Sijainnin etsiminen ja jakaminen Plus Codesin avulla

Plus Codes toimii katuosoitteiden tapaan. Sen avulla voit saada yksinkertaisen digitaalisen osoitteen ja käyttää sitä. Lisäksi voit plus-koodia käyttämällä selvittää perinteisen osoitteen tarkan sijainnin. Voit esimerkiksi erottaa saman rakennuksen eri sisäänkäyntien sijainnit.

Plus Coden avulla voit ilmoittaa tarkan sijainnin, jotta saat esimerkiksi toimituksen oikeaan osoitteeseen tai voit ohjata muita ihmisiä tai ambulanssin oikeaan paikkaan. Koska koodit ovat yksinkertaisia, voit helposti jakaa niitä muille.

Plus-koodit perustuvat leveysasteeseen ja pituuspiiriin. Niissä käytetään yksinkertaista ruudukkojärjestelmää ja 20 merkin aakkosnumeerista merkkijoukkoa. Merkeistä on tarkoituksella jätetty pois helposti toisiinsa sekoittuvat merkit, kuten 1 ja l.

Tässä yksi esimerkki Plus Codesta: JJXX+HR8, Seattle.

Sijainnin Plus Coden etsiminen ja jakaminen

1. Avaa Google Maps tietokoneella.
  2. Klikkaa sijaintia, jonka plus-koodin tarvitset.
  3. Klikkaa alareunan tietoruudussa olevia koordinaatteja. Esimerkki: 53.339688, –6.236688.
  4. Näytölle avautuu paneeli.
  5. Voit kopioida sijainnin koodin klikkaamalla plus-koodia Plus Code.
  6. Voit jakaa sijainnin liittämällä plus-koodin sähköpostiin tai viestisovellukseen samaan tapaan kuin tavallisen osoitteen.

Sijainnin etsiminen plus-koodin avulla

Sijainnin hakeminen Plus Coden avulla:

1. Avaa Google Maps tietokoneella.
  2. Lisää Plus Code yläreunassa olevaan hakukenttään.
    • Sellaisen kaupungin hakeminen, jossa et ole tällä hetkellä: Lisää Plus Code ja kaupungin nimi. Esimerkki: JJXX+HR8, Seattle.
    • Sen kaupungin hakeminen, jossa olet tällä hetkellä: Lisää vain 6- tai 7-numeroinen Plus Code. Jos olet esimerkiksi Seattlessa, voit tehdä haun suoraan koodilla JJXX+HR8.

Lue lisää Plus Codesista.