Skapa eller importera Photo Sphere-foton

Du kan skapa eller importera 360-gradersfoton med Street View-appen. När du publicerar ett 360-gradersfoto visas det på kartan där andra användare kan hitta fotot.

Tips! Du kan också lägga till 360-gradersfoton med appar från andra företag. Anvisningar finns på respektive apptillverkares webbplats.

Skapa Photo Sphere-foton med en telefon

1. Öppna Street View-appen Street View.
  2. Tryck på Skapa Lägg till foto och sedan Photo Sphere Ta foto.
  3. Ta en följd av foton.
  4. Tryck på Klart Klar längst ned.

Photo Sphere 360-fotot sammanfogas och sparas på fliken Profil i Street View-appen. Fotot sparas även på telefonen om du inte har stängt av detta.

Skapa Photo Sphere-foton med en 360-graderskamera

1. Ställ in och anslut din telefon och 360-graderskamera.
  2. Välj kameran på fliken Skapa.
  3. Ta ett eller flera 360-gradersfoton.

Tips! Photo Sphere-foton laddas automatiskt ned till Street View-appen. Du bör inte koppla från eller stänga av kameran förrän du ser alla dina foton på fliken Profil.

Ta 360-gradersfoton med HDR

Med HDR (High Dynamic Range) sammanfogas tre foton med olika exponeringstid till ett enda foto med det bästa från respektive foto.

Så här aktiverar du HDR:

1. Anslut telefonen till 360-graderskameran.
  2. Öppna Street View-appen Street View.
  3. Välj kameran på fliken Skapa.
  4. Välj HDR.

Tips! Du får bäst resultat om du står stilla medan du tar ett HDR-foto.

Tips för att skapa flera 360-gradersfoton

• Se till att telefonens batteri är fulladdat och att telefonen har tillräckligt med ledigt minne för att du ska kunna spara bilderna.
  • Du kan sätta kameran på ett enbensstativ, ett vanligt stativ eller en hjälm för att stabilisera den på en höjd mellan 1,2 och 1,8 meter.
    • Enbensstativ: Håll enbensstativet stadigt ovanför huvudet och håll ned huvudet när du tar foton.
    • Vanligt stativ: Kliv åt sidan innan du tar foton.
    • Hjälm: Tänk på att hålla huvudet stilla och stadigt när du tar foton.
  • Ta foton med cirka två små stegs mellanrum (en meter) inomhus och med cirka fem stegs mellanrum (tre meter) utomhus.
  • Följ naturliga stigar och leder så att det finns en tydlig siktlinje mellan fotona.
  • Ta foton från gatan och fortsätt tills du är inne på platsen.
  • Begränsa samlingen till 100 foton när du fotograferar inomhus.

Importera Photo Sphere

Tips! Innan du importerar 360-gradersfoton ska du se till att bilderna är

• minst 7,5 MP (4K) med bildproportionerna 2:1
  • högst 75 MB i storlek.
  1. Öppna Street View-appen Street View på din telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Skapa Lägg till foto.
  3. Tryck på Importera Photo Sphere.
  4. Välj att importera foton från Google Drive eller Google Foto.
  5. Markera ett eller flera foton. Om du väljer ett foto importeras det automatiskt.
  6. Om du markerar flera foton trycker du på Öppna. De importerade fotona visas på fliken Profil.
Spara ett Photo Sphere-foto på telefonen
  1. Öppna Street View-appen Street View.
  2. Tryck på kontocirkeln Kontocirkel och sedan menyn Meny.
  3. Tryck på Inställningar och välj Lagring av foton och videor.
  4. Välj var du vill spara dina foton.
Populär utrustning tillsammans med digitala systemkameror

Du kan skapa 360-gradersfoton med en digital systemkamera (DSLR) och ett sammanfogningsprogram som PTGui eller Autopano innan du importerar dem till Street View-appen.

DSLR-kamera Canon
  • Rebel-serien: XSi/450D, T1i/500D, T2i/550D, T3i/600D, T4i/650D, XS/1000D, t3/1100D
  • xxD-serien: 20D, 30D, 40D, 50D, 60D, 70D
  • xD-serien: serierna 6D, 7D, 5D
  Nikon
  • D5000, D5100
  • D90, D7000, D7100
  • D200, D300, D300s
  • D600, D700, D800, D810
Fisheye-objektiv
  • Canon 8-15mm f/4L fisheye-objektiv (endast Canon-fäste)
  • Sigma 8mm f/3.5 EX DG fisheye-objektiv
Panoramastativ
  • Nodal Ninja Ultimate R10 med kompakt 90°-rotator
  • 360Precision
  • Acratech Spherical Panoramic Head (endast Sigma-objektiv)
  • Tom Shot 360 (endast Sigma-objektiv)
Fjärrutlösare RS-60E3, RS-80N3, MC-30, MD-DC2