Een locatie zoeken en delen aan de hand van Plus Codes

Plus Codes werken op ongeveer dezelfde manier als adressen. Hiermee kun je een eenvoudig digitaal adres vinden en gebruiken. Je kunt een Plus Code ook gebruiken om een specifieke locatie te definiëren voor een conventioneel adres. Je kunt er bijvoorbeeld verschillende ingangen van hetzelfde gebouw mee aanduiden.

Je kunt Plus Codes gebruiken om een specifieke locatie aan te duiden voor de ontvangst van leveringen, voor toegang tot noodhulp en sociale dienstverlening of om mensen naar een locatie te leiden. Omdat de codes eenvoudig zijn, kun je ze eenvoudig delen met anderen.

Plus Codes zijn gebaseerd op de breedtegraad en lengtegraad. Ze gebruiken een eenvoudig rastersysteem en een reeks van 20 alfanumerieke tekens. In de lijst zijn tekens die snel tot verwarring kunnen leiden, zoals '1' en 'l', niet opgenomen.

Dit is een voorbeeld van een Plus Code: JJXX+HR8, Seattle.

De Plus Code van een locatie zoeken en delen

1. Open de mobiele website van Google Maps of de Google Maps-app Maps op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Zoek de locatie waarvoor je een Plus Code wilt krijgen. Als je een speld  op de locatie wilt plaatsen, tik je op het scherm en houd je het vast.
  3. Tik onderaan op het deelvenster Geplaatste speld.
  4. Je ziet de Plus Code naast het Plus Code-logo  . Bijvoorbeeld JJXX+HR8, Seattle.
  5. Als je de code van een locatie wilt kopiëren, tik je op de Plus Code .
  6. Als je de locatie wilt delen, plak je de Plus Code in je e-mail- of berichten-app, net zoals je dat bij een gebruikelijk adres zou doen.

De Plus Code van je huidige locatie zoeken en delen

1. Open de Google Maps-app Maps op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op de blauwe stip die je locatie aangeeft.
  3. Er wordt een blauw scherm geopend met de Plus Code voor je huidige locatie. Bijvoorbeeld JJXX+HR8, Seattle.
  4. Als je de code van een locatie wilt kopiëren, tik je op de Plus Code.
  5. Als je de locatie wilt delen, plak je de Plus Code in je e-mail- of berichten-app, net zoals je dat bij een gebruikelijk adres zou doen.

Als je offline bent, zie je mogelijk een algemene Plus Code zonder plaatsnaam. In plaats daarvan is aan het begin van de Plus Code een regiocode toegevoegd, zoals 9C5M8QQ7+V8.

Find a location with a Plus Code

Als je een locatie wilt zoeken met een Plus Code, doe je het volgende:

1. Open de mobiele website van Google Maps of de Google Maps-app Maps op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Geef de Plus Code bovenaan in het zoekvak op.
    • Als je een plaats wilt zoeken waar je op dat moment niet bent, geef je een Plus Code met een plaatsnaam op. Bijvoorbeeld JJXX+HR8, Seattle.
    • Als je een plaats wilt zoeken waar je op dat moment wel bent, geef je alleen de Plus Code van 6 of 7 cijfers op. Als je bijvoorbeeld in Seattle bent, kun je rechtstreeks zoeken naar JJXX+HR8.

Meer informatie over Plus Codes vind je hier.

Set your home address with a Plus Code

Important: This feature is only available in select countries.

1. On your mobile device, open the Google Maps App Maps.
  2. Tap Saved Plaats opslaan.
  3. Under “Give your home a precise address,” tap Get started en dan Continue en dan Find address.
  4. Wait for Maps to find your address. Then, tap Save.