Find, og del steder ved hjælp af Plus Codes

Plus Codes fungerer på samme måde som adresser. De kan hjælpe dig med at hente og bruge en enkel digital adresse. De kan også hjælpe dig med at definere en specifik placering for en almindelig adresse. Du kan f.eks. identificere forskellige indgange i den samme bygning.

Du kan bruge pluskoder til at identificere en bestemt placering, så du kan modtage levering, få adgang til nødtjenester og sociale ydelser eller give folk rutevejledning til en placering. Da koderne er enkle, kan du nemt dele dem med andre.

Pluskoder er baseret på breddegrad og længdegrad. De bruger et enkelt gittersystem og et sæt bestående af 20 alfanumeriske tegn. Tegn, som nemt kan forveksles, f.eks. "1" eller "l", er helt bevidst ikke med på listen.

Her er et eksempel på en Plus Code: JJXX+HR8, Seattle.

Find og del en Plus Code for en placering

1. Åbn Google Maps på din computer.
  2. Klik på den placering, hvor du skal bruge en pluskode.
  3. Klik på koordinaterne nederst i inforuden. Eksempel:  53.339688, -6.236688.
  4. Der åbnes et panel på skærmen.
  5. Klik på pluskoden Plus Code, hvis du vil kopiere en placeringskode.
  6. Hvis du vil dele placeringen, skal du indsætte pluskoden i din mail- eller beskedapp på samme måde, som du ville gøre for en almindelig adresse.

Find en placering med en pluskode

Sådan søger du efter en placering med en Plus Code:

1. Åbn Google Maps på din computer.
  2. Angiv din Plus Code øverst i søgefeltet.
    • Sådan søger du efter en by, du ikke befinder dig i: Angiv en Plus Code med et bynavn. Eksempel: JJXX+HR8, Seattle.
    • Sådan søger du efter en by, du befinder dig i: Angiv kun den seks- eller syvcifrede Plus Code. Hvis du f.eks. er i Seattle, kan du søge direkte efter JJXX+HR8.

Få flere oplysninger om Plus Codes.