duren voordat de kaart wordt geüpdatet.

Hoe een goede bewerking eruitziet

Naam

Gebruik de officiële naam van een plaats. Dit is de naam die op de gevel of de website wordt weergegeven. Voeg geen extra opmerkingen toe in het veld voor de naam.

Adres

Geef een bekend adres op. Als Maps een adres voorstelt dat niet volledig is, voegt u extra details toe aan het adres.

Markering

Zorg dat u bij het verplaatsen van een markering ver genoeg heeft ingezoomd en schakel over naar satellietweergave. Zo kunt u gebouwen zien en kunt u de markering op het juiste gebouw plaatsen.

Categorie

Gebruik specifieke categorieën als u een plaats beschrijft. Gebruik bijvoorbeeld Kledingwinkel in plaats van Winkel.

Openingstijden

Voer de openingstijden voor een plaats in. U kunt verschillende tijden toevoegen voor verschillende dagen van de week.

Telefoonnummer

Gebruik het primaire telefoonnummer. Controleer eerst of het nummer dat u heeft voorgesteld, correct is.

Website

Gebruik de officiële website. Geef geen links op naar sociale netwerksites, verzamelsites voor reviews of andere soortgelijke websites.